Metalové okénko listopad

Metalové okénko listopad

Tisk

mo 200Listopad se nese ve znamení zajímavých videoklipů a hlavně ohlášení návratů do studia celé řady kapel. Příští rok bude pravděpodobně velmi bohatý na metalové desky. Tak bez zbytečných průtahů přejděte přímo ke žhavým novinkám z metalového světa!

 

Němečtí trash metaloví veteráni Sodom vydali 23. listopadu EP Partisan, které obsahuje tři skladby (Partisan, Conflagration a poslední Tired & Red – z jejich představení na Rock Hard Festivalu 2018). Navíc vydali video ke skladbě One Step Over The Line:

Novým klipem se chlubí i američtí Sevendust, kteří v květnu vydali novinku All I See Is War. Nyní přinášejí videoklip k písničce Unforgiven:

Na obzoru máme novou superskupinu – jmenují se Sleepkillers a sestava je následovná: Damien Starkey (Puddle Of Mud) – zpěv, Sam Rivers (Limp Bizkit) – basa, Adam Latiff (Puddle Of Mud) – kytara a Bobby Amaru (Saliva) – bicí. Banda vydala první single a video Dirty Foot a na eponymní debut se můžeme těšit někdy začátkem příštího roku.

Americká banda Skinlab se po delší odmlce vrací a příští rok vydá své páté studiové album. Naposledy jsme měli možnost poslechnout si desku The Scars Between Us z roku 2009. Klip je k písni Dead Tomorrow:

Legenda industriálu, americká banda Ministry, nepřestává propagovat výborné album AmeriKKKant, které vyšlo v květnu. A to v lednu začnou dělat na novince! Nyní nám nabízí šílený klip ke skladbě We're Tired Of It:

Sólový projekt Abbath bývalého frontmana norské kapely Immortal se připravuje zamakat na druhém albu. Abbath vydal přede dvěma lety výborný eponymní debut, tak se jistě máme na co těšit!

mo abbath

Řečtí metalisté Rotting Christ stanovili datum vydání své nové studiovky, která se bude jmenovat The Heretics, na 15. února. Těšit se můžeme na hned deset nových skladeb.

mo rotting christ

Kalifornští rockeři P.O.D. vydali 16. listopadu desku Circles s jedenácti skladbami a nyní přihodili i klip k písni Listening For The Silence:

Hellyeah potvrdili, že jejich nové album v příštím roce vyjde, ačkoliv bubeník Vinnie Paul Abbott v červnu zemřel. Ale jeho hudba je věčná a mám radost, že se desky dočkáme!

Ukrajinská kapela Jinjer vydala přede dvěma lety třetí desku King Of Everything a nyní přemýšlejí o novém materiálu. Jedenáctého ledna jim vyjde EP Micro a na jaře se zavřou do studia a začnou dělat na plnohodnotném albu.

Nezahálí ani polská death metalová banda Hate, která zanedlouho začne nahrávat následovníka desky Tremedum z roku 2017. Novinka ponese název Salve Ignis a měla by vyjít někdy v létě.

Poslední listopadový den vyšlo třetí album kapely Emigrate, které má pod palcem kytarista Rammstein Richard Z. Kruspe. Na desce s názvem A Million Degrees najdeme jedenáct skladeb a jako ochutnávka poslouží videoklip k písni You Are So Beautiful:

Zdroj: http://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

HANKA KŘÍŽKOVÁ: „S úsměvem jde všechno líp…“

Krizkova 200Muzikálová herečka, zpěvačka Hanka Křížková, která momentálně účinkuje v Mamma Mia!, Dracula, připravuje se na znovuobnovenou Carmen je ve svém živlu. Začalo jaro a ona, milovnice květin, všeho barevného a voňavého ožila. Jak přiznává, od jara ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Odhalte chybějící kousek životního příběhu Jima Hoppera

stranger things200Sledování seriálu Stranger Things jsem dlouze odkládala, i když se na něj pěla velká chvála. Odrazovalo mě, že se odehrává v osmdesátých letech - a vycpávky na ramenou, modré oční stíny a trvalá, na to se obvykle odmítám dívat. Nic...

Divadlo

Voskovec s Werichem ve skvělém představení V+W na Dramoxu

KorespondenceVW 1200x1200Nahlédněte do života géniů Jiřího Voskovce a Jana Wericha. Dramox a Divadlo Na Zábradlí uvádějí představení Korespondence V+W, které se v červnu po 13 letech a 200 reprízách rozloučilo s div...

Film

Tomáš Mašín začne v srpnu natáčet film o bratrech Mašínech. Do kin zamíří na podzim 2023

Masin 200Jeden z největších příběhů studené války se po dlouhých letech konečně dočká filmové podoby. Celovečerní film o bratrech Mašínech začne v srpnu letošního roku podle scénáře Marka Epsteina natáčet režisér Tomáš Mašín. Hlavní role v něm ztvární Oskar Hes...