Holanová se dala dohromady s Drupim

Holanová se dala dohromady s Drupim

Tisk


drupi holanovaMarcela Holanová
dala opět dohromady svoji kapelu, aby ještě do konce roku uspořádala několik koncertů. Zazní v nich všechny její největší hity včetně duetu, který nazpívala s Karlem Gottem. Písnička Čau, lásko ovšem na koncertu zaznívá sólově. Marcela má v současné době na trhu svoje poslední CD Jestli je na nebi Bůh, které naznačilo, že se zpěvačka vydala tvrdší, rockovější cestou. Její písničky tak dostávají modernější podobu a tak je na co se těšit. Čeká ji mimo jiné i společný koncert s italským zpěvákem Drupim v brněnském Boby centru, který se uskuteční 7. prosince od 19:00 hodin.

Legendární zpěvák Drupi, vlastním jménem Giampiero Anelli, má charakteristický chraplavý hlas proslulý podáním balad. V šedesátých letech vystupoval s rockovou skupinou Le Calamite, jeho sólová kariéra však odstartovala na festivalu San Remo 1973 písní „Vado via“. Ta zabodovala v britské hitparádě a v následujících letech sklízel úspěch s celou řadou písní – jmenujme např. „Sereno è“, „Piccola e fragile“, „Sambariò“,Due“ či „Tornero“. Koncem sedmdesátých let koncertoval v Československu s Hanou Zagorovou. Některé jeho písně se dočkaly i své české verze – např. „Sereno è“ nazpíval jako „Je jaká je“ sám Karel Gott.

holanova drupi

Drupi se představí ve dvouhodinovém koncertě mapujícím jeho hvězdnou dráhu od sedmdesátých let po dnešek. Jako speciální host jej doprovodí výrazná osobnost české popmusic právě Marcela Holanová.

Zdroj info + foto: Umělecká agentura Ivan Rössler


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Režisérka Eva Toulová: „Tvorba filmu je vždycky risk.“

Toulova 200Eva Toulová je mladá česká režisérka, spisovatelka a výtvarnice, která se dnes věnuje převáženě režii. Má na kontě několik knížek, za sebou celovečerní film Šťastná, dokument Camino na kolečkách a jejím posledním počinem je film Jak se moří reviz...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dívka, která upíjela měsíc

divka mesicFamózní úspěch této knihy v zahraničí lze podle mě přičítat dvěma věcem: nádherně a jímavě, leč velmi překvapivě rozbalovaným charakterům postav. A potom příběhu, ve kterém si čtenář každého věku i založení najde to svoje.

...

Divadlo

Orwellovo proroctví "1984" nyní ve Švandově divadle

Orwell perexŠvandovo divadlo v Praze přichází s divadelní adaptací kultovního románu George Orwella 1984. Premiéra byla v sobotu 28. ledna 2023, nejbližší reprízy jsou naplánovány na 17. února a dále na 3., 16. a 23. března 2023.

Film

Jak ideologie pronikaly do filmu

Film Europe PEREXDistribuční společnost Film Europe, ačkoli na takovém podnikání sotva může něco vydělat, už drahnou dobu zásobuje českou i slovenskou veřejnost legendárními, ještě v dobách předzvukových vzniklými filmy, od jejichž natočení mnohdy uplyn...