Vychází první singl z nového akustického alba Katarzie

Vychází první singl z nového akustického alba Katarzie

Tisk

Katarzia 200Prvním singlem z nového alba zpěvačky, skladatelky, textařky a producentky Katarzie je píseň Piesok. V baladicky laděné písni, která album Šťastné dieťa otevírá, zprostředkovává pocity stesku po vztahu, který se vynořuje ze vzpomínek: „Ponáram ruku do piesku, jemnosť mi pripomína obrys, čo nemá hranice. Ako keď ťa hladkám po chrbte, pamäť premieta z vnútra viečok na mihalnice. … Vidíš krásu v každom, preto ju vidíš vo mne… učíš všetkých, ako sa cítiť voľne…“ Text se s hudbou mísí do obrazů a emocí, které se okamžitě přenášejí na posluchače, a přitom si v něm každý může najít kus svého vlastního příběhu. Právě díky svým osobitým textům bývá Katarzia označována za hlas své generace. S otevřeností a empatií v nich mluví o aktuálních pocitech žen skrze obrazy mezilidských vztahů v současném světě.

 

 

K písní Piesok zároveň vychází lyric video Davida Babky laděné do vizuálu celého alba, který vznikl s využitím umělé inteligence ve spolupráci fotografického dua shotby.us a grafického designéra Jiřího Mocka ze studia Permanent Office.

Štastné dieťa je zpěvaččiným šestým studiovým albem a tentokrát je ryze akustické. Všech deset nových písní složila Katarzia na pianinu, které zdědila po prarodičích a nedávno přestěhovala z Košic do Prahy. Album bylo nahráno ve studiu Sono Records Doupě a produkoval jej Petr Ostrouchov, který na něm zároveň hraje na kytary. K nahrávání si Katarzia dále přizvala mladou slovenskou pianistku Kristínu Smetanovou, bubeníka Romana Víchu a basistu Tomáše Lišku. V písni Piesok hostuje na trubku švédský trumpetista Oskar Stenmark a vokalistka Stephanie Alvarenga, kteří oba žijí v New Yorku.

Album Šťastné dieťa vyjde 6. října na CD, LP a digitálně. Katarzia album pokřtí spolu s kapelou ve složení Oliver Lipenský (bicí), Laura Jašková (baskytara) a Robin Galia (piano) na dvou koncertech v pražském klubu Jazz Dock 10. a 11. října 2023.

Katarzia 1

Vstupenky:
https://www.jazzdock.cz/cs/koncert/katarzia-krest-alba-stastne-dieta
https://www.jazzdock.cz/cs/koncert/katarzia-krest-alba-stastne-dieta-1

Singl je dostupný na všech streamovacích platformách: https://lnk.to/piesok

Vydavatelství – Petr Ostrouchov (Animal Music): Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Zdroj foto: cover design © Jiří Mocek (Permanent Office), 2023 / Cover photo ©shotby.us 2023

Více informací:

Instagram: https://www.instagram.com/katarzia
Facebook: https://www.facebook.com/katarziaprojekt
Youtube: https://www.youtube.com/@KATARZIAofficial
Web: http://www.katarzia.sk


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Čokoládová krev Denemarkové jde na dřeň

Čokoládová krevRadka Denemarková je nadějná autorka, která získala několik literárních cen včetně ceny Magnesia Litera. Očekávat od ní můžeme brilantní literární dílo, kterým je také její nová kniha Čokoládová krev vydaná pod nakladatelstvím Host. Jak na mě toto dí...

Divadlo

Komedie s Drábkem

drabek perexPřiznám se, že jsem si své dojmy z premiéry hry Jedenácté přikázání aneb Mucholapka nechala pořádně uležet. Ne snad, že bych byla tak líná anebo vytížená, ale ona je to s tím režisérem Drábkem prostě těžká práce. Je totiž jiný a ...

Film

BELLA A SEBASTIÁN, PŘÁTELÉ NAVŽDY

Sebastian 1Příběh chlapce a jeho psa odehrávající se v savojských Alpách pokračuje. Je rok 1948, Sebastianovi je už dvanáct let, Bella má tři nádherná štěňátka a otec Pierre, kterého si kluk našel, se žení s Angelinou a odjiždějí na svatební cestu do Kanady...