Kutnohorské Rockování rozjede Petr Kolář po rockersku

Kutnohorské Rockování rozjede Petr Kolář po rockersku

Tisk

altBenefiční festival Kutnohorské Rockování, jehož výtěžek je určen na výstavbu rehabilitačního centra pro pacienty s roztroušenou sklerózou, se tentokrát uskuteční 2. června 2012 v Kutné Hoře, a to už podruhé. Za účasti oblíbených zpěváků a kapel se 1. ročníku povedlo upozornit na závažné onemocnění, které postihuje i mladé lidi. Nejinak tomu bude i v tomto roce.

Upozornit na problematiku onemocnění roztroušené sklerózy a podpořit svým vystoupením projekt rehabilitačního centra tentokrát přijede Petr Kolář s kapelou , skupina Buty, Vlasta Horváth s kapelou, Láďa Spilka s kapelou  a Marcela Březinová s kapelou OK Band. Sobotní den bude vskutku nabitý. Organizátoři připravili program pro děti, který odstartuje ve 13 hodin soutěžemi, atrakcemi a kouzelnickou klauniádou vynikajícího španělského kouzelníka.

„Již v roce minulém jsme veřejnost informovali o tom, že v současné době je více než 19 tisíc pacientů s diagnózou roztroušené sklerózy. Specializované rehabilitační centrum pro tyto pacienty v České republice jasně není. Stejně jako je potřeba léčba farmaceutická, je důležitá i dlouhodobá rehabilitace, aby docházelo ke snižování invalidity. K vybudování rehabilitačního centra chybí to podstatné a to jsou finance na zakoupení objektu a následné rekonstrukce. Autorka projektu paní Věra Suchá, která se v tomto roce stala vítězkou Sestry roku  se dlouhodobě snaží nejen o informovanost veřejnosti, ale právě o vybudování rehabilitačního centra pro pacienty s diagnózou RS.

Jedinou změnou je místo konání akce. Máme připravenou suchou i mokrou variantu. Pokud nám počasí bude přát, koncerty budou pod širým nebem, a to v areálu zimního stadionu v Kutné Hoře. Pokud by nám předpověď naznačovala špatné počasí, koncerty budou uvnitř zimního stadionu. Proto diváci nemusí otálet se zakoupením vstupenek (k dostání v sítích Ticket Art). Na závěr bychom již touto cestou chtěli poděkovat všem, kteří se na přípravě Rockování podílejí a šli společně s námi v této nelehké době do charitativního projektu. O to víc si vážíme všech návštěvníků, kteří nás přijdou podpořit stejně jako v roce minulém a pomůžou tak společně s námi vybudovat rehabilitační centrum.“ řekla organizátorka a manažerka projektu Hanka Ulmanová.

alt

Zdroj foto a více informací na  kutnohorskerockovani.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moderátoři Česko Slovensko má talent: „Trochu sa citíme ako antistresová hmota.“

moderatori 200Show Česko Slovensko má talent letos moderuje dvojice Marcel Forgáč a Milan Junior Zimnýkoval. Společně se znají od roku 1998 a 6 let moderují společně. Co pro ně znamená tato příležitost a co je dokáže nadchnout? To se dozvíte v našem rozhov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Když vás oheň pálí i po letech…

zimni ohen 200V lednu vyšel v nakladatelství Kalibr další díl ze série Roční období od švédského spisovatele Anderse de la Motta, tentokrát nazvaný Zimní oheň.

 

...

Divadlo

Horská dráha, přehlídku šarmu a osobního kouzla

Horska draha perexPrvní premiérou roku 2019 v Divadle Bolka Polívky v Brně byla 11. ledna francouzská konverzační komedie Erica Assouse, která si hraje s prvky absurdního humoru. Je určena pro dva herce a v režii Petra Halberstadta se v ní představ...

Film

9. ročník středoevropského festivalu 3KinoFest již za necelý měsíc

3Kinofest perexCentrum Prahy láká na světové filmové premiéry, filmy nominované na Oscara a výjimečné debuty středoevropské kinematografie. Slavnostní odhalení nově objeveného obrazu Tamary Lempické se také odehraje ve světové premiéře. Secesní pasáž ve Vo...