Finalisty soutěže Gentleman & Žena ČR 2023 přišli podpořit umělci

Finalisty soutěže Gentleman & Žena ČR 2023 přišli podpořit umělci

Tisk

Gentleman perex„Gentleman České republiky by měl být jako můj muž. Dává totiž přednost mým potřebám před svými, je vnímavý, obětavý a pečující,“ prohlásila televizní moderátorka a zpěvačka Eva Borská na tiskové besedě k soutěži Gentleman & Žena České republiky 2023. Příjemná odpolední akce, kterou pohotově moderoval zpívající spisovatel Richard Sacher, se konala v pražském restaurantu Střelecký ostrov s parádním výhledem na Vltavu, Národní divadlo a Masarykovo nábřeží.

 

Novináři a několik známých osobností měli možnost seznámit se s finalisty a finalistkami již čtvrtého ročníku zmíněné soutěže, jejíž finále se uskuteční ve čtvrtek 19. října 2023 v Divadle Horní Počernice.

Gentleman1

finalisté

Výtěžek poputuje na dobrou věc

Soutěž Gentleman & Žena České republiky je projekt zaměřený na aktivní muže ve věku od 24 let a na ženy ve věku 25 až 40 let, které nebaví jen chodit do práce, pečovat o rodinu a domácnost. Je to projekt pro ty, kteří chtějí zažít dobrodružství plné úžasných zážitků, načerpat pozitivní energii, objevit v sobě symbol ženské i mužské krásy a využívat ho ve svém životě naplno i po skončení soutěže,“ prozradila Lucy Junk ze StockholmDream Production.

Gentleman3

Lucy Junk

Tato společnost soutěž spolupořádá se spolkem Galerie Silných Srdcí. Zlatým partnerem je Auto Opat. Podstatné je, že výtěžek z říjnového galavečera poputuje na dobročinné účely, konkrétně na děti z dětských domovů a matky samoživitelky. Pomoct může i veřejnost tím, že si zakoupí vstupenku – ať už v předprodeji, nebo před začátkem akce.

Gentleman2

Richard Sacher a finalistky

Všechny finalistky i finalisté absolvovali díky společnosti StockholmDream Travel soustředění v chorvatské Trpanji či Drveniku. Natočili tam krátké medailonky, které lze zhlédnout na stránkách internetové televize All Television a také během finálového večera v Divadle Horní Počernice.

Gentleman by měl být vlídný ke všem

„Pravý gentleman by měl mít vybrané chování, a to nejen k ženám, ale i k mužům. A měl by zachovávat chladnou hlavu,“ dodala Eva Borská, jež přišla na Střelecký ostrov podpořit všechny soutěžící z různých koutů České republiky. Kromě ní dorazili také malíř, scenárista a režisér Vladimír Kiseljov a herečka a výtvarnice Bára Fišerová. Jak si představuje vítěze soutěže Gentleman & Žena České republiky 2023 právě ona?

Gentleman4

Vladimír Kiseljov, Bára Fišerová a Eva Borská

„Gentlemana vnímám jako muže s charismatem, které nezneužívá v chování k ženám. Naopak – žena je pro něj stále křehkou bytostí, o kterou se vždy postará ve všech směrech a umí si jí vážit. Získá si důvěru a dokáže ženu překvapit originalitou. Gentlemanů je bohužel už jako šafránu... Žena ČR by měla mít kouzlo osobnosti – vnitřní i vnější. Energická, originální a s odvahou bojovat za své názory. A být inspirací pro ostatní ženy, ale i pro muže,“ řekla Bára Fišerová, známá například ze seriálu Sestřičky.

Foto – Dušan Prouza a Martin Čech


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se zpěvákem kapely The Rasmus - Lauri Ylönen.

lauriNaše redaktorka Pavlína Kohoutová, která žije ve Finsku, vyzpovídala zpěváka Lauriho z kapely The Rasmus. Hovořili o jeho sólovém albu s názvem ,,New World´´, o tom, proč se rozhodl vydat sólové album, první singl a o jeho ritu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Český férový projekt dováží nejlepší pepř na světě. Ochutnejte a pomozte Kambodže

pepr 200Měli jste už tu čest seznámit se s nejlepším pepřem na světě? Je jím Kampotský pepř, který milují nejuznávanější šéfkuchaři napříč celou zeměkoulí. Přezdívá se mu šampaňské mezi pepři a pochází až z exotické Kambodži. Do Česka se dováží od roku 2018 dí...


Literatura

Joseph M. Marshall III.: Hledět do slunce a tančit

hledet do slunce 200Ač originální název knihy by mohl být spíš něco na způsob „návrat na lakotskou stezku“, ani česká verze Hledět do slunce a tančit, není vůbec špatná. Oboje totiž svérázným způsobem vystihuje to, co v knize najdete. Návrat k in...

Divadlo

Blood, Tears and Gold

blood tears and gold200Druhý únorový víkend byl pro experimentální prostor NoD ve znamení premiéry velice očekávaného projektu Blood, Tears and Gold. Autorská prvotina studenta scénografie pražského DAMU J...

Film

Komedie Po čem muži touží 2 představuje titulní píseň

po cem muzi touzi 200Nová česká komedie Po čem muži touží 2 představuje ústřední píseň a videoklip. Film je volným pokračováním úspěšné komedie, která se stala divácky nejúspěšnějším českým snímkem roku 2018. Píseň Chci, abys věděla, kdo opravdu jsem ...