In This Moment zanechá krvavou stopu

In This Moment zanechá krvavou stopu

Tisk

In This MomentIn This Moment - poměrně mladičká kapela působící na metalové palubovce někdy od roku 2005 se stihla za svou hudební kariéru vytáhnout mezi přední sloupy, které táhnou americký metalcore do nebeských výšin tohoto žánru.

 

In This Moment pocházejí z krásného a slunečného velkoměsta Los Angeles, nacházejícího se na západním pobřeží Spojených států amerických ve státě Kalifornia. Kapelu tvoří bubeník Tom Hane, kytarista Randy Weitzel, basista Travis Johnson, další kytarista Chris Horworth a svůdná ďáblice Maria Brink, jež rozbuší nejedno srdce.

Svoji první oficiální věc vydali roku 2007 a nesla název Beautiful Tragedy. První vlaštovka zaujala dostatečně velké publikum, zejména songy jako Prayers nebo Daddy's Falling Angel, na to, aby kapela mohla vstoupit do pekelných bran studia znovu a vydat svou druhou, a dovolím si tvrdit, milníkovou, v pozitivním smyslu slova, desku, jež měla jednoduchý, ale mystický název The Dream. Tato zásadní událost kapely rozzářila do červena Kalifornii roku 2009 tak intenzivně, že i mnozí rodáci z Los Angeles pocítili značně sílu ohně, který ten den rozpaloval vzduch. A zdaleka se o to nepřičinilo jen slunce. Pecka Forever udeří a nepustí vás ani po několikanásobném poslechu. Nemyslete si však, že kapela umí pouze valit rozlámané skály před sebou za úprku lidí pod nimi. Důkazem je tomu například závěrečná skladba alba The Dream, kde vám Maria dokáže, stejně jako všem pochybovačům, že opravdu zpívat umí!

Kapela In This Moment

Třetí peckou do ksichtu byla A Star-Crossed Wasteland z roku 2010. O nic klidnější, než předchozí deska, nám opět nabídla další porci poctivé americké řežby s údernou dávkou kytar, dunivou basou, apokalyptickými bicími a hlasem Marii Brink v mnoha podobách i polohách.

Kapela In This Moment album Blood

A tím se dostáváme až do nynějšího roku, kdy kapela vydává 13. srpna, pod labelem Century Media Records, své čtvrté album s drsným názvem Blood. Stejnojmenný singl, jenž nedávno spatřil světlo světa spolu s videoklipem, naznačuje posunutí kapely jiným směrem. Už na první poslech z něj čiší značný přídavek elektroniky, která ale vůbec nemusí být na škodu. Právě naopak. Myslím si, že to kapele dodává jedinečný sound, jenž ji posouvá kupředu. Jedná se ale pouze o první kousek z nové desky, takže nepředbíhejme. Nicméně nikdo nemůže upřít kapele její sílu. Úderný metalcore nakopávající prdele míle daleko. Takže buďte připraveni! Protože kdo je zasažen komandem In This Moment nepřipraven, nedopadá zrovna dvakrát dobře.

Blood
Interpret: In this Moment
Datum vydání: 13. 8. 2012
Vydavatel: Century Media Records

Zdroj foto a info: centurymedia.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Neff: „Zůstávám věrný sci-fi."

neff perexONDŘEJ NEFF alias Aston je jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů science-fiction u nás. V nakladatelství Albatros vydává populární „verneffky" a trilogii Tajemství pěti světadílů. Velké oblibě...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

O medvědovi, kterému nikdo nevěřil, že medvědem je!

altByl jednou, přesně řečeno v úterý, jeden medvěd a ten stál na kraji vysokého lesa a díval se na nebe. Ve velké výšce uviděl hejno divokých hus, které táhly k jihu.

 

...

Divadlo

Nový počin souboru Kašpar: Baterka Miki

baterka miki 200Divadlo v Celetné má na kontě další premiéru. V úterý 19. února divadelní soubor Kašpar odehrál poprvé v České republice monodrama Baterka Miki. Hra z pera současné francouzské spisovatelky je neotřele pojaté vyprávění. Není ovšem na...

Film

Filmové plakáty v průběhu věků
ImagePrvní filmoví diváci se zrodili na sklonku 19. století - a již tehdy je na projekce kraťoučkých, tehdy ještě samozřejmě němých filmečků lákaly sytě barevné plakáty, které slibovaly úžasný zážit...