Začínající zvířecí kapela se má stát tou největší v dějinách rock’n’rollu!

Začínající zvířecí kapela se má stát tou největší v dějinách rock’n’rollu!

Tisk

Krokodylova kapela 200Jiří Štraub před lety napsal rodinnou komediální knihu Rockové příběhy pro malé rebely a nyní na ni chce navázat volným pokračováním s názvem Krokodýlova kapela.

 

 

Zpěvák a kytarista krokodýl, bubeník žralok, baskytarista vlk a manažer křeček. Každý z této čtveřice je úplně jiný a každý chce dosáhnout jediného – vystřelit jejich rockovou kapelu The Predators do čela hitparád! Podaří se jim to i přes to, že se občas mají plné dlouhé ostré zuby? A překazí jim jejich plány závistivý nosorožec? „Jak zpívají AC/DC, cesta na vrchol je dlouhá, když chcete rock‘n‘roll. A přesně o tom je kniha Krokodýlova kapela plná humoru, dobrodružství, hlasité muziky a i se v ní najde nějaké to ponaučení,“ doplňuje Jiří Štraub.

Dát dohromady kapelu je těžké, protože každá skvělá se skládá ze silných a cílevědomých osobností, které se mezi sebou musí umět domluvit a čelit nástrahám na cestě k úspěchu. S takovými věcmi se potýkají světové superhvězdy i skupina, kterou si včera založil váš soused v garáži. Kniha Krokodýlova kapela tyto všední starosti každého ambiciózního hudebníka ukazuje vtipnou groteskní formou. Talentovaný krokodýl pracuje jako bedňák, později si ho všimne křeček, vlivný manažer, a rozhodne se, že ho proslaví. Do kapely přizve svého starého známého, bubeníka žraloka, a jeho kamaráda, baskytaristu vlka. Dobrodružství čtveřice, která chce na svou stranu získat všechny rockové fanoušky na světě, může začít. Nebude to ale jednoduché. Každý z nich má nějakou slabost, ať už příliš vysoké ego, stud, přehnaný perfekcionismus, nebo křivdy z minulosti. A do toho jim chce jejich kariéru zadupat do země závistivý, mstivý a nenávistný nosorožec.

krokodylova kapela krokodyl

Krokodýlí kapela je určena dětem starším osmi let, které mají rády hudbu. A také všem muzikantům i fanouškům hudby se smyslem pro humor. „Krokodýlova kapela nastíní dětem, co je může potkat, když se rozhodnou stát se rockovými hvězdami, a lidé všeho věku se vztahem k hudbě, kteří se touto cestou protloukají, ať už úspěšně, nebo ne, mají možnost se ztotožnit s archetypálními postavami a pobavit se nad řadou situací, v nichž se s největší pravděpodobností už někdy ocitli i oni sami,“ popisuje autor knihy.

Stejně jako v případě Rockových příběhů se na této knize podílí ilustrátorka Tereza Doležalová, jedna z dvorních výtvarnic RockOpery Praha. Aby kniha mohla vyjít, potřebuje prostřednictvím crowdfundingové kampaně na Pointě, která trvá do 15. 2. 2022, získat finance na zaplacení profesionální redakce, korektury, grafiky a tisku. Tedy vše, co je potřeba k vydání knihy.

Jiří Štraub je vystudovaný scenárista a písňový textař, v současnosti novinář a editor zpravodajského webu. Bydlí v Lišanech, ve vesničce poblíž Rakovníka, rád hraje sousedům v hospodě na kytaru a o víkendech se potlouká po klubových pódiích s rapmetalovou kapelou Monaste. Spolupracuje s divadlem RockOpera Praha a relaxačně chodí na box. Svoji první knihu Rockové příběhy pro malé rebely vydal v roce 2020 a věnuje se také fantasy a science fiction, jeho povídky z této oblasti se objevují v magazínu XB-1. V minulosti se věnoval hudební a filmové publicistice a články mu vycházely v deníku Pávo, na webu Novinky.cz, v Rockovém magazínu Spark, Fakker!, časopisu Rock&Pop a dalších. Jiří Štraub moderoval také tři hudební pořady na TV Rebel.

Krokodylova kapela obalka

Více informací:

bit.ly/KupKapelu

Facebook projektu: https://www.facebook.com/rockovepohadky

Instagram projektu: https://www.instagram.com/krokodylova_kapela/


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

V Luciferově evangeliu se potkáte nejen se satanisty

altDo České republiky se dostal překlad třetí knihy norského spisovatele Toma Egelanda s názvem Luciferovo evangelium. Po Konci kruhu a Strážcích úmluvy se opět dostáváme do světa plného napětí, do...

Divadlo

Jaký vliv může mít los na svatební přípravy? To se dozvíte v komedii Lov na losa od 11. října na scéně divadla Palace

lov na losa 200Komedie s názvem Lov na losa se zdá být banálním příběhem snoubenců Elišky a Kamila plánujících společný životní krok – svatbu. Již v začátku se však kolem příprav odehraje smršť bizarních a absurdních situací a celý příběh tak nabírá neče...

Film

Můj táta Marianne

marianne 200Tentokrát nevymýšlím originální titulek, protože už jen název filmu je dostatečně zajímavý na to, aby přitáhl vaši pozornost. Severský filmový podzim přichází se švédským komediálním dramatem, jehož hrdinové budou čelit zásadní změně v rodin...