Turné Mandrage začne již za pár dní ve Foru Karlín

Turné Mandrage začne již za pár dní ve Foru Karlín

Tisk

144448Nová deska kapely Mandrage s názvem Po půlnoci vyšla teprve před několika dny, ale přesto už stačila zanechat pozitivní dojmy v mnoha fanoušcích i kriticích. Na začátku února se ji kapela vyrazí náležitě zpropagovat a hned první koncert se uskuteční v pražském Foru Karlín.

Už nyní je jasné, že se bude jednat o největší a pravděpodobně i nejpůsobivější zastávku z celého turné. Do Fora Karlín se vejde několik tisíc fanoušků, což sebou většinou přináší i úžasnou atmosféru. Připravované tour rozhodně nebude kopií toho, co jste měli možnost vidět a slyšet v minulých letech, kapela chystá zcela novou, originální podívanou, zajímavou po vizuální, technické i hudební stránce.

Nový materiál Mandrage se snaží vrátit směrem zpět k rockovým kořenům skupiny. Je to znát hned na několika písních, přičemž nejvíce se dokázali kluci odvázat při coververzi pecky od Zuby Nehty s názvem Malí sráči v nás. Ovšem i v několika dalších písních daleko více znějí kytary a zvuk je celkově živější. I přesto nezůstala ani tentokrát pozadu elektronika, která rovněž získala velký prostor. Díky tomu je deska kombinací několika stylů, zní daleko vyspěleji a má možnost zapůsobit na širší spektrum fanoušků.

26173760 10156203164015992 46340966670712252 o

Oproti minulosti se navíc většina členů daleko více podílela na tvorbě textů, ale většinu přesto vytvořil Pepa Bolan. I na zpěvákovi Víťovi je znát, že se za roky působení v kapele vyzpíval a působí daleko profesionálněji. Album Po půlnoci si i přes všechny jeho klady musíte poslechnout vícekrát, aby se vám dostalo pořádně pod kůži. Vzápětí si ho ovšem dozajista oblíbíte.


 

Po pražském koncertě bude samozřejmě následovat i řada dalších po celé České republice a celé turné bude zakončeno 3. března v Českých Budějovicích.

Mandrage Tour 2018

02. února – Praha, Forum Karlín
08. února – Liberec, Dům kultury Liberec
09. února – Pardubice, ABC Klub
14. února – Brno, Sono Centrum
15. února – Brno, Sono Centrum
17. února – Ostrava, Dům kultury Akord
02. března – Plzeň, Kulturní dům Peklo
03. března – České Budějovice, Kulturní dům Vltava

http://www.mandrage.cz/koncerty/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Chceme osvěžit zapadlá srdce kapkou poezie

poezie 200KLADNO/ BUŠTĚHRAD – Mám to štěstí, že je mohu řadit mezi své přátele. Je to dvojice, která je ojedinělá v tom, že se jim podařilo spojit dva zdánlivě odlišné žánry – poezii a hudbu, které se k sobě ale báječně hodí. Dělají to takovým způsobem, že...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Petra Neomillnerová rozvádí příběhy zaklínačky Loty

zakl 200Nakladatelství Motto vydává reedici tajemného světa královny české fantastiky, Petry Neomillnerové, povídkové knihy Zaklínačka Lota.  Co vše se skrývá v tajemném vybájeném světě, kde najdete nejen z...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Někteří lidé nemají roboty v lásce

200filmFilm Náhradníci (2009) byl ve své době důkazem, že Bruce Willis jako herec ještě nepatří do starého železa. Akční žánr má své mouchy, protože kdo z nás si může jen tak vzít bouchačku a tím i spravedlnost do vlastních rukou? Naštěstí nikdo.

...