Don Miguel Ruiz, Don Jose Ruiz: Pátá dohoda

Don Miguel Ruiz, Don Jose Ruiz: Pátá dohoda

Tisk

200tradDnes již legendární Pátá dohoda se dočkala velmi zvláštního zpracování. Můžete si ji vzít s sebou do kapsy, do kabelky a potěšit se s toltéckou moudrostí, kdy jen budete chtít. Stejně jako Čtyři dohody se dočkaly karetního vydání, stalo se tak i s Pátou dohodou. Každý den tak můžete strávit tím, že si věnujete nějaký čas.




Individuální zprávy jen pro vás

Výhodou této kapesní verze je, že se vám karty před očima poskládají právě tak, jak potřebujete. Jak v tuto chvíli žádá vaše duše…Pátá dohoda ožila!

„Vím, že názory ostatních lidí se mnou nijak nesouvisí. Toto vědomí mě skutečně osvobozuje! Ať si o mně lidé myslí cokoliv, ve skutečnosti se to týká pouze jejich představy, jako o mě mají, a já nejsem touto představou.“

„Každé slovo v mé mysli je pouze symbol a symboly nejsou skutečné. Jsem to já, kdo je tvoří, jsou mým uměleckým vyjádřením. Jsem to já, kdo každému slovu dává jeho význam a moc. Slova jsou pro mě pouze nástrojem ke komunikaci.“

„Nikdy nezneužívám slova tak, abych jejich prostřednictvím pomlouval sám sebe nebo ostatní lidi, a šířil tak emoční jed.“

trad

Podobné větičky na vás vykouknou z těchto příjemně namalovaných kartiček a jejich maličký formát je jako dělaný pro chvíle pohody. Usebrat se se šálkem čaje při svíčce, v klidu a tichu a popovídat si s Pátou dohodou. Může být něco lepšího?

Pokusila jsem se těmito kartami hledat odpovědi na otázky. Nevýhoda je možná jedna – neustále jsme naváděni na pozitivní myšlení. Jenže ono je základem celé duchovní koncepce Miguela Ruize a jeho syna José. Máme se řídit svým srdcem, instinkty, nebrat si věci osobně, nehřešit slovem – no však to znáte. Pro tyhle karty musíte být náležitě naladěni.

Jsem ráda, že Pátá dohoda vyšla i v karetní verzi, čímž se stala víc intimní, osobní a na míru každému čtenáři. Skoro mě napadá, že je opravdu vhodné, aby ten, kdo se bude seznamovat s těmito kartami plnými toltécké moudrosti, znal Čtyři dohody (případně i tu Pátou, i když i bez ní se celkem dobře obejdete), ale mít v sobě zažitou tu zvláštní tóninu a charisma Miguela Ruize.

I když jsou i afirmace, které jsou tak univerzální, až srdce bolí:

„Způsob, jak zjistit, nakolik jsou má slova nevinná, je pomocí otázky: „Jsem šťastný nebo trpím?“ Pokud trpím, znamená to, že hřeším slovem.“

trad1

Autoři:
Don Miguel Ruiz je autorem světových bestsellerů Čtyři dohody (na žebříčku New York Times se udržel jako bestseller více než sedm let), Láska vztahy a přátelství a Hlas poznání.

Don Jose Ruiz zasvětil svůj život šíření moudrosti dávných Toltéků. V současné době přednáší a vede semináře v USA a na posvátných místech po celém světě.

Lori Koefoed se živí jako ilustrátorka na volné noze a pochází z Kalifornie. S úspěchem ilustruje dětské fantasy knihy a její díla jsou v Kalifornii často vystavována v galeriích. Kresbu a malířství také vyučuje a patří k těm nejlepším ve svém oboru v současné době.

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing, 2013, www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavlína Brzáková: Jaké to je být „zapisovatelkou“ Jaroslava Duška

Pavlina Brzakova 200Pavlína Brzáková je velmi zkušená, zcestovalá a nezvykle vystudovaná etnoložka. Šéfredaktorka časopisu Regenerace a dáma s hlubokou znalostí kultur sibiřských kočovných pastevců.  Osud tomu chtěl, že jí redaktorsky a spisovatelsk...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

FOTONAUT na jarním Dyzajn marketu – fotobudka, která vám přinese vesmírnou radost

logoNa březnovém Dyzajn marketu potkáte i jeden netradiční přístroj. Jmenuje se Fotonaut a můžete si od něj odnést za pár vteřin hotovou fotografii jako památku na celou akci. A samozřejmě zadarmo.  

...

Z archivu...


Literatura

Jak procestovat celý svět z obýváku

muz odnaproti perexMarkův poklidný městský život jednoho dne rozčeří zpráva o tom, že se stal dědicem. Jelikož bude dědit po svém dědovi, je překvapený ještě více, protože ho nikdy neviděl. Ale co už – darovanému koni na zuby nehleď – jak se ří...

Divadlo

Prázdninové divadelní tipy z Letní scény Musea Kampa: Víkend s Werichem, loučení s Medou a divácký hit Marta

Marta Hana Holišová a Marta Kubišová foto jakub Macháček 5967 nahledLetní scéna Musea Kampa nabízí intenzivní divadelní zážitky v idylickém prostředí na ...

Film

Mamma Mia Here we go again! v kinách

mmV Eurovei sa 17. júla uskutočnila po desiatich rokoch premiéra pokračovania muzikálu Mamma Mia! A nemohlo to byť ani teraz inak a veľkolepá letná filmová párty sa dotýka sŕdc návštevníkov.

...