Ty největší hvězdy festivalu Colours of Ostrava na 130 tunovém pódiu!

Ty největší hvězdy festivalu Colours of Ostrava na 130 tunovém pódiu!

Tisk

altPřípravy jednoho z největších festivalů severní Moravy Colours of Ostrava finišují, a zdá se, že po mnohaletém opomíjení kulturní památky UNESCO vzniká v samém středu Ostravy areál-městečko, které dostává ocelárny a slévárny Vítkovice do úplně jiného, nového rozměru.

 

 

 Na jeden z největších festivalů severní Moravy se chystá řada světových hvězd, které zřejmě zatím netuší, že pod svýma nohama budou mít na sto třicet tun oceli. Větší a lepší - hlavní Česká spořitelna stage je jedna z nejbezpečnějších konstrukcí současnosti, o šířce 47 metrů, hloubce 30 metrů a výšce 20,5 metru, která je schopna vydržet 8. stupeň síly větru. Staví ji 4 dny přes 40 lidí za pomoci 100 a 40 tunového jeřábu. Celková váha je pódia je přes 130 tun a přiváží jej 12 kamiónů.

alt

Nejen obrovským pódiem se bude pyšnit světoznámé jméno Colours. Vzhledem k nápadu výměně areálu se podařilo navýšit objem návštěvníků, které může areál pojmout. Pořadatelé již teď odhadují, že návštěvnost bude vyšší než při loňském ročníku, který se odehrával na Černé louce a Slezskoostravském hradě a přišlo na něj 25 tisíc návštěvníků. Neoficiální odhady mohou přesáhnout číslo 40t isíc návštěvníků.

alt


Kromě programu, který je letos nejdražší a nejsilnější v historii, je největší pozornost zaměřena na nový unikátní areál v Dolní oblasti Vítkovice v prostoru památkově chráněných bývalých hutí, železáren a dolů a sousedních venkovních ploch. „Naším cílem již od rozhodnutí o změně místa je připravit areál tak, aby nabídl co největší pohodlí, zázemí i bezpečí pro všechny návštěvníky včetně rodin s dětmi,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

alt

Návrh přišel ve vhodnou dobu, neboť jak sami pořadatelé festivalu vzpomenuli, bývalý koncept (Černé louky a Slezskoostravského hradu), kde se nedaly realizovat veškeré vize, neumožňoval další rozvoj festivalu. Myšlenka na změnu se zrodila již v minulém roce, kdy mimo řeč proběhla diskuze s primátorem města Ostravy Petrem Kajnarem a vedením festivalu. A do roka a do dne píšeme novou historii. Tak snad ať to počasí vyjde!

alt

Zdroj foto: Colours of Ostrava


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Autoři Varování – Ilona Fryčová a Tomáš Kříkava – se vyzpovídali navzájem

Varovani 200Koncem srpna vyjde druhá knížka nevidomé spisovatelce Iloně Fryčové. Její Varování – sedm povídek, v nich dětem pomáhá sedm dobrých duchů – ilustroval spolužák z Literární akademie Josefa Škvoreckého, spisovatel...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Působivý thriller Strážci

200liKnížka Strážci autora Jona Steeleho (z anglického originálu The Watchers, vydaného nakladatelstvím Bantam Press v roce 2011 a přeloženého Kristýnou Ševčíkovou pro nakladatelství Host Brno v roce 2013) je napínavá od začátku do konce. Je určena čtenářům, k...

Divadlo

Městské divadlo Brno představuje tituly pro sezónu 2024/2025

mdb 200Stanislav Moša, ředitel MdB říká, že v divadelní sezóně 2024/2025 pro diváky připraví celkem 9 inscenací. Pět z nich bude uvedeno na Činoherní scéně, čtyři pak na Hudební scéně. Jedna z nich bude premiérou českou a hned 3 (!) uvedou ve světové premiéře. „D...

Film

Dokument Tempos se dostal na Netflix. Nahlédněte do zákulisí třicetileté kariéry rapera Rytmuse i vy

Tempos 200Celovečerní dokumentární film Tempos o 30leté historii hip hopu v Čechách a na Slovensku s nejvýraznější osobností této scény Patrikem „Rytmusem“ Vrbovským v čele se dostal na Netflix a hned po prvním týdnu se dostal do 10 TOP v Česku. Dokument přin...