219 vědecky podložených důvodů, proč přehodnotit svůj denní režim

219 vědecky podložených důvodů, proč přehodnotit svůj denní režim

Tisk

zijte svuj nejlepsi zivot 200V září vyšla pod hlavičkou nakladatelství Esence parádní příručka Žijte svůj nejlepší život od britského autora Stuarta Farrimonda, která nám přináší praktické tipy, jak změnit svou denní rutinu, abychom žili zdravěji. Rozhodně stojí za přečtení a zamyšlení!

 



K autorovi

Doktor Stuart Farrimond je spisovatel, moderátor a komunikátor o vědě a zdraví. Je též vystudovaným lékařem a jeho články se objevují jak v britském, tak zahraničním tisku. Má pravidelné pořady v televizi, rozhlase a na veřejných akcích každý týden uvádí vědeckou rozhlasovou show. Jeho výzkum zahrnuje širokou škálu témat. Je též autorem knih The Science of Cooking (vyšlo i česky pod názvem Jak vaří šéfkuchaři – Vše, co jste kdy chtěli vědět o vaření v roce 2020) a The Science of Spice.

K obsahu knihy

Kniha je promyšleně rozdělena do tří hlavních oddílů: Ráno, Odpoledne a Noc. Nechybí Úvod, Slovníček, Rejstřík, Zdroje, O autorovi/Poděkování. Abyste si udělali představu, jak nás autor vzdělává, tak Ráno řeší otázky jako Kdy mám vypít svou první kávu? nebo Proč se mi zdá ráno cesta do práce delší?. Odpoledne uvažuje třeba nad tím Proč je cukr tak neodolatelný? nebo Proč si pamatuji události jinak než ti druzí?. A v Noci například Udrží mě digitální přístroje vzhůru? či Mají mé sny nějaký význam.

Moc se mě zaujalo rozvržení knihy. Jedna otázka, jeden „problém“ je řešený minimálně na jedné straně a bývá doplněný o obrázky, grafy, diagramy, studie či další barevně odlišené poznámky. Podle autora nám předkládá nejaktuálnější vědecko-výzkumné poznatky od vědců z celého světa a ukazuje nám, jak věda může obohatit náš každodenní život.

Odhalte tajemství života

Tím, že nás kniha provádí typickým dnem a přináší otázky a odpovědi na otázky, které se nám denně honí hlavou, nám pomáhá zastavit se a pouvažovat nad tím, jestli využíváme potenciál své denní rutiny, svého života. Podle autora je kniha hlavně oslavou života – a s tím souhlasím a souzním. Pokud chcete udělat něco pro své tělo i duši, pak může být tato příručka zajímavým pomocníkem.

zijte svuj nejlepsi zivot

Název: Žijte svůj nejlepší život
Autor: Stuart Farrimond
Originální název: The Science of Living (2020)
Žánr: osobní rozvoj
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2021, pevná vazba
Počet stran: 256
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/zijte-svuj-nejlepsi-zivot/kniha/14268/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Kunze (KOFE-IN): "Dnes v muzice ve velké míře rozhodují peníze a mnohem méně talent a usilovná práce"

jan kunze 200Opavská kapela KOFE-IN není na české hudební scéně žádným nováčkem. Má za sebou už dvě alba. První s názvem Osobní vesmír z roku 2009 obsahoval pilotní singl Sebe mi dej. Druhým počinem kapely...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Hviezdy deťom

hviezdy detom200V Trenčíne sa uskutočnil už pätnásty ročník charitatívneho podujatia Hviezdy deťom.

...

Literatura

Nemám žádné jméno – ukradená autobiografie dívky vězněné v Terezíně

nemam zadne jmeno hilarovaNakladatelství Fragment poprvé českým čtenářům přináší knihu Nemám žádné jméno ověnčenou mezinárodními cenami a známou v západní Evropě, jejíž autorka česká spisovatelka a básn...

Divadlo

Setkání 2013 Stretnutie: Ve Zlíně se zrodí divadelní Československo

setkani200Pomyslné plnoletosti letos dosáhne festival Setkání/ Stretnutie, který se bude konat nejen v Městském divadle Zlín ve dnech 23. až 25. května. Určen je nejen pro studenty divadelních oborů a divadelníky, ale i pro š...

Film

Nové pražské AutoKino LEDÁRNY nabídne filmové i kulinární zážitky

autokino 200Chybí vám filmové zážitky na opravdovém velkém plátně s kvalitním zvukem? Právě v těchto dnech otevírá své brány AutoKino LEDÁRNY, situované do prostoru bývalých ledáren v pražském Braníku. Prostor v těsném sousedství řeky Vltavy tak nově ožije...