Milan Al-Ashhab a Adam Skoumal budou hvězdami komorního koncertu Pražských symfoniků

Milan Al-Ashhab a Adam Skoumal budou hvězdami komorního koncertu Pražských symfoniků

Tisk

fok ashab200Pražští symfonikové uvedou další koncert z cyklu Komorní hudba, na kterém vystoupí houslista Milan Al-Ashhab a klavírista a skladatel Adam Skoumal. Duo předních českých sólistů zahraje vybrané skladby evropských skladatelů z přelomu 19. a 20. století. Koncert se uskuteční 15. listopadu 2022 od 19:30 v kostele sv. Šimona a Judy.

 

 

Milan Al-Ashhab a Adam Skoumal vystoupí na dalším z koncertů z cyklu Komorní hudba Pražských symfoniků. Dvojice předních českých umělců úzce spolupracuje již několik let a vystupovali společně na mnoha koncertech doma i v zahraničí.

Pro večer v kostele sv. Šimona a Judy zvolili program od skladatelů napříč Evropou, od Ruska až po Francii.

„Komorní hra, zvláště s Milanem, mě baví, doplňujeme se. Bude to už 7 let, co spolu hrajeme. Pro tento večer jsme vybrali skladby od Debussyho, Prokofjeva, také zahrajeme jednu skladbu, co jsme ještě nehráli, což jsou Bartókovy Rumunské tance a také naše osvědčené věci, jako Waxmanovu Fantazii Carmen v mé klavírní úpravě a také jednu moji skladbu. Nese název Variace na cikánskou melodii. Jedná se o populárnější kus, který zpracovává melodii filmu Cikáni jdou do nebe,“ říká klavírista a skladatel Adam Skoumal.

fok ashab1

Krásný večer
15. listopadu 2022, 19:30
Kostel sv. Šimona a Judy

CLAUDE DEBUSSY
Krásný večer
Sonáta

BÉLA BARTÓK
Rumunské tance

SERGEJ PROKOFJEV
Sonáta č. 2 D dur op. 94a

ADAM SKOUMAL
Variace

CAMILLE SAINT-SAËNS
Introdukce a Rondo capriccioso

FRANZ WAXMAN
Fantazie Carmen

Milan AL-ASHHAB | housle
Adam SKOUMAL | klavír

Více informací:

Web FOK: https://www.fok.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/orchestrFOK
FB událost: https://www.facebook.com/events/3187061878180944
Vstupenky a více informací: https://www.fok.cz/cs/krasny-vecer


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Proč je kniha s názvem Kmeny fenomén?
ImageŽe neexistuje místo, kde vedle sebe potkáte zarytého kulturistu, drsného motorkáře a vyznavače Emo stylu? Tak to jste na omylu. Existuje. A to dokonce takové, kde se potkává ještě více subkult...

Divadlo

Pohled z mostu: Mimořádné lidské drama o spalující vášni

Pohled z mostu200Arthur Miller je jistě vedle Eugena O’Neilla, Tennesseeho Williamse a Edwarda Albeeho vrcholným americkým dramatikem 20. století – a jedním z mála nesporných moderních dramatických klasiků. Z jeho významných her už diváci Městského d...

Film

VÁCLAV KRŠKA A (NEJEN) FILMOVÝ ODKAZ

osudova nesmelost200Režisér Václav Krška (1900-1969) patří mezi české režiséry, kteří zůstávají ve stínu svých slavnějších kolegů. Je uznáván jako průkopník poetických či lyrických výpovědí, jenž měl tu smůlu, že svého uměleckého vrcholu dosáhl v...