Díky společnosti Rossmann vynesla akce“ Na Sněžku pro Fílu“ více než 1, 2 milionu

Díky společnosti Rossmann vynesla akce“ Na Sněžku pro Fílu“ více než 1, 2 milionu

Tisk

klapeto perexLetos bylo vše kvůli koronaviru jinak. Osmý ročník charitativního výstupu na Sněžku se nekonal organizovaně, ale musel respektovat nařízení vlády. V sobotu 30. května se ale na svůj individuální výlet pro Filipa Veselého po amputaci obou nohou vydaly stovky lidí, ať už na Sněžku, nebo kdekoli ve svém okolí a samozřejmě v benefičních tričkách.


Letošní benefiční trička se ale vzhledem k okolnostem nepodařilo vyprodat jako v předešlých letech a na své majitele stále čeká více než 1 500 kusů. Do dnešního dne se vybralo „jen“ okolo 647 000 korun, tedy přesně o milion korun méně než v roce 2019.

Do akce se ale zapojil dlouhodobý partner Nadačního fondu KlaPeto, společnost Rossmann, který Filipa Veselého letos zařadil do vlastní benefiční akce „Kde srdce pomáhá“. Díky tomuto projektu se na Filipa Veselého a další handicapované děti podařila vybrat neuvěřitelná částka 564 548 korun. „Máme obrovskou radost a nesmírně si této podpory vážíme. Filipovi budeme pořizovat vysněné sportovní protézy, ale jako každý rok máme žádosti od desítek dalších rodin s handicapovanými dětmi. Díky společnosti Rossmann je nebudeme muset odmítnout,“ říkají zakladatelé NF KlaPeto Kateřina Klasnová a Jaroslav Petrouš.

klapeto

Ve středu 8. července zástupci společnost Rossmann předali Fílovi a Nadačnímu fondu KlaPeto symbolický šek na tuto nádhernou sumu. Pro Filipa, který se věnuje sledge hokeji, navíc společnost přichystala krásné překvapení. Mohl se osobně setkat a popovídat si s legendárním hokejistou Dominikem Haškem.

Na podzim Nadační fond KlaPeto opět plánuje uspořádat benefiční akci na lodi. „Pokaždé jsme benefici na lodi pojímali jako afterparty po Sněžce. Letos, protože nebyl výstup pro Fílu organizovaný, zde budeme chtít vyhlásit celkovou částku. Jako každý rok si „šeky“ převezmou desítky handicapovaných dětí. A Fíla dostane své sportovní protézy,“ dodává Klasnová a Petrouš. Filip už dostal sportovní chodidla od společnosti Otto Bock na vyzkoušení a po týdnu nošení je úplně nadšený. Teď zbývá upravit objímky a udělat mu protézy na míru.

„Benefičních triček „Na Sněžku pro Fílu“ je k prodeji připraveno stále mnoho. Pokud se nám podaří všechny prodat, bude to znamenat dalších 450 000 korun a konkrétní pomoc pro minimálně deset handicapovaných dětí. Pomáhat má smysl,“ uzavírá Klasnová s Petroušem.

Trika jsou v prodeji přes e-shop Nadačního fondu KlaPeto na www.klapeto.eu, přispět lze také libovolnou částkou na transparentní účet 2001375049 / 2010.

Peníze jsou do polední koruny těžce zdravotně postiženým dětem.

Foto: archiv KlaPeto


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Patron naší literární soutěže „Tak už mě nakousni" Milan Hrabal v rozhovoru o tom, jak začínal s poezií

Milan Hrabal-foto-Jitka N. Srbová - ořezMagazín Kultura 21 vyhlásil letní básnickou soutěž. Nebojte se si zaveršovat a své příspěvky nám ještě stále můžete zasílat na adresu

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Na křtu Sexy strategie v Paláci knih Luxor to jiskřilo

Krest Praha perexV pondělí 23. listopadu byla v pražském knihkupectví Neoluxor pokřtěna nejnovější kniha Sylvy Lauerové – Sexy strategie, aneb staňte se lékem i drogou!<...


Literatura

Jeden rok s půvabným únoscem

365 dni anotace 200Dostala se mi do rukou kniha 365 dní, která je předlohou stejnojmenného filmu populárního na Netflixu. Pokud máte rádi erotické čtení, nesmíte si ji nechat ujít!

...

Divadlo

Cenu Martina Porubjaka na festivalu Setkání Stretnutie získala Jana Oľhová

cena martina porubjaka200Městské divadlo Zlín ve středu 24. května slavnostně zahájilo 27. ročník česko-slovenského festivalu Setkání Stretnutie před představením Slovenského národného divadla Pohreb alebo svadba – Čo skôr? Při této příležitosti...

Film

The Help „Odvaha přeskočila jednu generaci.“

help PEREXA je tu opět jeden ze srdcervoucích příběhů, tentokrát o tahání figurek po černých polích těmi bílými, jak se jim to na šachovnici hodí. Příběh klasicky postavený na motivu nejlepšího přátelství, které pomalu, ale jistě nakonec zpřetrhají odlišné mo...