Plno zajímavých receptů nejen na oslavy

Plno zajímavých receptů nejen na oslavy

Tisk

albatros recept-na-oslavu 200V nakladatelství CPress vyšla další kniha Michaely Rau. Po Terapii těstem je tady Recept na oslavu s podtitulem Důvod k pečení se vždycky najde.

 

 

Autorka knihy v úvodu sympaticky popisuje, jak to má s oslavami, a především přípravami na ně a doporučuje čtenářům dělat si průběžné zásoby. „Plánování a domácí zásoby skutečně ušetří ruce i nervy, často pak postačí přikoupit pouze čerstvé uzeniny a zeleninu či ovoce. Pomazánku nebo zajímavě obložený talíř s chuťovkami vykouzlíte během chviličky a vy budete s minimální námahou právem vychvalovanou hospodyňkou,“ dodává.

Na přebalu knihy se nacházejí bezva koláčky z kapitoly Rychlého pohoštění. Vypadají sice opravdu krásně a lákavě, ale je podle mě škoda, že byl u knihy zvolen podtitul o důvodu k pečení a zrovna tento obrázek. Důvodem je, že kniha vůbec není jen o pečení, nachází se v ní spousta receptů a někoho by to mohlo odradit. To by byla ovšem velká chyba!

Recepty v knize jsou rozděleny na recepty pro děti, sladké dezerty – teorie těsta, sladké dezerty – recepty, rychlé pohoštění, slané pohoštění, maso, marinády, pečivo, pečivo – pomazánky a dipy, saláty a nápoje a drinky.

Přiznávám, že i když se mi na první pohled zdálo, že se jedná o známé pokrmy, nakonec jsem si spoustu receptů zapsala a líbily se mi také tipy, které u nich byly doplněny. Jako velmi praktické jsem hodnotila také návody na těsta – od plundrového nebo listového až po odpalované a křehké. Těším se, až vyzkouším trdelníčky, jablečné kytičky, citronový chlebíček, škvarkovky, rikotky, sedlácké fondue, marinovaný bůček, čočkový chléb, pagáče nebo například skořicovou marinádu na maso.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Najděte si důvod k pečení

Recept na oslavu určitě ocení ten, kdo často pořádá nějaké sešlosti a hledá nové a originální pohoštění. Zkrátka nepřijdou ani ti, kteří rádi experimentují nebo jen chtějí rodině naservírovat něco jiného. Mně se kniha moc líbila a z receptů přímo čišelo, jak je má autorka ozkoušené a nedá na ně dopustit.

Michaela Rau je obyčejná holka, máma, kamarádka a sekretářka, která se od malička pletla babičce v kuchyni. Narodila se v českém pohraničí, je typická sova, ráda ponocuje, tancuje a čte detektivky. Kvůli uchování rodinných receptů, ale hlavně z lásky k jídlu, založila před lety web Dobrou chuť. Od roku 2006 se věnuje zejména pečení z droždí a kvasu, baví jí vymýšlet a objevovat nové recepty i chutě.

albatros recept-na-oslavu

Recept na oslavu
Důvod k pečení se vždycky najde
Autor: Michaela Rau
Žánr: moderní kuchařka, hobby
Nakladatelství: CPress (Albatros Media)
Rok vydání: 2024
Počet stran: 240
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/87983567/recept-na-oslavu/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„...i do sítí pavoučích se dá štěstí chytat..."

aneta200Aneta Langerová je v pilných přípravách na turné k novému albu „Jsem", které se stalo v den jeho křestu zlatým. Turné začíná na koncertě v brněnském Semilassu 16. 2. 2010. Na koncertech zazní jak nové skladby, tak i oblíbené kusy z alb předchozích. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Kulturní tip: Fyzioterapie, jóga a harmonie těla a mysli v Sušici

fyzio-joga-plakat200Sportoviště města Sušice a Garni hotel Roušarka zvou všechny příznivce sportu a zdravého životního stylu na víkendový workshop naplněný cvičením jógy, relaxací a fyzioterapeutickými semináři zabívajícími se fungováním lidského těla ...


Literatura

Helen Fieldsová je dokonalost sama

dokonaly zlocin 200V dubnu vyšla již pátá kniha britské autorky Helen Fieldsové ze série Luc Callanach, tentokráte nese titul název Dokonalý zločin. Vytříbenou směsici prohnanosti, akce a napětí v tomto díle okoření i vztah dvojice protagonistů, ta...

Divadlo

Duchařská komedie o jednom velkém vánočním zázraku

Ti druzi 200Komedie Spirit Level, kterou v MdB uvedou pod názvem Ti druzí, sice obletěla úspěšně kus světa, ale o její autorce, přesněji o jejím životě se ví až podezřele málo. Anglická scenáristka a dramatička zůstává v téměř dokonalém utajení (důraz je na sl...

Film

Vesmírná filmová poezie

gravity plakat 200Mexickému režisérovi Alfonsu Cuarónovi (Harry Potter a vězeň z Azkabanu) se ve filmové branži podařilo vše, na co sáhl. Ani jeho nejnovější film Gravitace není výjimkou. Filmovým...