Vzniká předělávka legendární hry Polda 2. Lidé jejím tvůrcům zatím poslali přes milion korun

Vzniká předělávka legendární hry Polda 2. Lidé jejím tvůrcům zatím poslali přes milion korun

Tisk

polda 200Před dvěma lety se jim podařilo vybrat téměř 1,5 milionu korun na sedmý díl počítačové hry Polda. Tehdy vybral tým v čele s programátorem Petrem Svobodou požadovanou cílovou částku během několika hodin. Nyní svůj úspěch opakují, když se rozhodli dát hře Polda 2 nový grafický kabát. Jejich nápad zatím prostřednictvím crowdfundingového portálu Hithit podpořilo více než tisíc lidí, kteří jim poslali téměř 1,3 milionu korun.

 

Jde o detektivní příběhy, které řeší potrhlý detektiv Pankrác, jehož dabingu se bravurně ujal komik Luděk Sobota. I další role jsou nadabovány populárními českými osobnostmi. Vzhledem k tomu, že druhý díl této série vznikal již před více jak 20 lety, rozhodli jsme se ho obléknout do nového kabátku a předělat ho do současné grafiky,“ vysvětluje Petr Svoboda.

Zatímco před dvěma lety si autoři stanovili cílovou částku 400 tisíc korun, letos to bylo 600 tisíc korun a k tomu dva milníky. Všechny stanovené cíle se jim podařilo překonat, a tak remaster Poldy 2 bude i se zmodernizovanou hudbou.

„Neustále jsme také přemýšleli, jaký další milník udělat a napadlo nás, že za 950 tisíc bychom mohli vylepšit animace v celo-obrazovkových videích. Ale vzhledem k tomu, že máme neuvěřitelné fanoušky, byl tento milník překonán dříve, než jsme se pro něj rozhodli, “ říká s úsměvem Petr Svoboda.

polda1

Originál Poldy vyšel v roce 1998, jeho poslední, sedmé, pokračování vyšlo v letošním roce. Vzhledem k tomu, že druhý díl této série vznikal již před více jak 20 lety, rozhodli se jeho tvůrci pro novou grafiku. Původní Polda 2 byl vytvořen v rozlišení 640 x 480, předělávka bude v širokoúhlém 4K rozlišení.

Autory lze na Hithitu podpořit už od 100 korun a třeba na digitální verzi remasteru se mohu fanoušci těšit od 349 korun. Tvůrci také nabízejí limitovanou a BigBox edici, která bude pouze pro přispěvatele a po skončení kampaně, která běží do 20. října, již nebude k dispozici.

polda2

Více informací: https://www.hithit.com/cs/project/11282/pc-hra-polda-2-remastr


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor s tanečnicí Laterny magiky Pavlínou Červíčkovou nejen o Human Locomotion!

cervickova pavlina 200U příležitosti premiéry inscenace Human Locomotion, která vznikla v únoru na Nové scéně Národního divadla pod hlavičkou souboru Laterny magiky, jsme se rozhodli podívat na t...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vše, co potřebujete vědět o džungloidních zahradách

albatros dzungloidni zahrady200V nakladatelství CPress vyšla kniha Džungloidní zahrady od Nezkrotné zahradnice. Najdete v ní mnoho zajímavých informací a jistě i inspirace!

...

Literatura

„Díky schopným policajtům se nakonec vrazi zpovídají ze svých zločinů“

legendy kriminalistiky 200Nakladatelství Albatros Media se rozhodlo převést na papír knih Legendy kriminalistiky – dokumentární krimi seriál České televize z pera Miroslava a Dany Vaňurových. Pokud se chcete podívat do zákulisí vyšetřování n...

Divadlo

Na Plovárnu jedině v lázních!

plovarna 200V rámci multižánrového festivalu LUHOvaný Vincent čeká jeho návštěvníky také divadlo. A ne ledajaké. Půjde o žonglérsko-akrobatické představení Plovárna souboru Bratři v tricku. Kde jinde strávit nedělní odpoledne rozmarného léta než v Jurkov...

Film

Kniha filmu: velké ideje jednoduše vysvětlené

kniha filmu200V dubnu vyšel u nakladatelství Universum další díl z encyklopedické řady Kniha…, tentokráte Kniha filmu. Takže. Filmoví nadšenci, pozor a připravit na značkách!

 

...