Umělecká výstava Kuráž 2 v Galerii Lapidárium přináší rozmanitost

Umělecká výstava Kuráž 2 v Galerii Lapidárium přináší rozmanitost

Tisk

Lapidarium foto 2Sdružení nezávislých umělců pořádá uměleckou výstavu Kuráž 2, tato prodejní výstava je volným pokračováním úspěšné výstavy Kuráž, která se v roce 2015 uskutečnila v Kafkově domě. Výstava byla otevřena v úterý 4. června, ukončena bude 30. června. Instalována byla v Galerii Lapidarium (Rámová 6, Praha 1).


"Jde především o uspořádání takzvaného uměleckého salónu a představení originální tvůrčí snahy bez ohledu na věk, styl, či techniku. Chceme tak dát příležitost všem, jenž milují tvorbu a nebojí se jít s kůží na trh. Svoboda obsažena v díle, kterou umělecký svět obsahuje a nezbytně potřebuje, bude konfrontována pouze se subjektivními pocity každého jednotlivého diváka," zvou organizátoři.

Lapidarium foto 1 - Karel Dudek

Výstava byla zahájena slavnostní vernisáží v úterý 4.června a veřejnosti bude přístupná od úterý do neděle od 16 do 20 hodin. "Během celé výstavy se můžete těšit na skvělé art večery pro dospělé: jak na autorská čtení, tak na hudební vystoupení," zvou organizátoři.

Lapidarium foto 2 - Karel Dudek

Hudební vystoupení i tombola
Program vernisáže 4. června byl následující: po zahájení večera a slavnostním přípitku následovalo hudební vystoupení sopranistky Barbary Slezákové, Arie z opery Rinaldo / G. F. Handel LASCIA CH' IO PIANGA MIA CRUDA SORTE / NECH MNE OPLAKÁVAT MŮJ KRUTÝ OSUD. Poté krátký proslov a představení výstavy, tombola a losování výherců, na závěr afterparty v CHILI BARU v Kožné ulici.

Lapidarium foto 3 - Karel Dudek

Výstavu zorganizovali zakladatelé uměleckého spolku Art Attack - český surrealistický malíř, spisovatel a ilustrátor Marcell Vallas, malířka Ivona Danziger a manažerka výstav a galeristka Markéta Nováková. Vystavovali tam rozmanití malíři včetně kupříkladu i novinářky a záhadoložky Jitky Lenkové. Ze známých osobností se vernisáže zúčastnil mimo jiné Slávek Boura. Další výstava se uskuteční v červenci v galerii Ladronka v Praze 6.

Foto: Karel Dudek


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Jaroslav Kučera: „Fotky jsem vystavovat samozřejmě nemohl, jejich skrytý význam by prokouknul i blbý komunista.“

fotokucera 4Sice už není listopad, který jsme zde, na Kultuře21, označili měsícem fotografie, ale na zajímavé čtení není nikdy pozdě. Pojďte s námi tedy nyní nakouknout za objektiv panu inženýrovi Jaroslavu Kučerovi a přečíst si o jeho zkušenostech. 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

MARTIN SALAJKA - HEAVY MENTAL

heavy mental perexPrvní výstava roku 2014 v uherskohradišťské Redutě představí tvorbu mladého a úspěšného autora, Martina Salajky (1981). Martin je rodákem z Uherského Hradiště, žije a tvoří v Praze a poprvé se svou autorskou výstavou představí i ve svém...


Literatura

Rozchodové řízení. WTF? Český crazy thriller!

rozchodove-rizeni-perexPánové, co byste dělali, kdybyste se dozvěděli, že si vaše bývalá (o kterou však stále stojíte) bude za pár týdnů brát někoho jiného? A dámy, jak byste reagovaly na demonstrativní únos přímo od oltáře (poté, co jste ostentati...

Divadlo

Olomoucká Liška B. je inscenace půvabná a svébytná i díky silné hudební složce

liska b 200Kdysi jsem viděl v hukvaldském amfiteátru operu Příhody lišky Bystroušky, což na mě natolik zapůsobilo, že jsem se stal milovníkem hudby Leoše Janáčka. Jenomže očekávaná premiéra inscenace nazvaná Liška B., která proběhla v pátek 19. ledna v Morav...

Film

Nečekaně ztřeštěný výlet do Litvy

litva200Severský filmový podzim nabízí nejen filmy severských zemí, jak by název mohl napovídat, ale hranice se rozšiřují i na filmy z pobaltských republik. Ve filmu Litva, do toho! se můžete seznámit s největší pobaltskou zemí prostřednictvím ztřeštěné roa...