Boj československých legionářů na Sibiři se dočká deskové hry

Boj československých legionářů na Sibiři se dočká deskové hry

Tisk

legie 200Představte si, že se píše 11. listopad 1918 a na Sibiři zuří občanská válka. Nejednotná Bílá armáda se snaží ukončit vládu Rudých. V chaosu se rozšířil banditismus i lokální povstání. A Čechoslováci se snaží dostat domů. Do této situace se teď bude možné naplno vcítit prostřednictvím nové deskové hry Legie: Sibiřská cesta od lidí kolem českého spolku Rolling. Hráči se v ní dostanou přímo do kůže československých legionářů, vojáků státu vzniklého v exilu, kteří se zoufale snaží prostřílet domů. Každá partie nabídne jiný napínavý příběh novodobých dějin. Tuto originální českou deskovku lze nyní finančně podpořit na Hithitu.

 

„Tématu československých legionářů na Sibiři se věnujeme posledních šest let – přečetli jsme spousty deníků, konzultujeme mnoho věcí s Československou obcí legionářskou a napsali jsme o nich larp (specifický druh her založený na hraní role). S přípravou deskových her máme bohaté zkušenosti. Víme, jak udělat poutavý příběh, a právě tohle téma je ideálním materiálem pro strategickou deskovku s přirozeně vznikajícím příběhem,“ objasňuje vznik hry Legie: Sibiřská cesta David František Wagner, jeden z jejich tvůrců. 

legie1Za vznikem hry stojí lidé kolem českého spolku Rolling, který na ní intenzivně pracuje již delší dobu. Vytvoření deskovky takového formátu totiž není vůbec jednoduché. Grafika, perfektní scénář i samotná distribuce na herní stoly totiž vyžaduje mnoho času, lidské síly a samozřejmě také finančních prostředků. Ty tvůrci aktuálně shání prostřednictvím kampaně na crowdfundingovém serveru Hithit.cz.

„Rozhodli jsme se celý projekt pojmout jako crowdfunding. Pomocí HitHitu zjistíme, kolik existuje fanoušků československých legionářů a kolik lidí si chce prožít jejich příběhy na vlastní kůži. Hru také bereme jako základ, ke kterému chceme přidávat další obsah – specifické herní módy, předpřipravené scénáře zaměřené na příběh apod. Taky jsme připraveni přizpůsobit obsah hry těm nejvěrnějším dárcům a jejich obličej zapůjčit některé z postav. Vše teď záleží na podpoře lidí,“ představuje koncept projektu další z tvůrců, grafik Martin Petrásek

legie2

Prostřednictvím crowdfundingové kampaně jsou nyní podrobně prezentovány jednotlivosti a principy celé hry. Zároveň jsou na webových stránkách vyvěšena také pravidla hry pro lepší pochopení konceptu Legie: Sibiřské cest. Zájemci se zde také mohou zúčastnit online ukázkové hry.

„Hráči mají úplnou svobodu v tom, s kým a na čem se domluví, jak budou postupovat a taktizovat. Hraje se vždy na předem daný počet lokací. Čím je hra dál, tím tvrdší postihy přicházejí, a tím více postav bude umírat. Máme za sebou vyšší desítky testů a koncept nám myslím funguje. Moc si přeji, aby se nám hru podařilo s podporou fanoušků her i historie dostat do krabic. Za každý příspěvek na Hithitu jsme nesmírně vděční,“ dodává Wagner.

legie3

Více informací: http://www.legiongame.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kuna Eliška vznikla jako momentální nápad a snaha pobavit děti

Bohumil Matějovský (2)Bohumil Matějovský nás naprosto okouzlil svou vtipnou a milou pohádkou Praštěný nápad kuny Elišky. Zeptali jsme se ho, jak vlastně tato vítězná pohádka vznikla a jaký literární žánr má on sám nejraději.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Flašinet žije! Centrum města bude patřit flašinetářům

flasinet 200Začátek srpna patří v Praze již tradičně flašinetům. Národní muzeum letos přichystalo III. ročník mezinárodního setkání flašinetářů Flašinet žije!, který se uskuteční v úterý 9. srpna 2016. Pouliční umělci z různých koutů Evropy oživí centrum Pr...

Z archivu...


Literatura

Francouzský román k zasnění i oddechu

stastni lide200Pokračování románu autorky Agnes Martin-Lugand nám vrací Francouzku Diane, která propadla kouzlu irského ostrova, který se stal jejím útočištěm po smrti její dcery a manžela. Chytila zde nový dech a chuť do života za velkého přispění neoma...

Divadlo

Sunset Boulevard, šperk ostravské muzikálové sezóny se blíží

sunset 200Velkolepý muzikál a především nádhernou hudbu - to slibuje česká premiéra muzikálového titulu Sunset Boulevard. Dramatický příběh s prvky hořké komedie, který začíná smrtí jedné postavy a končí šílenstvím druhé, režíruje na scéně Národního divadla mo...

Film

Když draka a jeho jezdce pojí společné vědomí

Eragon 200Mimořádný úspěch "fantasy" filmů, velkolepých epopejí z rodu Pána prstenů a nejnověji Hobita, uspíšil vznik dalších obdobně zacílených děl. Vyznačují se touž realizační rozmáchlostí zvláště při bitevních výjevech, t...