Exklusivně! V Malostranské besedě zazní akustické vystoupení frontmana skupiny Nazareth!

Exklusivně! V Malostranské besedě zazní akustické vystoupení frontmana skupiny Nazareth!

Tisk

alt Jeden z nejsilnějších rockových hlasů minulého století, ale i současnosti frontman skupiny Nazareth Dan McCafferty dorazí 25.5.2012 do Prahy, aby zde předvedl to, co už dlouho nikde nezaznělo. Hity skupiny Nazareth v akustické podobě!



„Dan McCafferty v podstatě na nabídku managementu Malostranské besedy kývnul okamžitě. Impuls přišel ze strany producenta a hudebníka Karla Maříka, který s McCaffertym spolupracoval již v minulém roce na singlu Love Hurts společně s Českou Miss Jitkou Válkovou,“ informoval Kulturu21 tour manager spol. Alan Cottam Agency Stanislav Nový.

Ojedinělý projekt akustického vystoupení spustila Malostranská beseda již před rokem, kdy si pozvala světoznámou písničkářku Suzanne Vega a vystoupení bylo natolik výjimečné a úspěšné, že se pro letošní rok připravilo speciální vystoupení rockera McCaffertyho.alt

„McCaffertyho nenahraditelný hlas doprovodí kapela Karla Maříka. Společně komunikují které skladby vybrat. Určitě zazní všechny podstatné hudební milníky v historii kapely Nazareth. Show bude zhruba sedmdesáti pětiminutová a v rámci vystoupení bude možno položit umělci otázku týkající se jeho života.“ doplňuje Nový.

Kapacita sálu v Malostranské besedě je zhruba do tří set návštěvníků. Rezervujte si vstupenky již teď na www.malostranska-beseda.cz nebo v síti Ticketstream.

Zdroj foto: Alan Cottam Agency


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Recenze? Učím se z nich nic nedělat, říká herec Ondřej Brett

ondrej brett perexJe nepřehlédnutelný jednak svou výškou, jednak hereckým potenciálem, což stačil prokázat v řadě rolí na jevišti Divadla Petra Bezruče v Ostravě. Charismatický absolvent brněnské JAMU má navíc i jméno, které dobře zní -  Ondřej Br...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

„Informace chce být svobodná“

kyberkultura200Kyberkultura, hackeři a digitální revoluce je název knihy, která vyšla v nakladatelství Grada a jejím autorem je Petr Mareš.

 

...

Divadlo

Zamilovaný Shakespeare, brilantní komedie v Městském divadle Brno

Zamilovaný Shakespeare perexMám dojem, že nesu dříví do lesa, nebo sovy do Athén. O této inscenaci bylo toho asi napsáno dost. Vždyť premiéra byla v listopadu roku 2016 (!). To ještě nikdo netušil, že lidstvo napadne pandemie čínské ch...

Film

Ad Astra je drama, které zaujme především svou vizuální stránkou

Ad Astra perex22. století. Umělá inteligence je součástí každodenního života, Měsíc a Mars jsou kolonizovány a kolem Neptunu krouží satelity obydlené lidmi. Na Zemi se staví anténa, která má dosáhnout až do vesmírného prostoru, kde má pomáhat s vyhle...