Dyzajn market Léto: 150 lokálních tvůrců na jednom místě

Dyzajn market Léto: 150 lokálních tvůrců na jednom místě

Tisk

dm 200Dyzajn market Léto se bude konat 27. a 28. června na ploše před Průmyslovým palácem v Praze–Holešovicích. Za akcí stojí dvě ženy, Terezie Tunková a Olga Velíšková, které se tak snaží rozšířit povědomí o českých značkách a tvůrcích mezi širokou veřejnost.

 

Na Dyzajn marketu se můžete u každého stánku potkat s autory naživo, víte tedy, od koho si výrobky kupujete. Prezentují se zde návrháři oblečení, šperkaři, drobní výrobci přírodní kosmetiky, tvůrci doplňků módních i bytových, produkty jako je porcelán, keramika, batohy, kabelky, hračky, svíčky, papírenské výrobky, ale i květiny vypěstované v Čechách nebo drobnosti pro čtyřnohé miláčky. Akce tak dokazuje, že lze nakupovat kvalitně, lokálně a hlavně s rozmyslem. Proto je vstup vždy zdarma a bez bariér.

Dyzajn market je místem setkávání uvědomělých lidí, kteří už přičichli ke svobodnějšímu životu, neobklopují se přehršlí věcí bůhví odkud, a když už si něco pořídí, přemýšlí nad tím „proč“. Nebo také kreativních lidí jdoucích si pro inspiraci či jen obdivovat „zlaté české ručičky“. Je určen i těm, kteří si rádi pochutnají na kvalitním jídle, výběrové kávě a dobrotách všeho druhu, protože kromě 150 dyzajnérů se akce účastní i 20 kulinářských umělců, povětšinou zástupců malých lokálních cukráren, restaurací, foodtrucků či českých pražíren kávy. To, zda budeme moct ochutnávat na místě, nebo mimo akci, se neustále mění, ale faktem zůstává, že i přes různá povinná opatření si jde Dyzajn market užít.

dm 1

Lokální tvůrci ze zahraničí

Konečně se nám pootevřely hranice, takže se můžeme těšit i na pár tvůrců ze Slovenska a Maďarska. Z Maďarska osobně přijedou autoři výrobků značek Tinta, MOHA design a Industrial Lamp Budapest. Ze Slovenska to budou značky Loris, Peelo, Imani a Lebo Mädveď. Z Německa přijede autor originálních městských plakátů Buchstabenorte. Novinky od zahraničních tvůrců představí ve svém stánku i spřátelený obchod Dyzajnoff, a to slovenských značek Mellow a Adell. „Naší vizí a vlastně i posláním je podpora lokálních výrobců, které chceme představit co nejširší veřejnosti. Nemusí jít striktně jen o české značky, vždy ale podrobně zkoumáme původ použitých materiálů a místo výroby,“ upřesňuje Olga Velíšková, organizátorka Dyzajn marketu.

dm 2 Tinta

Tinta

Přijďte si pochutnat

Součástí Dyzajn marketu jsou i stánky s vybraným jídlem a pitím. Můžete se těšit na oblíbené stálice Kávový klub a Dyzajn kafe s výběrovou kávou Respekt Coffee, nejlepší zákusky cukrárny U Andělky z Počátek nebo veganský MUJFALAFEL. Poprvé ochutnáme tvarohové minikoblížky z GULE FOOD TRUCK, nově okusíme Vegan–život a gelato, které není zmrzlinou, od Puro Gelato. „Během jarního Dyzajn marketu, který proběhl ještě v nouzovém stavu, jsme vyzkoušeli, že akce může mít pohodovou atmosféru i přesto, že nelze konzumovat přímo na ní. Je to určitě i díky místu sousedícím s parkem Stromovka a další přilehlé zeleni v bezprostředním okolí,“ doplňuje Velíšková.

dm 3

U Andělky

Podrobnosti o akci a seznam účastníků s fotkami tvorby najdete na Instagramu, webu nebo Facebookové události.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Já moc ráda vzpomínám,“ prozrazuje spisovatelka Renáta Šťastná

renata stastna 200Advent – čas rozjímání. Pojďme chvíli rozjímat, vzpomínat a připomínat časy dřívější i budoucí se spisovatelkou Renátou Šťastnou. Protože se s Renátou nějaký čas známe, v rozhovoru si tykáme – snad nám to čtenáři odpustí.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Tak ako si nevieme predstaviť Silvester bez skupiny Hex, tak si to nevieme predstaviť ani bez Yxa

pavol murin perexSilvestrovské oslavy, ktoré sa konali už po 15 raz od 31.decembra do 1. januára pripravilo mesto Bratislava pod vedením primátora mesta Milana Ftáčnika v spolupráci s Pavlom Murínom za občianske združenie hlava 98. Ako u...


Literatura

Třicetiminutová kuchařka bezpšeničných receptů

Bez psenice 200Když vydal William Davis knížku Život bez pšenice, prý se strhla doslova bouře a milióny lidí změnily své stravovací návyky. Tito lidé zjistili, že geneticky upravená pšenice pro ně není nezbytně nutná, ba právě naopak – je nutričně ochuz...

Divadlo

Ďáblice – po čertech povedená inscenace

dablice perexPoslední premiéra letošní divadelní sezóny přivedla na prkna Městského divadla ve Zlíně Ďáblici. One woman a two men show, kterou na jevišti rozehráli Hana Tomáš Briešťanská, Zdeněk Julina a Zdeněk Lambor.

Film

Naděje: Tak trochu jiný studentský film s Jiřím Mádlem v hlavní roli

200 nadejeKaždý rok spatří světlo světa desítky studentských filmů. Většina z nich ale bohužel unikne veřejné pozornosti, což je veliká škoda.  Mezi filmovými pokusy mladých tvůrců totiž můžeme najít skutečné unikáty, dokládá to napříkl...