Progresivní Entities vás lapí do metalového světa snění

Progresivní Entities vás lapí do metalového světa snění

Tisk

ENT 200Občas je příjemné vymanit se ze zaběhlých kolejí, opustit svou komfortní zónu a vplout do tábora neznámé hudby, nepoznané kapely. Občas však posluchačům takové experimenty nevyjdou. Jak to dopadlo v případě americké moderní metalové kapely Entities?

 

 

Banda Entities se dala dohromady teprve v roce 2011 ve slunném Sacramentu v Kalifornii. Sestavu si drží víceméně neměnnou, a to: Cody Jarvic – kytara, Anthony Garrison – kytara, Ian Robertson – zpěv, Phil Water – kytara. Album Novalis prezentuje jejich tvorbu jako první plnohodnotný disk. Dříve vydávali pouze EP: Luminosity (2012), More Songs (2012), Aether (2013).

Obal desky přesně evokuje to, jak album zní – zasněně, jakoby z jiného světa. A také kombinuje nepříliš slučitelné prvky – někoho inovací potěší, někoho velmi rychle znudí svou často jednotvárnou povahou. Musím říct, že všechny písně se mi slily v jednu velkou hudební kakofonii.

ENT


Denní snění nejlépe vystihuje podstatu tvorby kapely. Ačkoliv se jedná o moderní a technicky kvalitní metal, tak to prostě není můj šálek čaje. Skladby mi přišly hrozně dlouhé a nudné. Jednolité písně s kvalitním metalcoreovým zpěvem naředěné nudným líným hudebním podkresem a melodiemi. Zde si můžete udělat obrázek sami, při poslechu písně Esuna:

Musím říct, že ač Entities dělají hudbu, která je poměrně nová a kreativní, tak to bohužel není nic pro mě. Nic chytlavého, k čemu bych se chtěla někdy vrátit a pustit si znovu. Nic význačného, co by se mi vrylo do paměti. Možná však příznivci mladých a neokoukaných a hlavně nemainstreamových kapel zaplesají a naleznou v Entities to, co jim doposud na hudební scéně chybělo.

Název nosiče: Novalis
Interpret: Entities
Žánr: progresivní metal
Skladby: 01. Oni, 02. Esuna (ft. Nick Arthur), 03. Synthetic Divinity, 04. Azure, 05. Genetic Drift, 06. Paramnesia, 07. Mother Gaia, 08. Crestfallen, 09. Spirits (ft. Tomas Raclavsky),
10. Chrysalis (ft. Matt Youkhana), 11. Adversity, 12. Return To Reform
Stopáž: 45:06
Hodnocení: 55 %

( 0 hlasů )

Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Uličník vystoupí v Kroměříži se světovou premiérou pořadu Dialogy s Krylem

david ulicnik foto 3 (2)Dialogy s Krylem, to je “světová” premiéra koncertního programu, který nabídne známé i zapomenuté písně i básně v podání kroměřížského rodáka Davida Uličníka, zpěváka a člena vokálního...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ledový dech: Cizinka vám povypráví všechno pěkně dopodrobna

ledovy dech perexAtraktivní téma cestování v čase s vervou uchopila americká autorka Diana Gabaldon, která má na svém kontě už devět objemných svazků série Cizinka. Historická tématika okořeněná prvky fantasy zavádí čtenáře do 18. století prostředni...

Divadlo

Příběhy obyčejného šílenství

altNebo příběhy běžných dnů? Jedna z vůbec nejlepších divadelních her posledního dvacetiletí, dostalo se jí pozornosti filmové, ocenění mnoha kritiky a zejména pak ohromné divácké úspěšnosti. Žádá si znova a znova prostor na prknech “co znamenají svět”. A tentokrát...

Film

Staré pověsti české spatříme v obnovené podobě

Povesti 200Každým rokem přichází do kin další digitálně renovované klasické dílo tuzemské kinematografie - a pokaždé je provází knižní monografie, věnující se jak procesu obnovy, tak uměleckým záležitostem. K divákům i čtenářům prozatím doputovaly filmy (a ...