TAROTSKOP pro rok 2020 pro jednotlivá znamení: Co nám bude za patami? se Symbolonem

TAROTSKOP pro rok 2020 pro jednotlivá znamení: Co nám bude za patami? se Symbolonem

Tisk

Symbolon perexKaždý rok s sebou nese nějaké téma, které máme za patami, je neodbytné a nedá pokoj, dokud se s ním nějak nevypořádáme. A tímto okem, možná pro někoho nepříliš příjemným, se podíváme na rok 2020. Aneb odhalíme jeho slabou stránku, téma, které neradno dlouhodobě přehlížet.

K tomu se ideálně hodí drsné karty Symbolon, které v těch temnějších lidských stránkách chodit umí. Obecně nám tu pro rok 2020 pro každého vychází téma: Sny, tužby, pocit vězení a nedosažitelnosti. Je to tedy rok, kdy se nám mohou splnit sny, které byly kdysi nedosažitelné, ale musíme k nim vykročit, pomoci jim se zhmotnit. Jinak právě je budeme mít celý rok za patami jako tesklivý stín. A co ještě?

BERAN: Tužby po nových začátcích, po riskování, po něčem, co vyžaduje důvěru, skok do neznáma. Věřte, že ty chvíle, kdy budete osudem do něčeho takového tlačeni, skutečně využijte. Ten skok a risk se vám vyplatí. Na druhém břehu na vás čeká spojení s něčím tak moc na míru! Budete na sebe hrdí!

BÝK: Vás bude rok tlačit k tomu, abyste konečně něco pochopili díky různorodým životním změnám, tvoření, jež vám půjde pod ruku. Jste taženi k pocitu vydat se na cestu. Nechat se následovat. O nějaké své zkušenosti se podělit. Rozvíjet se. Může to značit také nátlak na to, abyste konečně v životě vyřešili to, co vás „vězní“.

BLÍŽENCI: Za patami budeme mít celý rok lásku a vztahy. Nemusíte se o ničem rozhodovat, jen pozorovat a plně využít minulých zkušeností. Rozvolnění vztahů, „přestaňte si dělat starosti“ a prostě žijte to, co je. Varování tu je před vztahy, které začínají jako nenápadné dvoření bez závazku, „vodění za nos“, tady by skutečně ten druhý mohl přicházet s nekalým úmyslem.

RAK: Právě ty sny obecně, tužby se vám víc a víc přicházejí ukázat. Máte je nadosah, ale bude to těžký úkol, jelikož, abyste do svého života pozvali vysněného jednorožce, musíte si nejprve vytrhnout trn z paty. Jak? S pokorou a přiznáním si něčeho sám sobě. A pak očištěni jít dál. Jednorožec čeká – splní se vám sny!

LEV: V tomto roce můžete cítit rozpor mezi tím, co chcete v životě tvořit, a potřebou držet se zpátky a o samotě. Možná budete potřebovat čas a klid na to, abyste poznali volání duše, které vás pak s chutí k tomu tvoření a životním změnám dovede. Dopřejte si klid, můžete z něj velmi mnoho vyzískat!

PANNY: Vaším tématem jsou spřízněné duše a buď je budete potkávat, nebo o nich marně snít a řešit citové bolesti minulosti. Silná je potřeba spravedlnosti, rovnováhy, pochopení, celý rok tak budete hledat, jak své vyšší ideály žít i v realitě. Někdy to bude chtít i rozloučit se s tím, co vás zranilo v minulosti a pozavírat šuplíčky vzpomínek. Nadobro.

Symbolon 1

VÁHY: Nutkání dát se do boje, jít do nového, něco ochránit, o něco se zasadit. Budete jako nezastavitelní bojovníci, když se k něčemu rozhodnete. Toto vám může přinést velmi plodný rok a také zasloužené výsledky, za které budete životu velice vděční. Poslechněte nutkání k činnosti – vede vás správně.

ŠTÍR: Na jednu stranu tu máte chuť vydat se na osamělou cestu pochopení, dlouhou dovolenou a touhu po tichu, na druhé potom tušení, že něco ve vašem životě není tak, jak by mělo být. Že tu je nějaká „nasazená maska“. Co přesně vám dlouhodobě v životě nesedí na vás samých (nebo okolí) budete v průběhu roku postupně zjišťovat.

STŘELEC: Touha usednout na svém trůnu a pořádně si to užít. Za patami budete mít pocit úspěchu, kterého budete chtít za každou cenu dosáhnout. Řekla bych, že vám nic nestojí v cestě, naopak – nač sáhnete, to by mělo dobře dopadnout. Poslechněte toto nutkání prolínající se celým rokem, sladkých hroznů pak budete na konci roku mít plnou nůši.

KOZOROH: Vás tu může v tomto roce více pronásledovat případný neúspěch ze vztahů, nebo ze ztrát jisto, které probíhaly v minulosti, mohou se připomínat. Tesknění po minulých láskách. A to až nepřirozeně a zvláštně. Proč? Protože vám ta nostalgie a slza minulosti má přinést nějaké moudro, pochopení. Uzavření, klid, šanci začít znovu – škála toho výsledku může být široká a pro každého jiná.

VODNÁŘ: Tak moc se budete chtít vydat v tomto roce na cestu. Něco změnit, vybudovat, někam dojít. Něco začít. I když cesta může během roku ztěžknout a být na ní překážky, nevzdávejte to. To nutkání ke změně je přirozené a ve výsledku vás dovede k velké životní moudrosti.

RYBY: Tichou pokorou bude vonět celý váš rok 2020, milé Ryby. Možná víc budete těmi, ke kterým si lidé budou chodit intuitivně pro radu, možná víc budete zažívat situace, na které je třeba pohlédnout s pokorou, život se vám tímto vyrovná a nakonec mohou přijít i nějaké vymodlené odměny, hlavně tam, kde se s tou pokorou pustíte do díla s vírou, že pilná práce růže přinese.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pozor na žihadla aneb Vidíš-li vosu, nehýbej se

hous 200Že i něžné pohlaví umí jít za svým hlava nehlava, a třeba i za hranici zákona, o tom vypráví kniha šestnácti krimipovídek Evy Houserové, která právě vychází v nakladatelství JaS.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Věčný kalendář? Proč ne?

200ostTak nějak mi je každý rok líto vyhazovat mezi vánočními svátky kalendář a vlastně ani nevím proč. Snad nostalgie. A tak je takový věčný kalendář, který můžete používat dokola rok co rok, docela dobrým nápadem. Jeho autorkou je navíc Louise L. Hay (nar. 196...


Literatura

Meggan Watterson: Odhalení

knih 200Odhalení Sedmi posvátných závojů ženské duše je jako jemný bílý čaj s mnoha léčivými účinky pro každou ženu. Zdánlivě něžný a křehký, ale ve skutečnosti nesmírně silný – takový je text této dámy, Meggan Wattersonové. Vydala se ryze ženskou cestou. An...

Divadlo

Konečně je tady živé divadlo!

majitele klicu 200V Mahenově divadle v Brně se otevřelo hlediště po předlouhé době koronavirové pandemie. Na scéně divadla byla připravena docela vzácná inscenace Milana Kundery, Majitelé klíčů. Tímto spektáklem také začíná akce: Divadelní svět Brno...

Film

V hlavní roli Tomáš Holý a jeho nesnadný život i tragický konec

Tomáš holý

Český spisovatel, básník a držitel Magnesie Litera – Kosmas Ceny čtenářů za rok 2018 Ota Kars přichází s již druhou knihou o jednom z nejslavnějších českých dětských herců. V hlavní roli Tomáš Holý, tentokrát prostřednictvím krásně zp...