Kulturní program, dostihy pro děti i pro dospělé, zábava i dobré občerstvení. V takovém duchu se odehrával 4. ročník ADison pikniku. Každý si mohl odnést elegantní klobouček, ochutnat pivo Litovel, dozvědět se, jaký sýr koupit ke skleničce sektu.
K takovému prodloužení léta, za slunečného počasí, došlo ve čtvrtek 7. září v restauraci MIMINOO pod pražskou Žižkovskou věží. Vše zorganizovala společnost ADison. Sommelier Bohemia Sektu Petr Mašek ochotně a poutavě seznamoval zájemce s tím, jaký sýr je vhodný k jakému druhu sektu. A že jich Bohemia Sekt nabízí – sladší s vůní muškátu, sušší, dozrávající v láhvi… Kupříkladu k extra suchému sektu Chateau Radyně je vhodný tvrdý italský Pecorino vyráběný z ovčího mléka, k sladšímu La Fleur se zase hodí dezert s jahodou. Přítomní se mohli seznámit i s produkty prodejce sportovního zboží Hervis Sports ČR nebo se něco dozvědět o hygienických prostředcích mezinárodní společnosti Reckitt Benckiser.
Sektival
V rámci pikniku se přítomní mimo jiné dozvěděli, že milovníci sektů a dobrého jídla mohli letos objevovat rozmanitost bublinek ve snoubení s nejrůznějšími pokrmy v rámci gastronomického svátku „Sektival“. Festival šumivých vín se odehrál od 3. do 18. června 2017 v pěti desítkách restaurací v Praze, Brně, Plzni a také v Ostravě. Sektival představil ve třech červnových víkendech ty nejlepší sekty v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy. Malý Sektival prožili i návštěvníci zářijového pikniku při ochutnávkách a výkladu Petra Maška…
< Předchozí | Další > |
---|