Ženy v běhu pobaví i dojmou

Ženy v běhu pobaví i dojmou

Tisk

ženy v běhu 1

Komedie mají v našich končinách dlouhou tradici. Bohužel v poslední době vychází celá řada špatných zástupců tohoto žánru, které se nebojím nazvat až za trapné. Naštěstí se čas od času objeví i snímek, který má naději stát se populárním. Jedním z nich by mohly být i Ženy v běhu.  

Jedná se o první režisérkou zkušenost Martina Horského, který má na svém kontě scénáře k filmům Láska je láska nebo Bezva ženská na krku. Tentokrát si sednul na židličku režiséra a vytvořil komedii, která se nebojí pobavit, ale i dojmout.

Věře (Zlata Adamovská) umírá její milovaný manžel, aniž by si splnil svůj poslední sen – uběhnout maraton. Naštěstí se jeho emancipovaná manželka rozhodne uběhnout tento závod s manželem v batohu (nebo alespoň jeho popelem). Zapojí i své tři dcery, které z toho nemají příliš velkou radost. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) má tři děti a manžela, který nechává všechno na ní. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, ale stále nepotkala toho pravého. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) má ženatého chlapa, který jí pořád slibuje, že se rozvede. Tahle trojice společně s maminkou začne trénovat na maraton, což jim navždy změní jejich životy.

Vedle čtveřice velice zajímavých žen se můžete těšit i na mužské obsazení v podobě oblíbených herců Ondřeje Vetchého (Karel, manžel Marcely), Vladimíra Polívky (trenér Vojta) nebo hlavního představitele seriálu Most Martina Hoffmana. Film přináší celou řadu vtipných situací, které vám rozhodně polechtají bránici. Zejména v rodině Terezy Kostkové a Ondřeje Vetchého dochází k řadě zábavných momentů, které jsou spojené s jejich dětmi. Dva ze tří synů jsou navíc skutečnými potomky hlavních představitelů, kteří vyhráli konkurz a se svými rodiči vytvořili dokonalý tým. Hledání slova hovno v písmenkové polévce vás bude bavit ještě dlouho po odchodu z kina.

Ženy v běhu 2

Hlavním motivem je účast na maratonu a tréninky, kterými si herci museli nadšeně projít. Někdy je možná stáli hodně sil, zejména Jenovéfa Boková sama přiznala, že běhání zrovna nemusí. Naštěstí ve skutečnosti nemuseli celý maraton uběhnout, takže jim i po natáčení zbylo spoustu sil.

Vedle řady komediálních scén se dočkáte i několika dojemných momentů a samozřejmě i emocionálních happyendů. Tento film se rozhodně dá nazvat romantickou komedií a přináší na pole české kinematografie velice zajímavý snímek, který pobaví celou rodinu.

Velice důležitou roli sehrála zejména Zlata Adamovská, která v podstatě stmeluje celou rodinu a nebojí se přitom být i vtipná. Tato zkušená herečka je v podstatě základním kamenem snímku, od kterého se odvíjejí všechny ostatní momenty.

Ženy v běhu 3

Hlavní představitelky se nebály ukázat ani svou lidskou tvář a řada scén je zachycuje uřícené a zničené po náročném tréninku a samotném závodu. Přináší do filmu realistické prvky, kterou jsou opravdu na vysoké úrovni. Budete si užívat jejich příběh plný emocí, zmaru a vítězství, které jsou běžné i v našich každodenních životech.

Ženy v běhu jsou velice příjemnou komedií se sympatickým obsazením a určitě vás chytnou za srdce. Chvíli se budete smát, posléze plakat a následně se zamračíte nad neschopností mužů. Všechno nakonec ovšem dobře skončí, což už tak nějak tušíte od začátku. Na tenhle film určitě můžete vyrazit s celou rodinou, protože pobaví všechny věkové kategorii. Od začátku si vás získá svou upřímností, nehranou autenticitou a humorem.

Ženy v běhu

ženy v běhu 4

Česko, 2019

Režie: Martin Horský

Žánr: Komedie

Scénář: Martin Horský

Kamera: Jan Drnek

Producent: Tomáš Hoffman

Hrají: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann, David Kraus, Petr Vondráček

Stopáž: 93 min

Hodnocení: 80%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Macoun: „Když kluka nebaví číst vymyšlené příběhy, třeba si rád přečte něco o kulometech.“

jiri macounNecelou hodinku po otevření bran veletrhu Svět knihy 2012  jsem náhodou nahlédla, z čiré zvědavosti, do kupodivu už zaplněného sálu ve stánku společnosti Albatros Media. Na první pohled a s velkým potěšením js...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Krátkometrážní studentské snímky, které bojovaly o ceny na Českém lvu

Martin Kuba režisér vítěz ceny MagnesiaPro všechny milovníky krátkých filmů, poskytujících rychlou katarzi příběhů, je tady možnost podívat se na ty nejlepší snímky za uplynulé roky, které bodovaly na Českém lvu. Platforma dafil...


Literatura

Underground: Revoluce je tady

underground revoluce 200Před rokem nám František Kotleta u dvorního nakladatelství Epocha naservíroval futuristický příběh z Prahy Underground a letos v červenci na něj navázal druhým dílem Underground: Revoluce. Svět budoucnosti v nepříliš mal...

Divadlo

Bigbeatový příběh Špinarka uvede ve čtvrtek 1. září v přímém přenosu ČT ART

spinarka200Divadlo Petra Bezruče zahájí sezónu 1. září 2022, a to představením Špinarky. Životní osudy populární zpěvačky Věry Špinarové na pozadí doby plné politických i společenských změn uvede v přímém přenose také ČT ART, a to ve čtvrtek 1. září ve 20 hod)...

Film

Delfín je nejlepší přítel

Delfin 200Film Můj přítel delfín 2 (2014) je pokračováním příběhu o delfínovi Zimě, která má useknutou ocasní ploutev, ale i tak se ji podařilo zachránit. V hlavní roli jsou zde delfíni a děti, i když dospělí se zde taky objeví, aby si vyslechli, co se po nic...