Škwor Zlínu nic slibovat nemuseli!

Škwor Zlínu nic slibovat nemuseli!

Tisk

skwor plakat 200Do zlínského klubu Masters of Rock Café se první dubnový pátek vevalila skupina Škwor s jejich novým CD Sliby & lži. Jako předkapela se představili pražští Flattus. Vše šlapalo jako hodinky a kolem půlnoci se nikomu nechtělo domů. Ti, co nepřišli, mají čeho litovat.

  

Jako předkapela se tento večer měli představit hned dvě kapely,metalisti D.N.A. a Flattus. První zmíněná skupina však nepřijela, a proto Flattus zůstali na nelehký úkol v podobě rozehřátí publika sami. Žádný problém to pro ně však nebyl a měli tak možnost zahrát dlouhé vystoupení nabité energií.

Tato skupina, jejíž název vychází z latinského slova pro vítr (flatus), není na české hudební scéně žádný nováček. Mají za sebou stovky odehraných koncertů i mnohé úspěchy z hudebních anket a soutěží. Flattus tvoří čtyři mladí kluci: zpěvák Jirka, kytarista Tom, basák Adam a bubeník Kuba. Co se týče jejich vydaných počinů, v roce 2001 vydali CD Cizí známí, dále Flattus (2005), Za stěnou (2007) a singl V Přítmí (2010). Jejich posledním počinem je singl Hoříš, na kterém spolupracoval René Rypar.

Ačkoliv na koncert skupiny Škwor se vydalo především pánské osazenstvo, Flattus neměli žádný problém si tento dav podmanit. Servírovali hodně svižný, ale také promyšlený a melodický rock se smysluplnými texty. Energie plující od Flattus byla neutuchající a všechny nutila alespoň k podupávání. Pro Škwor byla nastolená atmosféra skvělým odrazovým můstkem.

skwor plakat

Po krátké pauze bylo už pódium zahaleno plachtou a za ní se komíhal harmonikář s veselou odrhovačkou, aby nás naladil na atmosféru písně Ráno, která je zároveň otvírákem i desky Sliby & lži. Plachta padla a Petr Hrdlička, Leo Holan, Tomáš Kmec a Martin Pelc už do očekávajícího davu valili „Je to snad divná věc, nebo dar/Zavírat za svítání každej bar…“

Člověk se pomalu nestíhal ani nadechovat, jak jeli jednu pecku za druhou – Vyvolenej, Sympaťák, Sraž nás na kolena, … Playlist byl opravdu dobře sestavený – nechybělo to zásadní a z alba Sliby & lži zaznělo celkem sedm písní, které vždy zapadly. Dav měl věčně ruce nahoře a zpíval z plných sil. Zpěvák Petr Hrdlička se jen usmíval a užíval si, jak se všichni naučili i texty nových písní.

Škwor si nepotrpí na žádné velké vykecávání, ale nikomu to nevadí, protože koncert tak šlape na plné obrátky. Navíc fanoušci vědí, že si kapela nemusí na nic hrát. Světelná projekce tentokrát nebyla nikterak přehnaná a Škwor jen přitápěli ohnivými efekty, které korespondovaly s akutností některých textů.

Předposledním songem byla akustická libůstka Síla starejch vín, která byla naživo opravdu úžasná a procítěná. I když byla všechna trička propocena, nikdo po necelých dvou hodinách nechtěl Škwory pustit. „Nemůžou, nemůžou!“ ozývalo se před koncem koncertu, na což Peťa Hrdlička zdrceně leč s uvolněným úsměvem odvětil „jo, to máš pravdu“.

Koncert byl výborný a rozhodně musel fanoušky velmi potěšit, protože této čtveřici není co vytknout a jen se ukázalo, že i nové CD stojí za to!

skwor 2

Škwor Sliby & lži Tour
Interpreti: Flattus, Škwor
Žánr: rock/metal
Playlist: Ráno, Celebrity, Vyvolenej, Slovo, Kámen, Rabujem, Sympaťák, Za barevným sklem, Nebuď debil, Banda komiků, Sraž nás na kolena, Vyhlašuju boj, Sliby & lži, Rychle žít, Sama, Křídla, Vlci v koutě, Zabiják, Může se stát, Ty lhát mi smíš, Málo je víc, Poslouchej, Tak to jsme my, Vizitka, Pohledy studený, Síla starejch vín, Mý slzy neuvidíš

Datum a místo konání: 4. 4. 2014 – Masters of Rock Café Zlín
Hodnocení: 95 %

( 5 hlasů )

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Marek Dusil: „Nic bych neměnil, všechno nějak plyne…“

dusil marek200Cítí se spíše folkařem, ale zároveň v sobě nechává probublávat spodní rockový proud. S formací Marek Dusil Blend chystá nové album a své písně nejraději předkládá v prostém akustickém hávu. Rád hraje pro vnímavé publikum. Br...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Nenechte se zaskočit Divným počasím Joe Hilla!

divne pocasi 200V březnu vydalo nakladatelství Beta povídkovou knihu mladého amerického autora Joea Hilla, který svého otce Stephena Kinga nezapře, ba co víc- pořádně mu šlape na paty!

 

...

Divadlo

Slam poetry: Básníci do ringu!

slam poetry plakatek200Již ve čtvrtek 7. února se po osmé v pražském klubu Rock Café uskuteční exhibice českého slamu. První letošní velká akce přivítá mistra loňského roku i zahraničního hosta. Startuje se úderem...

Film

Horký letní den s aktéry filmu Tajemství a smysl života

tajemstvi zivota a smysl 200Píše se sobota 3. srpna roku 2013. Budím se v časných hodinách, celý natěšený, že dnes strávím příjemné dopoledne/odpoledne s herci áčkového formátu na place natáčení filmu Tajemství a smysl života