Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

vtine kaseÚchvatná obrázková kuchařka s názvem Vtipné kaše, vycházející pod nakladatelstvím Smart Press, se autorce Věře Strnadové opravdu povedla. Uklohnila ji vskutku dobře. Při jejím listování se dozvíte nejen zajímavosti o stravě pro tělo i duši, ale díky dokonalým fotografiím zřejmě dostanete okamžitou chuť minimálně na jednu z nabízených dobrot.

 

Kaše jako základ jídelníčku

Kaše jsou a vždy byly základem zdravého jídelníčku a opravdu je lze připravit velmi chutně. Nejsou to jen beztvaré nechutné hmoty pro malé děti, které nemají zuby. Tato kuchařka vás rozhodně přesvědčí o tom, že má smysl si na nich pochutnávat tak často, jak je to jen možné.

Kniha Vtipné kaše nepřináší jen rozmanité recepty na sladké i slané kaše všeho druhu, ale také spoustu potřebných informací o ajurvédě, skladování potravin, doplňování zásob do vaší skvělé kuchyně, o surovinách potřebných pro přípravu kaší, jejich historii, nutriční hodnotě i obsahu cenných vitamínů a minerálů, o jejich vhodnosti či nevhodnosti při potravinových alergiích, léčebných účincích potravin, dále třeba také něco o tom, jaké známe druhy chuti a na kolik různých způsobů si vlastně kaši můžeme připravit.

vtipnekase-image-001-960x800fit

Vtipné kaše pro celou rodinu (a hodně hladovou)

Od kdy vlastně kaše existují a jakou mají historii? Jaké známe druhy obilovin? Které z nich obsahují lepek? Z čeho všeho a jakým způsobem můžeme kaši připravit? Jaké k tomu potřebujeme vybavení kuchyně či nástroje? Čím lze kaši zdravě osladit? Co je nejvhodnější pro děti? Jaké účinky mají jednotlivé druhy koření a které můžeme do kaše použít? Je vhodnější čerstvé nebo sušené ovoce? Jaké oříšky a semena nebo druhy olejů se do kaše hodí? Jak si můžeme doma vyrobit rostlinné mléko? Pokud vás zajímají odpovědi na tyto otázky, v knize je rozhodně najdete.

Recepty jsou velmi pestré, přehledné, doplněné esteticky vkusným a lákavým autentickým obrázkem daného pokrmu, přesně stanovují dobu, za kterou jej připravíme a uvádějí také vhodnost či nevhodnost při celiakii, potravinových alergiích či jiných zdravotních problémech. Při prohlížení této kuchařky se vám opravdu začnou sbíhat sliny a garantuji vám, že si ihned poběžíte nějakou kaši připravit!

vtipne kase1

Blogerka Věruška

Věra Strnadová je úspěšná foodblogerka, lektorka kurzů vaření, praktikující jogínka se zájmem o ajurvédu a máma dvou dětí. www. veruska.cz a blog.veruska.cz

Název: Vtipné kaše
Autor: Věra Strnadová
Žánr: kuchařka
Vydáno: 2019
Stran: 189
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 100 %

vtine kase

https://www.smartpress.cz/


 

Přihlášení



Soutěže

Za časů ušatých čepic…

Jo, jo, to bývaly časy. Venku nasněžilo, mráz lezl za nehty, děti sáňkovaly a koulovaly se, oblečení samý sníh a boty promáčené, dobře bylo. Prý tehdy světem chodil medvědář, který na poutích a jarmarcích předváděl svého medvěda.
Jonathan Livingston

Krása vsakující se do míst, kde žijeme...

Začala bych duchem místa. Odkazem mých předků. Nalezením svých silných míst. A začala kolem sebe tvořit krásu, která se podle autorky bude vsakovat do místa, na kterém žijeme. Zamyslela jsem se. Znáte ty lidi, kteří umí udělat domov kdekoliv? U kterých je vám krásně, protože z ničeho udělali mnoho? Tak tady bych si byla jistá, že tito lidé vědí, kam náleží.
GRADA
Banner

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Bílá: „Dělám to, co cítím“

200rozČernobílé turné Lucie Bílé spěje do finále. Show plná pyrotechniky, nevídaných projekcí, kostýmů, ale i světlomalby Alexe Dowise a spousty tanečních vystoupení vyprodává haly v Čechách i na Slovensku aby rozehřála natěšené publikum. Jsem velmi ráda, že s...

Hledat

Sylva Lauerová: V románu Hodina zmijí své pokušení hrát si se čtenáři posouvám až k hranici dokonalosti

Fanoušci spisovatelky Sylvy Lauerové se po třech letech konečně dočkali a jejich radost může být hned dvojnásobná. Je to jen pár týdnů, co vyšla její sbírka poezie s názvem Klóketen a nyní se na knižních pultech objevil i nový román Hodina zmijí.

Čtěte také...

Staročeský perník: Jak upéct vánoční perníčky nebo marcipán?

pernik (2)Nakladatelství Dauphin vydalo historickou kuchařku s povídáním o historii perníku s více než 170 staročeskými recepty na perník, perníkovou omáčku, marcipán a další dobroty. Původní rukopis historika Čeňka Zíbrta přepracovala Alena Gajdušková. Co vše...


Literatura

Nekonečný Zimní příběh

zim 200Nakladatelství Jota vydalo pořádnou bichli ve formě The New York Times bestseller Zimní příběh od Marka Helprina. Dokáže však tato oceněná knížka zaujmout i českého čtenáře?

 

...

Divadlo

Hurvínek v neděli 2.5. 2021 oslaví neuvěřitelné 95. narozeniny

hurvinek 20095 je úctyhodný věk. Takového věku se obvykle dožívají pouze senioři! A Hurvínek je malý kluk. O to jsou narozeniny cennější. Mánička, která letos oslavila jednadevadesát tvrdí, že to nejsou kulatiny a že se to slavit nemusí, ale kdo by řeči ta...

Film

Letošní FEBIOFEST skončil

febiofest logo perex
FEBIOFEST, rozsáhlá mezinárodní přehlídka filmů, doplněná posléze i soutěžní sekcí, se nejprve konal v Praze (již v roce 1993); později se rozšířil do dalších měst. Zve nejen na stovky filmů, uváděných v řadě tematických ...