Made of Metal – festival plný hudebních zážitků – sobota

Made of Metal – festival plný hudebních zážitků – sobota

Tisk

mom so 200Druhý festivalový den na Made of Metal nenabídl zrovna nejvlídnější počasí, ale za to přinesl plno zajímavé muziky v čele s orchestrálními Haggard.

 

 

Sobotní program odstartovali úderem poledne brněnští power metalisti EAGLEHEART, kteří měli jedinou smůlu v tom, že začalo pršet a jejich vystoupení tak většina lidí sledovala nebo spíše poslouchala z nějakého krytého místa. Na to se velmi osvědčily přilehlé haly hangáru.

Dalšími hvězdami hlavní stage byli italští folk metalisté KRAMPUS pocházející z Udine. Kapela se dala dohromady v roce 2010, za tu dobu vydala demo, singly a v roce 2012 pak plnohodnotné CD Survival of the Fittest. Jejich hudba však žádným nováčkovstvím nezaváněla - slušně valili do kytar, zpěvák vyřvával hlasivky až death metalovým zpěvem a vše zjemňovala flétna a elektrické housle. Dohromady tato osmice předvedla něco trochu jiného, ale rozhodně dobrého a poslouchatelného!

mom so krampus

Melodický metal z Německa zahrála početnému davu čtveřice s názvem ORDEN OGAN z níž nejvíce zaujal zpěvák Sebastian SEEB Leverman s pneumatikou na rameni. Dav před songem The Things We Believe In sice ukázal, že slova nezná, ale brzy se naučil alespoň refrén a přidal se tak z plných plic ke zpěvákovi. Nebyla zde žádná věc, která by zabránila ve skákání, skandování a bavení se. Chlapi to dokázali náležitě ocenit, když se u děkování mezi písněmi rozplývali: „you are fu*king great audience, thank you fu*king much!“ Ti, kteří je neznali, mohli zase děkovat za novou skvělou hudbu plnou řízných kytar a melodií.

mom so orden ogan

Na druhém pódiu se v podvečer vyřádila brněnská skupina TEZAURA. Její jádro tvoří půvabná blondýnka Lori, která svou ukecaností a roztomilostí dostávala početný dav: „to mi nikdo neuvěří, že vás tu bylo tolik, vy jste boží“, „já tu vykecávám, protože je to strašně dlouhé intro“ a podobně. Tezaura hraje gothic rock, ve kterém hrají prim klávesy a především Loriin hlas. Vystoupení jim zpestřovaly také pool dance tanečnice z Dance Institutu Blanka, do kterého Lori dochází několikrát týdně a nejen muži byli spokojeni, že se u takové muziky mají i na co dívat. . Pod pódiem bylo hodně lidí a nadšení celé kapely z hraní i odezvy jen umocňovalo skvělou atmosféru, která se vznášela ve vzduchu.

mom so tezaura

Nádhernému opernímu zpěvu z hrdla Liv Kristine pozorně naslouchali fanoušci LEAVES´EYES. Ten doplňoval growling zpěváka Alexandra Krulla, který dav stále hecoval a neustále si točením rozcuchával své dlouhé vlasy. Mezitím se Liv na pódiu vlnila jako améba v oceánu a byla dobře nasvětlena – tak, že zářila jako bohyně. Největší odezvu pochopitelně měly známější písně v čele se skákací My destiny nebo To the France, ale celkově šlo o dobře odvedenou práci. „I love you“, lebedila si Liv v přestávkách mezi písněmi, kdy potlesk nebral konce.

mom so leaves eyes1 

Po delší pauze určené na obtížné nazvučení se zaplnilo téměř každé místečko na pódiu. Vystupoval zde totiž metalový orchestr z Německa - HAGGARD. Jejich show byla opravdu neskutečná, šlo o něco, co se musí zažít. Housle, klávesy, bicí, kytary a k tomu kouzelný operní zpěv. Jednoduše řečeno Haggard jsou důkazem toho, že metal a vážná hudba umí jít ruku v ruce. Když vokalistka zpívala až neuvěřitelné výšky, v davu bylo posvátné ticho, jakoby všem vypadl dech a došla slova. Vše to v zápětí dohnaly v pořádném potlesku. Vtipné bylo, jak umělci klamali svým formálním oblečením a kdykoliv mohli, točili hlavami tak, jako by na koncertě byli jako diváci a ne hvězdy. Baskytarista si svou chvíli slávy užil i přímo pod pódiem, kde ho první řada velmi vlídně uvítala. Nejdůležitější člen kapely Asis Nasseri, zpěvák, kytarista a hlavně tvůrce hudby a textů, vzdal hold českým hudebním skladatelům a v závěru překvapil svou dceru slavící narozeniny hovorem se zazpívaným narozeninovým přáním. Potlesk po show byl hlasitý a rozhodně zasloužený.

mom so haggard

Made of Metal - sobota
Datum: 16. srpna
Místo: Hodonín
Pořadatel: GROWLING LION s.r.o.
Učinkující: Eagleheart, Krampus, Pathfinder, Orden Ogan, Crucified Barbara, Stream of Passion, Leaves´Eyes, Haggard, Dream Evil a další
Hodnocení: 95 %

Autor foto: Pavel Langer


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Hanou Hegerovou jsme se poznali u malíře Karla Laštovky, vzpomíná Radek Krejčí

hegerova perexJedním z letitých přátel šansoniérky Hany Hegerové byl i operní pěvec Radek Krejčí. Prvně se potkali začátkem 80. let minulého století v salónu malíře Karla Laštovky. Zatímco ona byla už slavná zpěvačka, on svou uměleckou dráhu teprve zač...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Mrtví prezidenti = Deadpool na hrad!

deadpool200Ztřeštěný Deadpool vtrhl v únoru nejen do kin, ale hlavně do našich komiksových končin díky nakladatelství Crew s Drákulovou výzvou. A ukázalo se, že poptávka po hláškujícím ne-tak-docela-hrdinovi je velká a proto nám vykutálený Deadpool přináší sv...

Divadlo

Kdo věří pohádkám, ten patří k vítězům...na zámku tě vítá i princ s Popelkou! Fotoreportáž z českobudějovického představení Popelka na ledě.

popelka perexDivácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku během Jarního turné 2014 navštívil exkluzivně Liberec, České Budějovice a Ostravu. V sobotu 5. dubna ještě zavítá do Hradce Králové a...

Film

Nymfomanka - recenze

"200nymfJakmile Dánsko nabídlo našim kinematografickým chtíčům otevřený pohled do mysli jednoho z jejích podivuhodných režisérů, s příchozí Melancholií či Antikristem se naše pocity vesměs různily. Možná a nejspíš právě proto, že na emoce dokáže hrát souvisl...