Koncert Anety Langerové – šťastný a radostný

Koncert Anety Langerové – šťastný a radostný

Tisk


aneta prosinec 200Třemi koncerty „Na vlně radosti“ oslavila Aneta Langerová dva roky od vydání poslední desky. Po Brně a Ostravě, v sobotu zahrála v pražském Fóru Karlín. Tak jako nás čekají svátky radosti, i sobotní koncert se nesl na vlně radosti, jak sliboval jeho název. S usměvavou zpěvačkou a výbornou kapelou to ani nešlo jinak.


Dva roky Aneta Langerová putovala po Česku a Slovensku a odehrála desítky koncertů k aktuálnímu albu. Pro prosincové trojkoncerty byly napsány nové aranže, o které se postaral Jakub Zitko. Pro posluchače bylo mnohdy překvapením, co se skrývá za skladbu s novým, ještě propracovanějším intrem. Ve druhé polovině jsme se také dočkali nového singlu Hvězda, který sklidil obrovský potlesk. Skladba byla připravená už pro album Na Radosti, ale podle slov Anety její čas dozrál až nyní. Pražský koncert se natáčel, a tak se zřejmě můžeme těšit na další koncertní DVD.
{youtube}BOvhjDUxjFI{/youtube}
Koncert začínal překvapivě skladbou Na Radosti, kterou většinou Aneta hraje až na konci. Pouze za doprovodu klavíru odstartovala nenápadným příchodem ve tmě celý koncert. Ve starší písni V bezvětří jsme už na pódiu přivítali i zbytek členů kapely. K mé radosti byla tentokrát posílena bicí sekce o Davida Kollera (čím víc bicích a perkusí, tím líp). V průběhu koncertu jsme se dočkali i energických bicích sól, která fanoušky pěkně rozdivočila. Nesměl chybět ani dnes již legendární Jean Valchán, netradičně v mírně rumcajsovské image. Dalším zpestřením zimních koncertů bylo dechové kvarteto (Žaneta Pelcová, Bharata Rajnošek, Jan Mach a Jiří Tarantík), které dostalo Tragédii u nás na vsi do dalšího levelu.
Herečka Marie Štípková, kterou posluchači znají z intra skladby Divoká hejna, předvedla na živo novou osobitou verzi svého telefonátu a potvrdila, že humor a ironie jsou její velkou zbraní – komentovala, jak může vypadat herecký den „…hrála jsem sedmiletou holčičku…v Ústní nad Labem…prostě všechno špatně“, a pokračovala: „…prostě si důstojnost odložíš na vrátnici a vyzvedneš si ji, až skončíš...
https://www.facebook.com/AnetaLangerovaOfficial/videos/10154026264036269/
Asi by to nebyl ten pravý koncert Anety, kdybychom se nedočkali nějaké humorné situace. Po rozvláčném intru k písní Vzpomínka jí vypadlo připojení ke kytaře, hlásila „…já jsem se rozbila“. Publikum bylo více než chápavé a tak si odhlasovalo, že se píseň zahraje znovu pěkně od začátku.
Užili jsme si písně v intimním složení, zatančili jsme na ty, které doprovázelo až 12 hudebníků, všechny byly perfektně provedené, výborná nálada jen sálala a spokojenost byla vidět na všech přítomných. Na konci jsme sborově zazpívali Vodu živou, a tak jsme odcházeli s jistou nostalgií v duších. Dovolím si za všechny shrnout, že byl koncert krásným předvánočním dárkem.
Slyšeli jsme: Na radosti, V bezvětří, Svatá Kordula, Dívka, Jiný sen, Malá mořská víla, Tragédie u nás na vsi, Slova z hor, Maják, Vzpomínka, Stačilo říct, Divoká hejna, Hvězda, Bříza, Nevěsta, Tráva, Vysoké napětí, Voda živá.

aneta prosinec

Aneta Langerová – Na vlně radosti
Kdy: 17. 12. 2016
Kde: Fórum Karlín/Praha
Hodnocení: 100 %
Zdroj foto: Facebook Anety Langerové, fotila: Olga Špátová
www.langerovaaneta.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s významnou trenčianskou osobnosťou

atletika 200Trenčiansky športovec v atletike Dušana Čikela, ktorý je rodákom z Beckova.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

E L James: Grey


grey200Měla jsem chuť se podívat Christianu Greyovi do hlavy. Pravda, možná je chyba, že předchozí díly jsem nečetla, ale o to více jsem si připadala nezatížená a nezaujatá. Výsledek je ovšem ten, že větší hrůzu jsem asi nečetla. Nebo neposlouchala. Vzala...

Divadlo

„Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť.“

masaryk stefanik 200Městské divadlo Zlín chtělo oslavit letošní významné výročí 100 let vzniku Československa originálně a velkolepě a také tak, aby se nejednalo o jednorázovou akci. Pustili se tedy do spolupráce s Divadlem Aréna Bratislava a za...

Film

Tajemné vraždy ve Wilsonově

wilsonov 200Na počátku byla povídka Michala Hvoreckého Nejhorší zločin ve Wilsonově z knihy Lovci a sběrači. Poté následoval scénář Marka Epsteina. Před dvěma roky byl jako režisér projektu nazvaného WILSONOV vyhlédnut Jiří Strach, mající čerstvé zkušenosti ...