Pohádky z kočičího pelíšku

Pohádky z kočičího pelíšku

Tisk

Pohadky pelisek 200Nakladatelství CPress  ve společnosti Albatros Media přináší nejmenším čtenářům příběh neposedného a popletého kocourka, jehož veselé příhody sepsala a ilustrovala Magda Jelínková Nováková.

 



Malý Mňourek je už od chvíle, kdy otevřel v pelíšku svá zvědavá očka, tím nejpopletenějším popletou na světě. Když Mňourka a jeho čtyři sourozence učí maminka Mňaumáma  lovit myši, Mňourek uloví rozbitou botu.  Kocourek se rozhodne všem posměváčkům dokázat, že lovit myši umí, a proto se vydá ven ze statku, kde bydlí. Při honičce s malým myšákem se společně ztratí v lese, spřátelí se a společně se vydají hledat cestu zpět domů  ke svým maminkám.

Cestou zažijí různá dobrodružství, poznají spoustu přátel: srnčí rodinku s malým Péťou, pana Pavouka, veverku Adélku, sovu Barču, pana Raka, prasátka v pruhovaných „pyžámkách“, pana Krtka a s jejich pomocí překonají nečekaná úskalí. Musí přemoci strach ze strašidel, sehnat si něco k snědku, vyhnout se bažině, sehnat lék na kašel a na horečku pro nemocného kamaráda, zachránit myšáka Plyšíka před cizími hladovými kočkami a hlavně se spolu nehádat.

Pohadky pelisek


Pohádky z kočičího pelíšku či přesněji řečeno jedno dlouhé povídaní o hledání cesty domů jsou veselým a milým příběhem o přátelství, u jehož čtení se děti nejen pobaví a zasmějí, ale i seznámí se spoustou zvířátek a dozví se, jak se chovat v lese a proč třeba nemají ničit mravencům jejich dům. Kocourek a myšák se snaží svým příkladem dětem ukázat, že veselá nálada, smích, odpouštění chyb, umění poprosit o pomoc a vzájemné pomáhání si jsou tou správnou cestou ke každému cíli. Autorka též děti na příkladu kamarádství mezi kočkou a myší  inspiruje k boji proti předsudkům a stereotypům.

Kniha příjemného malého formátu je členěna do patnácti kapitol, což je přímo ideální na čtení na dobrou noc. Pokud vaše děti milují pohádky o zvířátkách, v nichž nevystupují žádné nadpřirozené bytosti, přečtete jim Pohádky z kočičího pelíšku.

Pohádky z kočičího pelíšku
Autor: Magda Jelínková Nováková
Ilustrace: Magda Jelínková Nováková
Žánr: pohádka pro nejmenší
Vydáno: 2015
Stran: 90
Vydalo nakladatelství: CPress ve společnosti Albatros Media a.s.
Hodnocení: 75 %


Zdroj foto: albatrosmedia.cz


www.albatrosmedia.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Richard Müller: „Jednoznačným hitom je skladba Po schodoch.“

richard mullerJak vznikla právě píseň Po schodoch? Jak to vypadá na olympiádě? To a mnohem více si můžete přečíst v tomto rozhovoru s osobitým zpěvákem Richardem Müllerem.

 

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Další ročník soutěže o Nejkrásnější knihu

pama200Památník národního písemnictví a Ministerstvo kultury České republiky vyhlásily 51. ročník soutěže Nejkrásnější české knihy roku. Uzávěrka přihlášek je 15. ledna 2016. Slavnostní vyhlášení výsledků spojené s vernisáží výstavy oceněných publikací proběh...


Literatura

Rebelky z Oxfordu díl první

rebelky z oxfordu200V únoru na nás nakladatelství Cosmopolis zaútočilo historickou romantickou sérií Rebelky z Oxfordu a musím říct, že se jedná o příjemnou a pohodovou záležitost, která na trhu chyběla. Spolek výjimečných žen od Evie Dunmore hlásí p...

Divadlo

Úspěšně lze cestovat do pravěku nejen na filmovém plátně, ale i na divadelních prknech

cesta-do-praveku 200Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. Občas je těch pachatelů víc, třeba čtyři. A vracejí se na míst více. Třeba do Zlína a třeba do pravěku. Přesně tak tomu bylo v neděli 2. listopadu, kdy se ve zlínském Městs...

Film

Mobil a jeho tajemství: Film ZNÁMÍ NEZNÁMÍ odkryje pravou tvář každého z nás

Znami neznami 200Filmová komedie, která se zapsala do Guinnesovy knihy rekordů, míří do českých kin. Příběh party přátel odkrývá tajemství, která mezi sebou skrývají. Snímek ZNÁMÍ NEZNÁMÍ přichází do kin 31. března 2022.

...