ROZHOVOR - MUZIKÁLOVÝ HEREC TOMÁŠ LÖBL

ROZHOVOR - MUZIKÁLOVÝ HEREC TOMÁŠ LÖBL

Tisk

lobl200Jak vypadá běžný rok muzikálového herce a které inscenace v divadle Kalich má nejradši Tomáš Lobl?

 


Co přivede vystudovaného ekonoma k divadlu a muzikálu?
Přece láska k hudbě. A teď vážně. Hudba mě vždycky moc bavila. Začínal jsem u ohně s kytarou, pokračoval do kytarového kurzu v Říčanech u Prahy, potom na konzervatoř Jaroslava Ježka, k panu profesoru Kadlecovi a teď si prozpěvuju v divadlech. Miluju to a nedokázal bych si bez toho představit už ani chvíli. Ale jak to tak v umělecké sféře (a nejen v ní) bývá, jednou jste nahoře a jednou dole. Jeden rok zpíváte v pěti muzikálech najednou a další rok v jednom nebo v žádném. A proto jsem si zvolil zadní vrátka (Vysokou školu ekonomickou). A jsem za to moc rád. Jako hlavní specializaci jsem měl marketingovou komunikaci a to zase není až tak daleko od umělecké sféry. Alespoň mám nějaké ponětí o smlouvách, daních a dalších důležitých věcech, které se hodí i k divadlu.

Vystupuješ pravidelně také v Divadle Kalich, kterou z rolí si nejvíce užíváš?
Na tuhle otázku je poměrně složité odpovědět. Každá role pro mě musí být něčím zajímavá, odlišná a zároveň zábavná. Kdyby tomu bylo jinak, tak bych to nemohl dělat. Lidé si zaplatili nemalé peníze za vstupenku a nezaslouží si na jevišti otráveného herce, který hraje, protože musí.

lobl1


V muzikálu Atlantida hraješ postavu mladého archeologa, jaký je Tvůj vztah k tajemnu nebo mystice?
Jsem za tu roli strašně moc rád. Záhady, tajemno, mystika to je moje. Kdybych nebyl v divadle, určitě bych byl v politice - tam je to totiž jedna záhada za druhou. Tam bych se určitě vyřádil.

Když jsme se dostali k Tvému studiu ekonomie, uvažuješ někdy, že by ses ještě věnoval této profesi?
Jak jsem už říkal, jsem rád, že mám o tomto oboru nějaké povědomí, ale už se o to dlouho nezajímám a tím pádem jsem z toho úplně vypadl. Takže doufám, že se k tomu nebudu muset vracet. Ona statistika, mikro a makro ekonomie „byli opravdu velký zážitek“.

Je těžké, pro mladého muzikálového herce, obstát v dnešní silné konkurenci?
Beru to spíš tak, že konkurence je potřeba. Jinak by člověk zaostal a vůbec se nikam neposunul. Nebudu říkat, že není super, když vás přímo osloví a nemusíte chodit na ty otravné konkurzy, ale to k tomu hold patří. Mimochodem to, že by mě oslovili, se mi stalo pouze dvakrát :))) Takže, abych odpověděl na otázku. Ano, je to těžké. Každý rok školy chrlí spoustu nových talentů....

lobl


Čím se zabýváš ve volném čase, jestli nějaký vůbec máš? Máš nějaké hobby, kterému se věnuješ?
Je pravda, že toho volného času moc nemám, ale jsem za to rád, jinak bych se unudil.  Když se nějaká chvíle naskytne, tak si chodím zahrát fotbal, který jsem hrál 19let závodně a strašně rád cestuji. V nejbližší době se chystám do Londýna. Za kulturou, jak jinak, samozřejmě:-).

Mnoho herců vaří a je velkými gurmány, co Tvůj vztah ke kuchyni a gurmánství?
Jo, tak gurmán to já určitě jsem. Něco uvařit také umím, ale není to úplně na nějakou cenu za vaření. Takže se raději nechám rozmazlovat :-)

Co je Tvoje vysněná role? Je nějaký muzikál, který Tě opravdu láká, a chtěl bys v něm hrát?
Můj první muzikál, který jsem viděl, byli LES MISÉRABLES - Bídnici a vysněná role Maria. Tenhle velký sen jsem si už splnil. Ale určitě ještě nějakou roli mám, ale když to řeknu, tak se mi to nesplní, takže vám to řeknu, až se to povede, pokud se to povede.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Umělecké dílo by mělo svého tvůrce přesahovat, říká Martin Němec

martin nemec200I když jsem věděl, že je Martin Němec scenárista, spisovatel a malíř, jehož obrazy jsou obdivuhodné, na začátku mě upoutal svou hudbou a texty, které vytvořil pro skupinu Precedens. V té době tam zpívala i začínající Bára Basiková, která v ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jaroslava Mačková: „Pocit bývá tím základním. Ovšem vedou k němu různé cesty.“

jarka mackova 200Jaroslava Mačková (* 1966) pochází z Černčic na Náchodsku, kde stále bydlí. Vystudovala speciální pedagogii v Hradci Králové. Básnické tvorbě se věnuje již od gymnaziálních studií v Jaroměři. Ale nejen to, psaní ji baví natolik, že do...


Literatura

Oddechovka nejen na léto: Alex, léto a já

alex leto a ja200V květnu vydalo nakladatelství Metafora v Edici 7lásky příjemný romantický příběh Alex, léto a já od americké autorky Emily Henryové. Pokud potřebujete vypnout a dostat svou dávku lásky a něhy, pak se s klidnou duší ponořte právě do této ...

Divadlo

Tragédie Kapuletů a Monteků navléknutá do baletních střevíců

romeoajulie 200Kdo by neznal nejslavnější příběh všech dob, který pojednává o zamilované veronské dvojici, jejíž láska se kvůli nepřátelství dvou vlivných rodin dočkala tragického konce. Jen málokdo si už ale dokáže představit, že by tato tragédie mohla ...

Film

Foxfire. Mladá Angelina Jolie exceluje v roli rebelky

foxfireJe to už hodně dávno, co jsem jednou takhle večer po desáté přepínala kanály v televizi v takovém tom módu, kdy uvažujete, zda už jít spát nebo co vlastně... A najednou na mě vykoukla úplně mladá Angelina Jolie ve filmu, co zrovna začínal a byl pro mě neznámý...