Na druhou kolej přijíždí 2. klip od Radosty: Inženýr Severín

Na druhou kolej přijíždí 2. klip od Radosty: Inženýr Severín

Tisk

Radosta200Nové video kapely Radosta rámuje povedenou festivalovou sezónu. Debutové album Dvanáctisměna kapely Radosty nadchlo fanoušky postrocku a milovníky tvorby Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka už na začátku léta. Skladbu Inženýr Severín si kapela vybrala jako druhý videoklip. Vznikl na letošním fenomenálním ročníku festivalu Rock For People.

 

 

Kultovní hlášky z filmu Kulový blesk zaznívají i v novém videoklipu, který je tentokrát věnován koncertnímu provedení. Po úspěchu videoklipu “Máňa” s Danielou Kolářovou v hlavní roli, chce Radosta představit i pohodu a energii, která se na jejích vystoupeních přenáší i na publikum.

Máňa nám i díky paní Kolářové otevřela dveře k novým příležitostem. A nejen nám, ale hlavně hospicové péče v ČR, o níž video Máňa je. Díky tomu byla píseň na letošním Mezinárodním Filmovém Festivalu v K. Varech ke slyšení všude možně, protože paní Kolářová letos přebrala Hlavní cenu ředitele festivalu. Téma hospicové péče teď rezonuje v médiích víc než dřív. Jsme rádi, že jsme k tomu mohli aspoň trochu přispět.” sděluje leader kapely Radosta J. J. Šimon.

“Inženýr Severín je jiný. Ukazuje kapelu, jaká je ve skutečnosti: parta lidí, kteří milujou koncerty, humor, dokážou si to užít, a na podium přinést radost. “ říká basák Kopee-T.

Po prvních koncertech a festivalech, kde kapela představuje svůj naprosto unikátní rozsah filmových úryvků z filmu Kulový blesk v rámci živého provedení skladeb z alba Dvanáctisměna, je tu podzimní tour. Jan Šimon už s nadšením vyjmenovává s kýn se na podiich kapela potká, “Na podzim odehrajeme koncerty s VYPSANÁ FIXA, GAIA MESIAH nebo TRAUTENBERK.” popisuje J. J. Šimon.


NEJBLIŽŠÍ KONCERTY - “Má někdo chuť na dobré brazilské Coffee “ podzim TOUR 2023

28.9. BOR (TC) / Slavnosti jablek
29.9 MAR.LÁZNĚ / Na Rampě (+ GAIA MESIAH (OFFICIAL)
14.10. H.KRÁLOVÉ / Den s myslivci
28.10. TŘEBÍČ / Roxy (+ vypsaná fiXa)
11.11. PARDUBICE / Žlutý Pes (+ Vypsaná Fixa)
15.11. PLZEŇ / Jameson rock club 10.let
17.11. STUDÁNKA (TC) / Koncert pro Hospic Západ
22.11. PRAHA / Pivovar BADFLASH (křest piva)
18.11. HOŘOVICE / Labe (+ Vypsaná Fixa)

Dvanáctisměna

Album Dvanáctisměna je pocta legendárnímu snímku Kulový blesk!
Umělec: Radosta
Album: Dvanáctisměna
Datum vydání: 26.05.2023 / label: Indies Scope
Multilink: https://orcd.co/dvanactismena

Album nabízí naprosto unikátní rozsah filmových úryvků, který kdy byl v české hudbě použitý. 13 skladeb, 12 bytových jednotek, které se ve filmu stěhují. Každá z nich dostala svůj track. Bonusem je třináctý song Klabouch. Booklet obsahuje původní, nikdy nepublikované fotografie z natáčení filmu od respektovaného fotografa Jana Kuděly. Vychází jako 2LP nebo digipack CD.

V nahrávkách jsou použity úryvky z filmu Kulový Blesk (režie: Ladislav Smoljak, Zděnek Podskalský, ČSSR 1978). © 2023 Státní fond kinematografie.

RADOSTA Dvanactismena TITULKA

Kapela Radosta:

J. Šimon - kytara, zpěv a „Hej“
Klárka „Brazilská“ Heřmanová - saxofon, zpěv
Patrick Raab - kytara a „Hej“
David “Kopee-T” Ondřich - baskytara a „Hej“
Milan „Blažíš“ Bláha - bicí, chimney a „Hej“


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Bratři Lví srdce: Dojemný příběh pro malé i velké

200litKdo by neznal Astrid Lindgrenovou a její nesmrtelné „Děti z Bullerbynu.“ Vesnička, v níž šest dětí zažívá neobyčejná dobrodružství, si získala miliony čtenářů po celém světě. Lindgrenová si ale uvědomovala, že zdaleka ne všichni mají v životě štěstí a že dě...

Divadlo

Růžena Lysenková hrála hodně v televizi, ale velké role měla hlavně v divadle

lysenkova200Pamětníci a milovníci divadla si mohli všimnout, že letos 6. září to bylo deset let, co odešla ve věku 94 let vynikající herečka Růžena Lysenková. Naposledy si zahrála v roce 1997, a to v televizním filmu Čas jeřabin. A i když se objevila v řadě in...

Film

MILENCI Z OPAČNÝCH STRAN VÁLKY

spojenci200Robert Zemeckis má na svém kontě mnohem zdařilejší tituly (upozorním aspoň na Forresta Gumpa), nežli jsou nyní uvádění SPOJENCI. Snadno postřehneme, že v dramatické konstrukci povrchní, klišovitý příběh, sepsaný scenáristou Stevenem Knightem, nedo...