Žádný sex, je úterý

Žádný sex, je úterý

Tisk

sex200Tracy Bloomová nesnila o spisovatelské dráze, tak jako o ní snívají jiní autoři. Měla úplně jiné plány, ale jak už to tak bývá, život jí naservíroval úplně jiné menu.

 

Poté, co se řízením osudu ocitla v Americe, kde nikoho neznala a kromě péče o právě narozené miminko neměla jiné uplatnění, se rozhodla, že se životu malinko pomstí a napsala tuto knihu. Prvotina Žádný sex, je úterý měla být pokusem o vzdor proti osudu. Jak se ale ukázalo, měla nečekaný úspěch. Tracy našla v psaní zalíbení a už nyní vznikají další volná pokračování knihy, která ukazuje, jak si lidé někdy až absurdním způsobem komplikují život. Není to ale vůbec smutné čtení, nebojte se. Určitě se nebudete nudit!

Hlavní hrdinka Katy měla o svém úplně jiné představy. A teď tu stojí, na krku třicet šest, bez manžela a k tomu těhotná. Má sice o osm let mladšího přítele Bena, ale ten má úplně jiné životní plány a závazky ho příliš nepřitahují. Skutečnost, že s Katy čekají potomka, ho zaskočila, navíc ona si vůbec není jistá, zda je plod lásky zrovna Benův. Nebýt toho třídního srazu, který všem jenom zkomplikoval život, bylo by všechno úplně jinak. Možná, kdyby na něj tenkrát nepřišel Matthew, nemusela by mít teď Katy takovou polízanici. Jenže on byl tak sexy a přitažlivý. A ona si připadala tak sama a smutná. Jiskřička přeskočila a postel byla nedaleko…

sex

 

A tak si Katy žije svůj těhotenský život a čeká na příchod miminka smířená s tím, že co se stalo, už nevrátí a s Benem budou mít rodinu. Jenže pak přijde plánovaný předporodní kurz a stará rána se otvírá. Katy potkává Matthewa s jeho těhotnou ženou a komplikace na sebe nenechají dlouho čekat. Katy stojí před rozhodnutím, jakým směrem se její kroky vydají. Musí se rozhodnout správně. Ale jak je to správně?

Zdálo by se, že je to situace na zhroucení. Ale naše hrdinka je důkazem toho, že nic se nejí tak horké, jak se uvařilo anebo nikdy není tak zle, aby nemohlo „bejt“ ještě hůř. Romantická komedie o spletitosti otcovství a předporodním kurzu – to je napsáno na zadní straně obálky žluté knihy v pevných deskách. A docela to sedí. Autorka čtenáři odhalí proč a za jakých okolností kniha vznikla a kdo stál u jejího zrodu. A dokonce dochází i k odhalení toho, co je skryto v jejím názvu. Proč ne sex, když je úterý a další postřehy a souvislosti najdete na dvoustovce stran a myslím si, že je to celkem oddychové čtení. Mně osobně tedy stačilo přečíst si ji jednou, nečekám, že bych se k ní opakovaně vracela, ale u vás to může být jinak. Každopádně to za zkoušku rozhodně stojí!                                                      


Název: Žádný sex, je úterý
Žánr: Beletrie pro dospělé
Autor: Tracy Bloomová
Z anglického originálu přeložila: Jana Montorio Doležalová
Jazyková redakce a korektura: Viola Somogyi
Odpovědná redaktorka: Romana Jarolímová
Obálka: Michal Chodanič
Technický redaktor: Pavel Kolín
Vydala: Mladá fronta a.s., Praha 4
Rok vydání: 2014, 8342. publikace, vydání první, vázaná
Počet stran:  200
ISBN: 978-80-204-3255-1

http://www.kniha.cz/zadny-sex-je-utery/d-297200/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Polnišová: „Krásny scénár a vynikajúci herci. Čo viac s si herec môže priať.“

petra polnisova 200Petra Polnišová je jedna z hlavních představitelek hrdinek filmu Známí neznámí. Jak se jí hrálo s Martinem Hoffmanem, jaká byla nálada na place a proč byste měli tento film vidět?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Makléř = příběh nejen o chamtivosti a strachu

makler 200V nakladatelství Bizbooks ve společnosti Albatros Media vyšla na první pohled nenápadná, ale o to zajímavější kniha s názvem Makléř.

...

Literatura

Romantika se vším všudy: Francouzská lekce

francouzska lekce200V červnu vydalo nakladatelství Metafora romantický příběh Tashy Boyd Francouzská lekce a musím přiznat, že takto si představuju pohádkový příběh o lásce. Něco na způsob toho, jak Popelka potká svého prince, ale má to příjemný dě...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Chcete nahlédnout pod pokličku filmařiny?

FAMU 200V nakladatelství AMU vycházejí také knihy, které (nejen začínajícím) filmařům vysvětlují teorii, ale hlavně se obracejí k praktickým záležitostem - třeba k tomu, jak psát scénáře nebo jak nakládat se zvukem. Snadno pochopíme, že základy řemesla se lze na...