Skončil sa detský letný tábor v Štúrove. Deti prejavili tímového ducha v športových súťažiach

Skončil sa detský letný tábor v Štúrove. Deti prejavili tímového ducha v športových súťažiach

Tisk

Detsky tabor 200Ešte neprešiel ani týždeň od konania letného detského tábora finančnej správy a už deti píšu, že im je smutno a chcú sa vrátiť. Tábor sa konal od 20. do 27. júla v oblasti Kováčov v Štúrove. Prvé dni nielen pre päťdesiat jedna detí ale aj pre siedmich vedúcich znamenalo zvykanie si na nové prostredie. Deti sa priúčali novému režimu, spoznávali nových priateľov a skúšali trpezlivosť svojich vedúcich. Chceli vedieť, čo znesú a aké budú ich reakcie.

 


 Okrem príjemného programu, ktorý bol pre nich pripravení, mali aj tri atrakcie, na ktoré deti veľmi dobre reagovali. Neplánovanou z nich bolo auto značky Ferrari, na ktorom prišiel jednej z vedúcich priateľ. Deťom pri pohľade naň zažiarili očká a chceli sa v ňom previesť. Ďalšou atrakciou, ktorú si vychutnal aj vedľajší tábor bola ukážka z Kynologického klubu Zámčan. Zamestnanci predviedli ako pes vyhľadáva omamné látky, naháňa páchateľa, či ako ho zadrží. Popri páchateľoch a obraňovaní treba využívať aj iné donucovacie prostriedky, či zbrane ako zadržať nepriateľa. O ukážky zbraní a inštruktáž sreľby zo vzduchovky sa postarali príslušníci colnej správy. Mladí nadšenci nielen strieľali, ale vyskúšali si aj ťarchu 25 kilových viest, zbraní a dozvedeli sa, na čo ktorý z donucovacích prostriedkov slúži.

Detsky tabor1


Deti zaujali nielen pripravované vonkajšie atrakcie ale aj nočná hra, pri ktorej sa triasli ako osiky a nechceli sa od svojho vedúceho pohnúť ani o krok.  Počas večernej prechádzky sledovali okolie ako sa len dalo a nevedeli si predstaviť ani chvíľu bez baterky. Niektorí si od strachu aj poplakali, ale nakoniec to úspešne zvládli. Našli sa aj takí, ktorí sa svoj strach snažili prekonať spevom, tancom či hlukom a presvedčovaním sa, že sa neboja. Išlo síce o jednoduché úlohy na piatich stanoviskách, ale čaro tmy spraví svoje.

Detsky tabor2


Pre návštevníkov tábora bol pripravený bohatý program, ktorý bol vyvažovaný aj ich voľným časom. Každý večer pre nich vedúci pripravili zaujímavé akcie, od zoznamovacieho dňa, karnevalu, hudobno-divadelného večera, opekania a spievania pri táboráku až po miss a super star či diskotéku. Deti sa nemali čas nudiť ani počas dňa. Nemali síce presne stanovený program, ale priebežný, čo si deti pochvaľovali. Vedúci program a aktivity prispôsobili zmenám počasia. Veľa času deti strávili šantením v bazéne, hraním minigolfu, či iných športových aktivít a turnajov, za ktoré deti boli odmenené, nielen sladkosťami a malými pozornosťami, ale aj medailami či diplomami. Keďže deti sú neposedným striebrom, nezaobišlo sa to bez nepliech  a detských hlúpostí, a tak aj počas večerných hodín zamestnávali vedúcich, ktorí deti ukladali do postele. Ako to už v každom tábore býva nezaobišlo sa to ani bez pastovania či iných atrakcií, o ktoré sa samé deti postarali.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Natěšená, múzami políbená, týmově sladěná, připravená a maličko nabroušená“. To je kapela Dolls In The Factory

Dolls in the Factory 200Čtveřice Dolls in the Factory z Frýdku-Místku není na tuzemské hudební scéně nováčkem. Za svoje působení vydala EP Hurricane (2012) a album Statues (2013). Píseň Believe zazněla ve filmu Křídla Vánoc (2013) a se songem Ch...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Finalisty soutěže Gentleman & Žena ČR 2023 přišli podpořit umělci

Gentleman perex„Gentleman České republiky by měl být jako můj muž. Dává totiž přednost mým potřebám před svými, je vnímavý, obětavý a pečující,“ prohlásila televizní moderátorka a zpěvačka Eva Borská na tiskové besedě k soutěži...


Literatura

Komiksová série Mýty vás zve do pohádky

Myty 200Komiksová nakladatelství Crew a Netopejr nám na podzimní dny nadělila kouzelnou sérii Mýty, v pořadí již osmý díl s kusým názvem Vlci. Vstupte do pohádky pro dospělé a nechte se pohltit světem Mýtů, rozhodně nebudete litovat!

Divadlo

Malované na skle: Jánošík po brněnsku

malovane na skle divadlo radostJuraj Jánošík je pro někoho národním hrdinou, který bohatým bral a chudým dával, někdo ho považuje pouze za zbojníka, který loupil, aby se sám obohatil. V brněnském divadle Radost můžete zhlédnout h...

Film

Nataša Gollová bude v Toboganu – víc prozrazuje moderátor Aleš Cibulka
Image27. února by oslavila sté narozeniny Nataša Gollová. Aleš Cibulka tuto dámu představil před několika lety ve dvou knihách – Nataša Gollová: život tropí hlouposti a Nataša Gollová 2: Černobíl...