Probudím se včera má hudební klip, který stvořil Jiří Kučerovský!

Probudím se včera má hudební klip, který stvořil Jiří Kučerovský!

Tisk

altFilmový hit tohoto jara Probudím se včera se stále drží v návštěvnosti kin na prvním místě a sestřelil i Železnou lady. Prozatím mu na paty nešlape ani filmová adaptace Okresního přeboru. Dobré komedie si u nás diváky prostě drží a tak se komedie dočkala oficiálního filmového klipu v podání Jiřího Kučerovského.

 

 

O hudební zpodobnění celého filmu se postaral skladatel Zdeněk Merta. Režisérova představa o filmovém klipu byla o něco tvrdší. „Režisér Miloš Šmídmajer měl ideu rockové stylizace, která by vyzdvihla potenciál tehdejší doby, a hlavně se textově přiblížila lásce, a tak se rozhodlo pro brněnskou skupinu Animé,“ informovala Kulturu21 Bára Červenková.

alt

Animé není na hudebním poli žádným nováčkem. Hrají přes deset let a na svém kontě mají už tři úspěšná alba, z nichž poslední album bylo nominováno na cenu Anděl. Kapela, jejímž frontmanem je Jiří Kučerovský, který mimo jiné doprovází Tomáše Kluse na vystoupeních, a dnes už tvoří nerozlučnou dvojici, tak dostala nabídku, která zhodnocuje jejich desetileté úsilí.

alt

Samotný klip pak byl sestříhán na píseň Never Come True.

Posuďte sami jak se vám líbí:



Zdroj foto: Animemusic.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Radní pro kulturu Středočeského kraje: Kultura je vnímána jako popelka


Zdenek StefekRozhovor s radním Středočeského kraje pro oblast kultury a památkové péče Zdeňkem Štefkem (KSČM).

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Pohádkový zvoneček - jestlipak nakonec zazvoní?

pohadkovy zvonecek perexViktorka a Viktor Hrdličkovi jsou sourozenci. Jsou velmi hraví a jako ségra s bráškou se k sobě chovají moc hezky. Mají babičku Karlu a dědečka Karla a nedají jim ani chvilku odpočinout. Jakmile přijdou z družiny a ze školk...

Divadlo

Komorní opera Hudební fakulty JAMU uvede komediální operu Albert Herring

herring 200V tuzemsku nejuváděnější operu britského skladatele Benjamina Brittena nastudovali studenti Hudební fakulty JAMU. Komorní opera brněnské umělecké akademie nabídne novou inscenaci díla Albert Herring ve dvou premiérách 20. a 21. listopadu v 19 ...

Film

Ghostface znovu na scéně: tentokrát v New Yorku

Vriskot200Ikonická maska se vrací už pošesté. Poté, co Samantha, Tara a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha v městečku Woodsboro, se ve snaze zapomenout na tyto tragické události všichni čtyři přestěhují do New Yorku. Nebude to ale trvat dlouho ...