Jazz a The Wall jsou naprosto rozdílné světy. Oba miluji pro něco jiného, pochvaluje si slavný pianista Waters

Jazz a The Wall jsou naprosto rozdílné světy. Oba miluji pro něco jiného, pochvaluje si slavný pianista Waters

Tisk

roger waltersLondýnského jazzmana Harryho Waterse diváci v České republice znají především jako člena kapely svého otce Rogera Waterse, zakladatele legendárních Pink Floyd. Právě díky mega turné jako „Dark Side of the Moon“ či „The Wall Live“ k nám mladý Waters zavítal v rockové podobě. Svého jazzového debutu u nás se tento instrumentalista dočkal v roce 2010 během finálového večera mezinárodního festivalu Jazzinec . Kapela Harry Waters Quartet tak mohla poprvé českému publiku představit svou vlastní tvorbu. Vyprodaný koncert zaznamenal velký úspěch, který si žádal pokračování. „Jazz a The Wall jsou naprosto rozdílné světy, oba si je ale náramně užívám. Líbí se mi intimní atmosféra v klubech a těsný kontakt s publikem. Stejně tak mě fascinuje energie při hraní pro šedesát tisíc lidí na vyprodaném stadionu,“ vysvětluje Waters.

Loni se britský pianista vrátil, aby zde odehrál i své vlastní, speciální jazzové tour. Právě na jaře 2011 vznikl projekt zvaný Harry Waters & Friends, ve kterém výrazný pianista hraje s českou jazzovou elitou. Toto beznadějně vyprodané tour dalo na srozuměnou, že si Harry vybudoval u nás rozsáhlou fanouškovskou základnu.

harry walters

Další návrat kapely Harry Waters Quartet jako jednoho z headlinerů letošního Jihočeského jazzového festivalu v Českých Budějovicích navnadil fanoušky na podzimní tour, na kterém se publikum může opět těšit na projekt Harry Waters & Friends. Během sedmi listopadových koncertů v Čechách a na Slovensku Harryho na pódiu budou doprovázet stálice tuzemské jazzové scény. Po Watersově boku se tak objeví talentovaný saxofonista Jan Pospíšil (TOP Dream Company, Pražský Synkopický Orchestr), žádaný kontrabasista Jan Greifoner (Petra Ernyei Quartet, Jan Smigmator Swinging Trio, J.J. Jazzmen) a všestranný bubeník Oliver Lipenský (Jan Steindörfer Quartet, Erika Fečová, Pitch Bender). „Je to vždycky velká výzva hrát s novými lidmi. Moji spoluhráči v Čechách jsou fantastičtí, takže se na toto turné velmi těším,“ vzkazuje pianista.

harry walters

17.11. Trutnov – Koncertní síň Bohuslava Martinů
18.11. Praha – Jazz Dock
19.11. Kostelec nad Orlicí – SK Rabštejn
20.11. Žatec – Městské divadlo
21.11. Ostrava – Parník
22.11. Nitra (SK) – Music A Café
23.11. České Budějovice – Highway 61

Více informací na: www.danyhella.cz

Autor foto: Patrick Marek


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Verner: Vždy jsem fandil tomu slabšímu

Tomas Verner 200Desetinásobný mistr České republiky v krasobruslení, mistr Evropy z roku 2008. Jednou stříbrný a jednou bronzový z evropského šampionátu, dvakrát čtvrtý na mistrovství světa. To je Tomáš Verner. Po Mistrovství sv...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Stříbrná cesta – naděje umírá poslední

stribrna cestaLelle jako každou noc usedá do svého auta a vydává se na cestu. Každou noc jezdí často i celé hodiny. Hledá stopy, naději, cokoliv co by mu pomohlo najít jeho dceru Linu. Tu jednoho rána odvezl na autobusovou zastávku a odjel do práce.

...

Divadlo

Bratři Karamazovi – herecký koncert v Divadle Petra Bezruče v Ostravě

karamazovi  foto perexRomán Fjodora Michajloviče Dostojevského Bratři Karamazovi patří k vrcholným dílům světové literatury. Nesmrtelný příběh o otcovraždě měl v dramatizaci a režii Jana Holce premiéru v Divadle Petra Bezruče v Ostravě 10. pros...

Film

Filmová sezona začíná

Filmova sezona perexV první polovině letošního října se v Praze doslova souběžně odehrají dvě filmové přehlídky: jednak LA PELÍCULA (ve dnech 6. – 8. 10.) zaměřená na španělsky mluvené filmy, jednak BE2CAN (ve dnech 5. – 12. 10.) přibližující díla ...