Sziget představuje pro rok 2022 první část velkolepého programu s headlinery Arctic Monkeys, Dua Lipa a Kings Of Leon

Sziget představuje pro rok 2022 první část velkolepého programu s headlinery Arctic Monkeys, Dua Lipa a Kings Of Leon

Tisk

sziget 200Více než čtyřiceti jmenný seznam obsahuje i další hvězdy jako jsou Lewis Capaldi, Bastille, Jon Hopkins, Stromae, Sigrid, slowthai, Woodkid, Little Simz, Caribou, Princess Nokia, Yung Lean, Alan Walker, FKJ, Jungle, Honey Dijon a mnoho dalších.

 

Maďarský festival Sziget se vrací po dvouleté pauze ve velkém stylu s první vlnou oznámených hvězd. Arctic Monkeys, Dua Lipa a Kings Of Leon jsou prvními headlinery, kteří se představí na příštím ročníku Szigetu. V první vlně pořadatelé přidávají do programu festivalu konaného na Ostrově svobody v centru Budapešti řadu světově známých a nastupujících hudebníků enigmatickou Little Simz, enfant terrible britského rapu slowthaie, skotského písničkáře Lewise Capaldiho, skandinávský klenot sad boy rapu Yung Leana a mnoho dalších…

Sziget je více než hudební festival, Sziget je Ostrovem svobody a mimořádný výlet za hranice všedních dní, kde návštěvníci zažívají radost z objevování a dobrodružství!

Se zvěstmi o zbrusu novém albu přichází Arctic Monkeys jedna z největších kapel na světě, která svou sedmou studiovou nahrávku představí právě na Szigetu. Kvartet z anglického Sheffieldu, jež naposledy koncertoval v roce 2019, už oznámil několik zastávek svého Evropského turné a Sziget tak bude jednou z prvních možností, jak nové písně party okolo frontmana Alexe Turnera slyšet.

sziget arctic monkey

Mezinárodní popová hvězda a kritikou oceňovaná zpěvačka Dua Lipa vystoupí na Ostrově svobody se svými hity z úspěšné desky Future Nostalgia. Grammy ověnčené album z loňského roku bylo nejdéle hrajícím číslem 1 v globální hitparádě Spotify a s řadou popových hitů jako New Rules, IDGAF nebo One kiss je Dua Lipa zaručeným zážitkem pro všechny návštěvníky Szigetu.

Trojici potvrzených headlinerů doplňují rockeři Kings Of Leon. Kapela bratrů z amerického Nashvillu je léta zásadním účastníkem všech velkých festivalů a zajistí, že i příští Sziget vybouchne pravou rock’n’rollovou energií. Letos vydali jako první kapela na světě nové alb um When You See Yourself ve formě NFT a s písněmi známými po celém světě jsou zaručeným hitem Szigetu 2022.

Společně s headlinery na Szigetu 2022 vystoupí bohatý zástup nejzajímavějších umělců, které svět v současnosti nabízí. Mezi nimi na příklad skotská soulová superstar Lewis Capaldi kritikou oceňovaná rapperka Little Simz, renomovaný producent a DJ Caribou elektronická senzace Jon Hopkins vyzdvihovaná newyorská rapperka Princess Nokia švédský sad boy Yung Lean, belgický rapper Stroma e v ČR mimořádně oblíbený Woodkid a mnoho dalších…

Sziget se vrátí v roce 2022 mezi 10. a 15. srpnem. První vlna vstupenek je již nyní v prodeji od 195€.

Kromě celofestivalových permanentek jsou nyní v prodeji také varianty pro tří denní návštěvu festivalu a řada ubytovacích možností.

Více informací o vstupenkách najdete zde: https://szigetfestival.com/cz/vstupenky/

sziget umelci

Sziget
Kdy: 10. - 15. srpna 2022
Kde: ostrov Óbudai, Budapešť, Maďarsko

Více informací: szigetfestival.com/cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Blanka Kovaříková: „Těžko odpouštím těm, kteří se dopouštějí křivd a podvodů…“

blanka kovarikova foto zdenek kovarikŘečeno s mírnou nadsázkou - novinářka a spisovatelka Blanka Kovaříková ráda zkoumá životy lidí z černobílých fotografií a filmů. Literatura faktu v jejím podání rozhodně není „suchá“, sa...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nakladatelství Albatros znovu vydalo kompletní sérii

hp perFanouškům slavného Harryho Pottera jistě neuniklo jubilejní dvacáté výročí od vydání prvního dílu ve Velké Británii. Těžko uvěřit, že knihu, která původně neměla být ani vydána, dnes zná celý svět. K této příležitosti nyní nakladatelství Albatros vydalo k...

Divadlo

Rodina afektovaných egocentriků září na prknech Fidlovačky

hayfever 4Po jedenácti letech se Divadlo na Fidlovačce spolu s jeho diváky rozloučilo s úspěšnou hrou Guya Boltona a Williama Somerseta Maughama Julie, ty jsi kouzelná, v které v jedné z hlavních rolí excelovala Eliška Balzerová. Příznivci Elišk...

Film

Spletenec vztahů v Batalionu
ImageNejedná se o slavný němý film z roku 1927 režiséra Přemysla Pražského, ale jeho zvukovou “předělávku”. Ovšem o kvalitách tohoto o 10 let staršího díla nemůže být pochyb. Inspirace německým kammerspielem už tady není t...