Kapela UDG vydává nové album Přístav

Kapela UDG vydává nové album Přístav

Tisk

udg 200UDG po pěti letech vydávají nové řadové album nesoucí název Přístav, které obsahuje celkem dvanáct písní. K posledním třem singlům Parfémy, Plachty a Ještě jednou kapela přidala devět nových písní, a tím dokončila novou kolekci. Deska vznikala ve studiu Sun Music ve spolupráci s Michalem Šenbauerem a jejím vydáním dali kluci z kapely sobě i svým fanouškům předčasný dárek k letošním Vánocům.

„Michala známe jako muzikanta a pořadatele festivalu Okoř se šťávou a zvolili jsme si jej zcela záměrně. Je to výjimečný člověk, který se ničím nestresuje, nikam se nehoní a vytváří ve studiu skvělou atmosféru. To je to, co jsme pro vznik nového alba hledali,” říká k výběru studia zpěvák Petr Vrzák.

Jedná se o šesté řadové album a vychází po 5 letech od posledního počinu Emotikon. „Písničky neumíme dělat jako na běžícím pásu, procházejí osobním i kapelním sítem. Podobně je to i s texty. Věci musí uzrát a musíme něco prožít, aby mohla vzniknout nová deska. Čím dál tím důležitější je pro nás autenticita při tvorbě i nahrávání,” komentuje vznik desky kytarista Bohumil Němeček. „Mít kapelu je splněný sen a určité prokletí zároveň. Pořád jsme na cestách, pořád odjíždíme a vracíme se, pořád jsme postrádáni a pořád postrádáme. Na těch nekonečných plavbách je mnoho svodů, kterým odoláváme nebo podléháme. Život s kapelou je jako život námořníků, krásný, ale také destruktivní pro osobnost člověka nebo pro život ve vztahu. Přístav je symbolem domova, kam se člověk vrací, ale také místo, ze kterého zase mizí na širé moře, které ho osudově přitahuje. To je téma, které se prolíná celým albem,” vysvětluje bubeník Jugi.

udg pristav

Album Přístav vyšlo 3. prosince a UDG ho pokřtí 26. května v pražském Fóru Karlín, kde se fanoušci mohou těšit na všechny staré pecky i nové písně z alba. „V Karlíně jsme měli oslavit 20. narozeniny kapely, ale kvůli pandemii se koncert třikrát přesouval. Alespoň spojíme dvě příjemné oslavy najednou. Narozky a křest nového alba. Bude to velký!” Láká na dvojitou oslavu basák Pavel Vrzák.

udg koncert

Více informací:
www.udg.cz
https://www.facebook.com/events/259494851603773


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Není to jen “romantická rytírna", říká o jihlavském Merlinovi Barbora Jandová

barbora jandova  PEREXV sobotu 31. ledna uvede v premiéře Horácké divadlo v Jihlavě hru Tankreda Dorsta Merlin aneb Pustá zem. Zatímco režisérem inscenace je Peter Gábor, dramaturgyní je v tomto případě Barbora ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Peripetie a trapasy Pogodovic rodinky přinášejí dvě povídkové knihy plné humoru

sandra200Protože jsem o humoristických knížkách Sandry a Richarda Pogodových slyšel samou chválu, obě knihy jsem zakoupil a nelituji. A protože čtu hlavně cestou do práce a z práce a jezdím vlakem, občas se totiž zapomenu a zařehtám se nahlas. Spolucestující se...

Divadlo

„My pijeme rum!“

zavislosti navzdory200Závislost. Máte taky na něčem závislost? Možná nějakou, která není škodlivá pro vaše okolí – dezert po obědě? Ranní káva? Že nesmíte chybět na žádné premiéře filmu, divadelní hry…? A co ty horší formy závislosti, které už ovli...

Film

Zákruty filmové kolektivizace

altKdyž se na televizní obrazovce izolovaně vynoří nějaký film, zpravidla bývá pro nezasvěceného diváka obtížné zařadit si ho do přiměřeného kontextu, vnímat jej jako určitý korálek umístěný na dlouhé vývojové škále. Týká se to rovněž kolektivizačního drama...