Zdenek Merta a jeho hosté si zahrají u klavíru v Městském divadle Brno

Zdenek Merta a jeho hosté si zahrají u klavíru v Městském divadle Brno

Tisk

merta200Kdo zná Zdenka Mertu více než jen jako výtečného klavíristu z divadelních a koncertních sálů, ví, že je tento muž výborným a vtipným společníkem, šarmantním svůdcem nečekaných myšlenek a také pozoruhodným vypravěčem s uměním naslouchat jiným. Na hudbu pohlíží z méně obvyklých úhlů, prezentuje různé žánry a jejich přesah do jiných oblastí života. Diváci Městského divadla Brno jej velmi dobře znají i jako zdatného moderátora nevšední divadelně-hudební talk show Zdenek Merta u klavíru.

Již od roku 2017 si Zdenek Merta do svého pořadu zve významné osobnosti české (a také slovenské) hudební scény. Díky tomu mohli diváci na Činoherní scéně vidět a slyšet například Romana Dragouna, Vojtěcha Dyka, Petra Jandu, Zoru Jandovou, Michaela Kocába, Vašo Patejdla, Michala Pavlíčka, Ondřeje Rumla, Jiřího Schmitzera a mnoho dalších.

V zavedeném programu Zdenek Merta u klavíru se tentokrát objeví jako obvykle znamenitá Kristýna Daňhelová a rostoucí Esther Mertová. Přijde Sára Milfajtová a také italský kytarista Dario Piga. Své různé hudební aktivity představí taktéž Lukáš Janota. Samozřejmě u toho bude kapela pod vedením Daniela Kyzlinka.

Zdenek Merta bude poprvé prezentovat cyklus písní ve starých církevních tóninách, který připravoval společně s Hanou Hegerovou (některé z těchto písniček zpívala na koncertech). Autory textů zmíněného cyklu jsou Pavel Kopta, Jiří Žáček a Vladimír Kučera.

Další díl oblíbeného hudebního seriálu s názvem Zdenek Merta u klavíru se uskuteční v pondělí 16. května 2022 v 19.00 hodin na Činoherní scéně Městského divadla Brno.

Milovníci dobré hudby by si tuto jedinečnou událost rozhodně neměli nechat ujít. A pozor – máte pouze jedinou příležitost! Hudební večery Zdenka Merty totiž MdB nereprízuje, díky čemuž se pokaždé jedná o neopakovatelnou a zcela originální záležitost!

merta

Vstupenky jsou již v prodeji v pokladnách na Lidické ulici 16 nebo online na www.mdb.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Vaněček odpočívá tak, že píše

200 rozhovor1Letošní léto předvedlo různé podoby, kdy slunce pálilo o sto šest, na mnohé se nalepilo dovolenkové tempo (můj manžel ho nazývá „plážové“) a občas seslalo přílivy deště. Co dělají spisovatelé a ilustrátoři v létě? Jak se jim píše či kreslí po...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Muzikál Bat out of Hell

bat out of hell2Když jsme se rozhodli pro rodinný poznávací pobyt v Londýně, bylo nám hned jasné, že bychom měli navštívit taky nějaký muzikál. Výběr představení na londýnském West Endu je opravdu velký, a tak rozhodování nebylo...


Literatura

3. díl komiksu Noe pokračuje v zavedeném stylu

noe 200Dlouho jsem čekal, až budu vědět, kdy vyjde poslední díl komiksu Noe v České Republice, ale bohužel datum není známo, a tak Vám zrecenzuji 3. díl. Třeba se poslední díl objeví co nevidět a díky této recenzi se snad i fanoušci komiksu dočkají zakončení.

...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

Víly z Inisherinu se jen plouží

Vily 2Přeceňovaný dramatik Martin McDonagh, jenž se u nás proslavil pokrokářským požadavkem, že postavu černocha nesmí hrát nikdo jiný než černoch, se dopustil i několika filmů, které opíral o morbidní humor a různě vyšinuté postavy (V Bruggách, Sedm psychopatů, Tři...