Výsledky výtvarné soutěže. Máme vítěze!

Výsledky výtvarné soutěže. Máme vítěze!

Tisk

banner soutez (2)

Naše redakce společně s patronem soutěže, ilustrátorem Petrem Vyoralem, zvolila tři krásná místa pro šikovné umělce, kteří nám zaslali své obrázky k pohádce Praštěný nápad kuny Elišky, jejímž autorem je výherce naší minulé literární soutěže Bohumil Matějovský. Jestli jste zvědaví, pohodlně se usaďte a čtěte dál, my vám nyní nejlepší obrázky představíme.

 

1. místo

Na prvním místě se umístil tento obrázek, který nám nakreslil zkušený kreslíř a karikaturista Karel Urban. Shodli jsme se na tom, že to „opravdu trefil” a jeho obrázek se nám všem moc líbil. Pokud se chcete o tomto autorovi dozvědět něco víc, anebo využít jeho nabídku na ilustrace, mrkněte na webovky: http://www.karel-urban.cz/

Pohadkovy obrazek-Karel Urban.

2. místo

Druhé místo obsadila Lucia Beranová, která se rovněž věnuje umělecké tvorbě.

Beranova - ilustrace

3. místo

Krásné třetí místo obsadil nejmladší účastník soutěže se spoustou zájmů, a to studentka gymnázia Eliška Vacková.

pohádka kuna Eliška

Všem ostatním účastníkům moc děkujeme za zaslané příspěvky. Všechny byly přenádherné a bylo pro nás nesmírně obtížné vybrat vítěze. Na svých tipech stran výběru druhého a třetího místa jsme se neshodli, každému se líbilo něco jiného, přesto nakonec zvítězila spravedlivá matematika, která všechno krásně rozpočítala a vyhodnotila počet nejčastěji tipovaných obrázků.

Výherci od nás obdrží odměny, které zašleme poštou. Všem účastníkům přejeme spoustu štěstí a úspěchů v další tvorbě, nechť vás líbají vaše Múzy každý den a máte nekonečné množství inspirace i pracovních nabídek.

Zanedlouho se můžete těšit také na rozhovor s naším patronem, ilustrátorem a karikaturistou Petrem Vyoralem, který zasedal v naší hodnotící porotě.

Celou povídku i s novým ilustračním obrázkem Karla Urbana si můžete přečíst v rubrice Čtení pro děti, kde bude k dispozici až do konce dubna.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přišel jsem do dobrého týmu, to je důležité, říká Pavel Sedláček

sedlacek perex fotoO současné situaci v kultuře především v Domě kultury v Kroměříž vypráví v následujícím rozhovoru Mgr. Pavel Sedláček, který je ředitelem této instituce dva roky. „Především do mých představ a práce zásadně zasáhla covidová d...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Výstava Ztížený prostor v Jazzové sekci

jazzova sekce perexVýstava Ztížený prostor byla zahájena v Jazzové sekci (Valdštejnská ulice na pražské Malé Straně).

 

...

Literatura

Nová detektivní série Souřadnice zločinu začíná, nejprve v Táboře

mrtva200Legenda české fantastiky Jiří W. Procházka se pustil do v poslední době moderního žánru - ponořil se do vod detektivního příběhu. Nebyl na to sám, pomohla mu jeho činorodá manželka a spisovatelka knih převážně pro dětské čtenáře, Klára Smolíková. Jak s...

Divadlo

Ľadové zrkadlo

ladove zrkadlo zpV rámci Bratislavského majálesu sa 1. mája predstavili deti z ochotníckeho divadla z Devínskej Novej Vsi pod vedením Marty Potančkovej v detskom muzikálovom predstavení Ľadové zrkadlo. ...

Film

Lovci a oběti - Jste připraveni vidět svět takový jaký je?

lovci 200Dluhy, exekuce, vymahači, to je hlavní téma filmu Lovci a oběti, ve kterém září Martin Kraus nebo Tomáš Hanák. Akce, napětí, nadsázka i příběh velké lásky nebude chybět v tomto novém českém filmu na...