Galerie Silných Srdcí rozdala tisíce roušek - poděkování švadlenkám a pomocníkům

Galerie Silných Srdcí rozdala tisíce roušek - poděkování švadlenkám a pomocníkům

Tisk

gss perexVíce než 5000 látkových roušek během nouzového stavu dodala zdravotnickým zařízením nezisková organizace Galerie Silných Srdcí. „Sehnali jsme švadleny z celé republiky, obstarali jim látky a ony z nich ušily někdy až umělecká díla. Se sháněním látek a distribucí roušek do nemocnic nám vydatně pomohli také umělci – rocková zpěvačka Ina Urbanová a moderátor, zpěvák a spisovatel Richard Sacher,“ prozradila Lucie Junková z Galerie Silných Srdcí.

 

gss2Lucie Junková z Galerie Silných Srdcí 

„Uplynulé týdny a měsíce byly náročné pro nás pro všechny, ale zvládli jsme to. Udělali jsme maximum pro to, abychom v rámci svých sil a možností pomohli potřebným. Naše poděkování a obdiv patří všem, kteří se na výrobě a distribuci roušek podíleli. Nejvíce – zhruba 1500 kusů – jich se svými dvěma pomocnicemi ušila paní Lenka Melicharová z Plzně,” řekla Junková, která s Inou Urbanovou a Richardem Sacherem osobně odvezli roušky do pražské Nemocnice Na Bulovce. Na tamějším ortopedickém oddělení je – se svým týmem – nadšeně převzal Doc. MUDr. Aleš Podškubka.

gssIna Urbanová, Lucie Junková a Richard Sacher v Nemocnici Na Bulovce,
kde roušky převzal docent Aleš Podškubka se svým týmem z ortopedického oddělení

Předtím jejich kroky zamířily například do Nemocnice Na Homolce, konkrétně za primářem kardiologického oddělení, profesorem MUDr. Petrem Neužilem, CSc., FESC. Ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze roušky od Galerie Silných Srdcí převzal MUDr. Tomáš Vařeka ze IV. interní kliniky. Další várka byla předána v SZC Letiny, hospici Malovická či v centru Pohoda. Mimochodem – před epidemií koronaviru Galerie Silných Srdcí organizovala finanční sbírky, díky nimž mohly děti z dětských domovů poprvé v životě vycestovat k moři. „Už tehdy nám pomáhali Richard s Inou a další umělci a sportovci. V budoucnu máme v plánu v této činnosti pokračovat, mimo jiné i formou konání charitativních akcí,“ dodala Lucie Junková.

gss3Lucie Junková a švadlena Lenka Melicharová z Plzně

Foto – Michal Touš


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Dolejšová: „I když to nebylo veselé a vtipné, bylo to ‚na dřeň‘“

eva dolejsova200Eva Dolejšová se narodila a žije v Litoměřicích, kde pracuje v městské knihovně. Zatím vydala pohádkovou knížku Tajemství jedné knihovny aneb Ze života knižních skřítků (2017), bestsellerový titul pro teenagery Parkourista (2019), který se ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

U Jarošů se ve čtení střídá celá rodina - a získali 2. místo v naší Velké jarní soutěži!

Jarosovi perexRodina Jarošova ze Žďáru nad Sázavou získala druhé místo v naší Velké jarní soutěži s podtitulem Český literární hrdina? Hledá ho celá rodina! a jak jsme slíbíli, představujeme vám zde jeji...


Literatura

Rebelové vln přinášejí netradiční pirátský young adult příběh

0043018324 reb v1

V téhle pirátské knize sice nepotkáte Jacka Sparrowa, ale Rebelové vln se mu svou bojovností a drzostí minimálně vyrovnají. První část nové série od Sary Raaschové rozhodně vplula do správných vln.

...

Divadlo

Městské divadlo v Mladé Boleslavi představí premiéru muzikálu Miluju tě, ale…

premiera200První premiérou roku 2023 bude muzikál Miluju tě, ale…, který bude mít premiéru v pátek 17. února od 19 hodin na velké scéně Městského divadla v Mladé Boleslavi. Hra mladoboleslavskému divákovi představí ne neznámého autora Joea DiPietra (hraje se tu...

Film

Ve filmu Ready Player One vám Steven Spielberg ukáže úžasný virtuální svět

ready player one perexV roce 2045 se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli způsob, jak z neveselé reality utéct. Je to OASIS, rozsáhlý svět virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylan...