Návštěvní den na Barrandově - výlet do zákulisí české továrny na sny

Návštěvní den na Barrandově - výlet do zákulisí české továrny na sny

Tisk

navstevni den barrandovV sobotu 1. září se Barrandov Studio otevře veřejnosti. Nepropásněte jedinečnou příležitost k unikátnímu výletu do filmového zákulisí a poznejte, jak funguje opravdová „továrna na sny“. Jeden z největších a nejstarších studiových komplexů v Evropě připravuje na celý den tématické prohlídky jednotlivých pracovišť a bohatý doprovodný program pro malé i velké návštěvníky. V rámci akce se také uskuteční mezinárodní soutěž uměleckých maskérů.

Co všechno bude první zářijovou sobotu na Barrandově k vidění? Hlavní program akce tvoří série prohlídkových okruhů barrandovskými studii. „Návštěvním dnem rozšiřujeme program pravidelných komentovaných prohlídek našeho Fundusu. Veřejnosti zpřístupníme jednotlivé provozy moderního filmového studia a nabídneme tak všem zájemcům o filmové zákulisí jedinečnou příležitost na vlastní oči poznat a pochopit celý řetězec filmové tvorby,“ vysvětluje Petr Tichý, obchodní ředitel společnosti Barrandov Studio.

Na návštěvníky čeká celkem 6 prohlídkových okruhů areálem studia. „Prohlídka filmového ateliéru vám přiblíží výhody studiového natáčení. Další okruh vás zavede na exteriérový pozemek studia, kde v současnosti stojí rozsáhlá dekorace historického seriálu Borgia. Budete mít možnost poznat specializovaná pracoviště filmových laboratoří a pochopit důležitost filmové postprodukce. Při návštěvě našich dabingových studií si zase sami vyzkoušíte práci herce v dabingu a DVD s vlastní nahrávkou si budete moci odnést domů. A kromě pravidelně otevíraného Fundusu kostýmů tentokrát zpřístupníme i budovu nábytku a rekvizit," zve návštěvníky Petr Tichý.

navstevni den barrandov

Na jednotlivé prohlídkové okruhy, které mají omezenou kapacitu, je nutná předchozí rezervace. Registrační formulář bude je k dispozici na internetových stránkách společnosti. Vstupné na každý z prohlídkových okruhů je 50 Kč. Platí se na místě v hotovosti. Děti do 6ti let mají vstup zdarma.

Bohatý doprovodný program je přístupný zdarma a nabídne atrakce pro všechny věkové kategorie. Mohou si ho užít i ti návštěvníci, kteří nestihnou předchozí rezervaci jednotlivých prohlídek. „I tentokrát jsme ve spolupráci s firmou Fotolab přichystali oblíbenou fotokostymérnu, v níž si budou návštěvníci moci vyzkoušet filmové kostýmy a v rukou našich zkušených kostymérek se proměnit v princeznu, královnu, pana krále, piráta nebo mušketýra. V pravidelných intervalech budou na projížďky areálem studia vyrážet koňské povozy, např. kočár, který diváci znají ze snímku Princezna ze mlejna. A co by to bylo za návštěvu továrny na sny, kdyby tu lidé nepotkali nejrůznější pohádkové postavy?“ říká ředitelka divize Fundus Věra Krátká. Skupiny historického šermu Taurus a Alotrium připravily pro diváky divadelní představení inspirovaná vybranými scénami z populárních českých pohádek. Proběhnou specializované workshopy, které zájemcům přiblíží práci barrandovských vlásenkářek a modistek. A tým uměleckých maskérů FX Creator návštěvníkům předvede tvorbu profesionálních filmových monster-masek. U příležitosti Návštěvního dne se na Barrandově uskuteční 7. ročník mezinárodní soutěže uměleckých maskérů FX CON. Zúčastní se jí špičkoví maskéři z Německa, Velké Británie, Lotyšska, Ruska, Ukrajiny, České republiky nebo Spojených arabských emirátů. Vyhlášení vítězů s přehlídkou všech kreací bude zlatým hřebem doprovodného programu.

navstevni den barrandov

Areál je pro veřejnost otevřen od 9.30 hodin, první prohlídky startují v 10.00 a dále pokračují každou celou hodinu až do 15.00. Vstup pro veřejnost bude možný pouze přes zadní vjezdovou vrátnici z křižovatky ulic Slavínského a Geologická, kde bude k dispozici i parkoviště. Při využití veřejné dopravy je na akci nejblíže z autobusové zastávky Na vrškách (linky 246, 248 a 192) nebo z tramvajové zastávky K Barrandovu (linky 12, 14 a 20). Kompletní informace o Návštěvním dni naleznete i na internetových stránkách společnosti www.barrandov.cz/clanek/navstevni-den-barrandova/.

Partneři Návštěvního dne: TV Barrandov, Fotolab, FX Creator, SHŠ Alotrium, SHŠ Taurus, Restaurace Hladomorna.

Zdroj foto: barrandov.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Karla Kubíková: „Během psaní Hájovny jsem byla Lindou, ženou pod zámkem.“

karla kubikova 200Karla Kubíková žije ve středních Čechách a svůj profesní život strávila ve školství. Vydala knihy Rafanda (2007) a Samoživitelka (2008). V roce 2009 získala první místo v soutěži RWE za nerealizovaný TV scénář Dvě Františky. Zúčastnil...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

TITANIC ve 3D. Překvapí nás?
ImageŽelezný obr: Už jenom ze samého jména Titanic by nás všechny mělo zamrazit. Vždyť loď nesoucí toto vystihující jméno patřila mezi nejluxusnější a největší parníky své doby. Její neuvěřitelná ...

Literatura

Zlatá klec - dystopie o magii, třídních rozdílech a boji o moc

big temne-nadani-zlata-klec-dyJ-396661Další z řady young adult příběhů o nadpřirozených bytostech je tady. Zlatá klec od Vic Jamesové je prvním dílem ze série Temná nadání. Dokáže se prosadit mezi tunou podobné literatury?

...

Divadlo

Divadelní Flora začíná ve čtvrtek – světovou taneční premiérou

alt16. ročník tradiční olomoucké přehlídky odpočítává poslední hodiny do svého začátku. Čtvrteční a páteční program nabízí premiéru a první reprízu exkluzivní taneční koprodukce Power Power Dance, která vzniká speciálně pro festival s podporou

Film

Čtvrtstoletí televizní stálicí

prima perexV neděli 20. června 1993 zahájila své vysílání první česká komerční televize TV Premiéra, která si drží silnou diváckou základnu i slušnou sledovanost již 25 let. Že vám název stanice nic neříká? To proto, že se v roce 1997 přejmenovala na TV Pri...