Češi remixují Trad.Attack!

Češi remixují Trad.Attack!

Tisk

trad attack 200Duo Bratři, DJ Kewu a multiinstrumentalista Omnion připravili mini EP Trad.attack! Remixed Czech Edition, které vyšlo v pátek 14. ledna.

 

 

Mimořádně úspěšná estonská kapela Trad.Attack! přetváří pohled na folklór už řadu let. Nyní známé trio udělalo ještě krok dále a pozvalo deset evropských předních hudebníků a DJů, aby přetvořili pohled na Trad.Attack! Mezi nimi jsou i tři česká jména, elektronické duo Bratři, producent a DJ Kewu a multiinstrumentalista a skladatel Omnion.

Trad.Attack! jsou jednou z nejvýznamnějších estonských kapel posledních let. Vychází z estonského folklóru a lidových písní, kterým dodávají rockový drive a překládají je do moderního hudebního jazyka. Po vydání debutové desky v roce 2015 se z nich staly v Estonsku během pár dní staly rockové hvězdy a koncerty po celém světě na sebe nenechaly dlouho čekat. Jejich poslední album, na němž stále více experimentují s tvrdším kytarovým zvukem, ale i elektronikou, se dostalo do užšího výběru Grammy. K nápadu vytvořit remixovou desku došli po debatě mezi sebou: “Během diskuzí o hudbě a byznysu kolem ní jsme se nakonec dostali do bodu, kdy jsme řešili, jak dosáhnout k novým cílům, což je v hudbě podle nás publikum. Hledali jsme způsob, jak oslovit lidi, kteří naši hudbu zatím neslyšeli a z různých důvodů by ji pravděpodobně nemuseli slyšet vůbec. Proto jsme přemýšleli nad novými kanály, kterými bychom naši hudbu mohli poslat šířeji do světa,” vysvětluje kapela původní ideu, která stojí za vznikem alba Trad.Attack! Remixed.

Z Česka se Trad.Attack rozhodli oslovit s nabídkou spolupráce hned tři jména napříč elektronickou scénou. Bratři, Kewu i Omnion měli s výběrem písně k remixu volnou ruku a každý z nich zvolil unikátní píseň i přístup. Bratři vybrali singl Lell’o z roku 2018: “Trad.Attack! mají hodně originální sound a šlape jim to velmi dobře! Práce na remixu je ale vždycky docela výzva. Líbil se nám kytarový motiv, který se nese celou skladbou Lell’o. Přetvořili jsme ho do synťákový verze a přihráli ještě jeden větší motiv,” rozebírají Bratři svůj remix.

trad attack bratri

Omnion naopak zvolil píseň Vanamees z poslední desky Make Your Move. “Nejprve jsem si zakázal se tím rozptylovat, protože mám teď plné ruce práce s vlastními projekty... Ale pak mi to nedalo, poslechl jsem si na dovolené při jízdě autem pár skladeb, a právě Vanamees se mi okamžitě "zakousla" do hlavy a už nebylo cesty zpět. K původnímu materiálu jsem natočil groovy na indický tabla a arabské rámové bubny a použil skvělý part na dudy ze skladby Miks te ei laula, takže to jsou vlastně dva remixy v jednom,” líčí v Praze usazený hudebník. Volba producenta Kewu padla na písničku Pass-pass: “Vybral jsem si Pass-pass, protože mě strašně bavila vokální část v kombinaci s kytarovými riffy a hned mě inspirovala k rytmu který, jsem pro remix vymyslel.”

trad attack omnion

Před novým rokem vydali Trad.Attack! první 3 vlaštovky, na kterých se podíleli DJové z Estonska a Ukrajiny. Celé album vyjde 11. února a bude obsahovat celkem 15 remixů. Do prázdnin by se podle plánů měli Trad.Attack! objevit i na pražském koncertě, který se nyní připravuje.

trad attack obalka

Zdroj foto: J Kuda, Zuzka Bönisch

Více informací:
https://linktr.ee/tradattack
https://www.facebook.com/tradattack/
https://www.instagram.com/tradattack/
https://www.youtube.com/c/TradAttack
https://tradattack.ee/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Pavel Krásenský: „Pokud mám možnost mít v lednici své malé místo, kde si uchovávám usmrcený hmyz, tak je rodina opravdu velmi tolerantní“

200rozV rámci Listopadu, měsíce fotografie na našem webu jsme se rozhodli vyzpovídat i některé české fotografy. Prvním z nich je Pavel Krásenský, jehož ilustrace jste už určitě viděli v nějaké učebnici biologie. Jeho parketou je totiž makrofotografie hmyzu a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

CHCETE ZŮSTAT BOHÉMEM? ZAČNĚTE PODNIKAT!

Podnikani pro Bohemy perexTom Hodgkinson, autor velmi úspěšných knih Líný rodič a Jak být líný, opustil (částečně a alespoň na čas) úspěšně se rozvíjející kariéru lenošného spisovatele. Místo ní začal podnikat v nemilosrdné branži knihku...

Divadlo

Do divadla i o prázdninách! Pozvěte přátele na promítání

letní pohodaUžijte si divadlo z pohodlí domova, třeba ve společnosti přátel při letní grilovačce. Na Dramoxu najdete stovky inscenací, které jste během roku nestihli vidět nebo které už mají po derniéře. Dobrá zpráva pro všechny divadelní fanoušky – o zážitk...

Film

Velká jízda za tornády

torn 200Film V oku tornáda (2014) je o městě Silverton, kde se během pár dní objeví spousta tornád. Akční snímek je o jízdě v autech, lítání v autech a odfukování lidí i s budovami.

...