Tomáš Klus v Pezinku

Tomáš Klus v Pezinku

Tisk

klus 200V pezinskom amfiteátri opäť svojim talentom, humorom a porozumením 13. augusta bavil fanúšikov na pódiu český spevák Tomáš Klus so svojou skupinou Cílová skupina. Diváci ho privítali s veľkým aplauzom a hltali každé jeho slovo. K Slovensku má veľmi dobrý vzťah, čo dokázal aj zvýšením počtu koncertov. „Na veľký ohlas fanúšikov z mája, ktorý ma prekvapil som sa rozhodol zvýšiť ich počet,“ uviedol v rozhovore Tomáš Klus. Ďalšie informácie v nasledovnom rozhovore...

Odkiaľ čerpáte energiu a námety?
Zo života, lebo je krásny. Píšem to, ako žijem, čo prežívam.

V minulosti ste spomínali, že hľadáte slobodu, podarilo sa vám ju nájsť? Ak áno, tak v čom?
No v Biblii sa píše krásny citát „Boh má len jedny ruky,“ to sú tie tvoje a tu som našiel svoju slobodu vo svojich rukách. Človek to má vo svojej moci, a v momente, keď to ucíti, tak s tým nakladá, pretože to vníma a nie je zastrašený.

Vo svojich piesňach máte morálne odkazy, odkiaľ ich čerpáte? Je to zo skúseností alebo z kníh?
To je kombinácia všetkého.

 

klus 2

V minulosti ste sa zaoberali tantrou, venujete sa jej?
Myslím si že u nás, neviem ako je to na Slovensku, u nás je to ťažké. Mám niekoľkokrát  pocit, že z tantry sme si zobrali to čoho je najmenej. Pre mňa tantra je to totálny výkyv prítomnosti a najviac je to najliberálnejšie náboženstvo, filozofia, ktorú som poznal, ale urobili sme to miernejšie lebo je to zneuctené .

Ako zvládate súkromie verzus show biznis?
Mám určité hranice ale svoj osobný a pracovný život sa snažím nedeliť, pretože som len jeden človek a nedokážem zvládať dva životy.

Aký odkaz sa snažíte vštepiť svojej dcére?
Nič jej nechcem vštepovovať, len naučiť ju používať telo, zorientovať sa na tejto planéte, a to je všetko, zvyšok je celý na nej. Jej sloboda, slobodná vôľa. Nerozhoduje moja, pretože, keby to bola moja, sú to moje neuskutočnené plány, ktoré by som chcel projektovať bez nej, a to nechcem.

 

klus 1

Čo je vaším cieľom, snom? Čo by ste chceli dosiahnuť?
Už som to dosiahol, mám rodinu.

Boli ste športovcom, možno ešte ste, spevákom otvoríte aj nejaké tretie odvetvie?
Ani nie, som spokojný, tak ako som, mňa to baví, tak ako to je, a keď to na mňa príde, tak možno začnem behať maratóny, ale asi nie. :) :)

Autor foto: Lenka Meravá

 
 
 
 

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jožo Ráž: „Hrajem hlavne pre seba a pre svojich najbližších.“

jozo razSlovenská skupina Elán nyní jede velké turné s podtitulem „Best of Elán“ a před Vánoci má v plánu komornější unplugged turné „S vámi“. S námi udělal rozhovor Jožo Ráž, který mimo ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Méně je někdy více

Mene je vice 200„Pro všechny rodiče, kteří zažívají v domácnosti chaos a jsou zahlceni svými starostmi (a takoví jsme téměř všichni) je tato kniha nedocenitelným rádcem pro klidný a šťastný život.“ Tak praví Gretchen Rubinová, autorka bestselleru Proje...

Divadlo

Nové šansonové album vyšlo Jitce Molavcové, ale stejný žánr zpívají bravurně Renata Drössler i Jiří Bartoň

foto perexjitka molavcovaI když Hana Hegerová byla a nadále je a bude královnou českého šansonu, existuje v tuzemsku ještě několik zpěváků, kteří se tomuto hudebnímu žánru věnují – a dělají to velice dobře. Uměj...

Film

Poslední návrat legendy – Logan: Wolverine

logan perexProzatím poslední zpracování X-men ságy a její snad nejproslulejší postavy Wolverina, které však funguje i jako samostatný film, se dostalo do českých kin 2.3.2016 a sklidilo obrovský úspěch.  Je tak také poslední rolí Hugha Jackmana