Metalové okénko červenec

Metalové okénko červenec

Tisk

mo 200První prázdninový měsíc přinesl jako vždy pěknou dávku klípků, ale žel i nemilou zprávu o skonu Joeyho Jordisona, fenomenálního bubeníka, který však v hudbě bude žít dál…



Mayhem, jedna z nejzásadnějších norských black metalových kapel, vydala před téměř dvěma lety desku Daemon. Na ní se sešla spousta materiálu, že se kapela rozhodla vydat ještě EP, a to Atavistic Black Disorder / Kommando. EP vyšlo 9. července a kromě originálních písní (Voces Ab Alta, Black Glass Communion, Everlasting Dying Flame) obsahuje i několik zajímavých coverů (In Defense Of Our Future od Discharge, Hellnation od Dead Kennedys, Only Death od Rudimentary Peni, Commando od Ramones). Poslechnout si můžete Everlasting Dying Flame:

A teď do naprosto jiného soudku, k americkým rockerům Puddle Of Mudd. Ti v roce 2019 vydali zatím svou poslední desku Welcome To Galvania a nyní vydali videoklip k písničce Just Tell Me právě z tohoto počinu:

Po desce AmeriKKKant z roku 2018 plánují američtí industriální Ministry vydat novinku, své patnácté studiové album, 1. října. Deska ponese název Moral Hygiene a najdeme na ní 10 skladeb, přičemž Good Trouble už je k poslechu zde:

V dubnu bylo oznámeno, že se inovativní kapela Mudvayne dá po 12 letech dohromady, aby odehrála několik koncertů po amerických festivalech. Kapela vznikla v roce 1996 a byla jako závan něčeho čerstvého, syrového a přinesla dosud neznámý zvuk a surovost. Sestava kapely je taková: Chad Gray (zpěv), Greg Tribbett (kytara, doprovodný zpěv), Matthew McDonough (bicí) a nenapodobitelný Ryan Martinie (basa). Mudvayne vydlai pouhých pět alb, ale nezapomenutelných: L.D. 50 (2000), The End of All Things to Come (2002), Lost and Found (2005), The New Game (2008) a žel málo propagované, přesto výborné Mudvayne (2009). Tady máte drobnou ukázku ze zkoušky:

Ve věku 46 let zemřel 26. července americký hudebník Joey Jordison, který byl bubeníkem a zakládajícím členem kapely Slipknot, kytaristou kapely Murderdolls a před smrtí hrál v kapele Sinsaenum.

mo joey jordison

27. července vychází studiovka jménem Wallflowers ukrajinské moderní metalové kapele Jinjer a z ní se můžete pokochat videoklipem k písničce Mediator:

Koncem října, konkrétně 22., se dočkáme již třináctého studiového alba britské extrémní bandy Cradle Of Filth. Deska se bude jmenovat Existence Is Futile, najdeme na ní 12 skladeb plus 2 bonusovky a už teď poslali do světa klip ke skladbě Crawling King Chaos:

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

,,Nezáleží na tom, kdo je má matka, či otec. Záleží na tom, kdo jsem já!“

vero200Mám pocit, že ji znám celý život. A přitom jsem ji poznala až nedávno, když jsem četla její knihu. Dlouho bych mohla mluvit o pocitech, které mě provázely, když jsem tuhle knihu četla. Byla jsem smutná, zhnusená, otřesená, plakala jsem, taky jsem se ale s...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Bernard – pivo dobré, majitel sympaťák

muz 200Vydání knihy Tvrdohlavý muž doprovázela celorepubliková billboardová kampaň s provokativními citáty „Pivo dobré, majitel magor.“ Do jaké míry byl tento tahák úspěšný, je diskutabilní, ale kniha stojí opravdu za to a potě...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede brilantní komedii Dealer´s Choice

Dealers Choice 200Nový rok začal před pár dny a Slovácké divadlo už hlásí první premiéru. Představí ji v sobotu 14. ledna a jedná se o brilantní komedii Patricka Marbera Dealer´s Choice, která se s obrovskými úspěchy uvádí po celém světě.

...

Film

Tajemné vraždy ve Wilsonově

wilsonov 200Na počátku byla povídka Michala Hvoreckého Nejhorší zločin ve Wilsonově z knihy Lovci a sběrači. Poté následoval scénář Marka Epsteina. Před dvěma roky byl jako režisér projektu nazvaného WILSONOV vyhlédnut Jiří Strach, mající čerstvé zkušenosti ...