Vzhůru ke hvězdám s Novoměstskou filharmonií

Vzhůru ke hvězdám s Novoměstskou filharmonií

Tisk

vzhuru ke hvezdam200Hvězdné války a Planety Gustava Holsta v živém provedení přímo pod hvězdnou oblohou.

 

 

 

 

Mladý symfonický orchestr z Nového Města nad Metují míří do Prahy, kde se na jeden večer stane strážci galaxie a rytíři Jedi. Doslova a do písmene hvězdný program láká na strhující hudbu z pop kulturního filmu Hvězdné války a cestu po Planetách Gustava Holsta. Kapitán téhle vesmírné posádky Marek Klimeš vás vezme na Mars, Venuši a Jupiter.

Novoměstská filharmonie je osmdesáti členný orchestr s bohatými zkušenostmi s vystupováním na tuzemských (Smetanova Litomyšl) i mezinárodních (Evropský hudební festival, Musica festa Florence) festivalech, ze kterých si pravidelně přiváží zlaté medaile i další ocenění. Na svých koncertech kombinuje Novoměstská filharmonie klasickou hudbu s orchestrálními provedením skladeb z filmů a muzikálů. Ve svém domovském regionu pravidelně vyprodává koncerty a zápal jejich mladých hráčů nabíjí přítomné diváky pozitivní energií. „Do Prahy se už se moc těšíme. Ta atmosféra velkoměsta a koncertů pod širým nebem z nás vždycky dostane maximum, zvlášť když se hraje taková hudba jako třeba z Hvězdných válek. Je plná emocí, energie, romantiky... barevná a člověka doslova vtáhne do děje, i když ten film zrovna neviděl,“ doplňuje k programu ředitelka orchestru Eliška Kratěnová.

Nasedněte s nimi do vesmírného korábu v barokním prostředí Valdštejnské zahrady v Praze, kam dorazí se světelnou show a řadou dalších překvapení. Koncert se koná ve spolupráci se Senátem ČR pod záštitou senátora Jana Grulicha.

10. června ve 20:00 tahle parta rozbuší srdce fanoušků nejen filmové hudby. Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketstream: https://www.ticketstream.cz/vstupenky/vzhuru-ke-hvezdam

Na viděnou a ať vás provází hudba!

vzhuru ke hvezdam

Novoměstská filharmonie (NoFi) je osmdesátihlavým symfonickým orchestrem, který si zvolil jako své poslání šířit lásku ke klasické hudbě.

Zvládáme se ponořit do Smetanovy Vltavy i vyrazit s Antonínem Dvořákem do Nového světa. Doprovázíme Froda na jeho nelehké pouti v Pánovi prstenů. Na citlivou notu posluchače naladíme ústřední melodií ze Schindlerova seznamu, abychom je vzápětí ohromili motivem z Hvězdných válek.
Nejvřelejší publikum máme v domovském Novém Městě nad Metují, ale velkého ohlasu jsme se dočkali také na Smetanově Litomyšli, Moravském podzimu v Brně i při vystoupení pod skleněnou střechou kostela Nanebevzetí Panny Marie v Neratově.

Na našich koncertech se v roli hostů objevují profesionální hudebníci – světově proslulý klavírista Lukáš Vondráček, koncertní mistr Symfonického orchestru Českého rozhlasu Petr Zdvihal, sboristka Státní opery Lucia Bildová nebo barytonista Moravského divadla Olomouc Martin Štolba a další.
Kompletní životopis

Více informací: www.nofi.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Révai: Základem vztahu s dítětem je důvěra

revai 200Namyšlený tělocvikář Aleš Nezval ze seriálu Gympl nebo vtipně glosující porotce v soutěži StarDance, hlavně ovšem lamač dívčích srdcí z filmu Rebelové. Tak známe herce a tanečníka Jana Révaie

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Přijde zase někdy Lili?

danska divka webCo jen může způsobit jedna náhodná nevinná prosba? V mnoha případech asi nic zvláštního. Do života Grety a Einara však přinesla zásadní zlom. Do té chvíle byli zamilovaným manželským párem malířů, poté rozervanou dvojicí, která neví, jak ...

Divadlo

Kočka na rozpálené plechové střeše
ImageLáska, hádky, chtivost, závist, nemoc, alkohol – život? Nadčasovou divadelní hru si tentokrát rozebralo Divadlo Šumperk pod režijním vedením Petra Štindla.
...

Film

Seriál Terapie je výzvou pro tvůrce, herce i diváky

terapie serial magicboxDiváci, kteří rádi sdílejí osudy seriálových hrdinů, ale zároveň dávají přednost zápletkám s hlubším podtextem, nabízejícím poučení a inspiraci, jistě uvítali projekt HBO Česká republika, seriál s názvem TERAPIE