Podle Michala Hrůzy je důležité, aby všichni v kapele byli přátelé

Podle Michala Hrůzy je důležité, aby všichni v kapele byli přátelé

Tisk

michal hruza 200Zpěvák a textař Michal Hrůza byl hostem Music Studia Live Frekvence 1. Spolu s kapelou zahrál živě do vysílání hity Pro Emu, Nahoru nebo Píseň kovbojskou. V rozhovoru moderátorům Lubce Ponížilové a Mírovi Michálkovi prozradil, jak plánuje oslavit 50. narozeniny, kdy se dočkáme nového alba a také představil nového člena kapely. Hostem dalšího Music Studia Live Frekvence 1 bude ve středu 6. června od 9 hodin zpěvačka Lenny.

„Na oslavu mých krásných 50. narozenin plánuji 3 velké koncerty s kapelou, ženským symfonickým orchestrem Bon Art Pops Orchestra a Kühnovým dětským sborem, takže nás na pódiu bude 120,“ řekl Michal Hrůza. Turné Symphonica se odehraje na nádherných místech, 9. června v zahradě Trojského zámku v Praze, 17. června na zámku Kačina a 24. června na brněnském hradě Špilberk. S dámským orchestrem se poprvé sešli na koncertě v Rudolfínu, vzpomínal zpěvák. Podle jeho slov to byl naprosto neuvěřitelný zážitek, protože obyčejnou písničku v symfonickém provedení společně pozvedli do úplně jiné dimenze s novými rovinami. Chvíli mu trvalo, než si zvyknul, že hraje nejen s kapelou, ale i s orchestrem, kdy se musí řídit podle pokynů dirigenta. Přiznal se, že se mu stala chyba na Colours of Ostrava, kdy se s orchestrem v jenom songu rozešel, kapela hrála podle něho. Naštěstí to ale dobře dopadlo, song zastavili a on se omluvil, posluchači měli pochopení pro živé vystoupení, tak mu ještě zatleskali.

Při uvádění songu Nahoru Michal Hrůza připomněl, že tuto skladbu v předpremiéře odehrál sám na kytaru v listopadovém Music Studio Live Frekvence 1. Vzhledem k tomu, že šlo tenkrát o naprosto čerstvou novinku, měl text s sebou ručně napsaný na papíru ještě se škrtanci. „Motiv Nahoru je o tom, když je člověk někdy dole, je na tom špatně, tak jediná cesta je nahoru. Měli jsme točit k němu videoklip v Berlíně. Po válce byl zničený, pak ještě byl rozdělen na východní a západní část. Dneska patří mezi velká světová města. Navíc je strašně zajímavý pro naše středoevropské podmínky,“ uvedl jako zajímavost. Přestože vše bylo již připravené, tak nakonec z natáčení sešlo kvůli různým omezením. Naštěstí z nafocených lokací sestříhali alespoň klip, podle zpěváka i tak video z fotek s dopsaným textem funguje velmi dobře. A protože je prý líný, tak to tak už nechá.

V rámci návštěvy na Frekvenci 1 Michal Hrůza představil nového člena kapely, muzikanta Honzu Horáčka, který dříve hrál na koncertech Mekyho Žbirky. „On je obrovský přínos do kapely, my se s Honzinem známe 20 let. Hrál jsem i několik let s jeho kolegou ze studií. Jsme taková propojená parta, “ uvedl. Navíc Meky Žbirka si bral kluky z jeho kapely, když byl zpěvák rok v nemocnici, takže to bere, že je to tak trochu na oplátku. „Strašně si to sedlo hlavně lidsky, protože v kapele všichni musí být v normálním životě přátelé,“ pokračoval. Jako důkaz, jak jim to spolu opravdu skvěle klape, si spolu Michal Hrůza a Honza Horáček střihli duet Píseň kovbojská ze seriálu Slunečná.

Na závěr rozhovoru pro Frekvenci 1 Michal Hrůza ještě prozradil, že na nové album se můžeme těšit již příští jaro, pokud vše dobře dopadne.

Michal Hruza


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Odložený případ Očistec - seznam hříšníků na zabití

Odlozene pripady-Ocistec perexObyvatele Österlandu sužuje série žhářských útoků. Ve všech vypálených domech policie nachází namalovanou číslici. Inspektorka Tess Hjalmarssonové se svou kolegyní Marií Erlingovou a proslulým dánským profi...

Divadlo

Hodně smutná „road-movie“

rumuni perexKdyž si v televizním programu nebo u anotací filmů přečtete „road-movie“, obvykle to je bláznivá (ne moc kvalitní) komedie plná alkoholu a těžko uvěřitelných situací. Co se ale stane, když si tento žánr vezme d...

Film

Premiérové žně filmů, na kterých se podílí filmař Petr Jákl, se blíží

Petr Jakl 200Petr Jákl coby producent proniká stále hlouběji do filmového průmyslu. Už dávno přesáhl hranice Evropy a nějaký čas už je jeho jméno spojováno také s hollywoodskými superstar, držiteli nejprestižnějších filmových ocenění, jako jsou například Mi...