Vášeň a přítomnost, skutečná erotická intimita

Vášeň a přítomnost, skutečná erotická intimita

Tisk

Vášeň a přítomnostJe to návod na vztah, aby z něj nezmizela intimita a důvěra. Autorka Maci Daye je sexuální terapeutka a v knize vychází ze svých zkušeností, které načerpala při svých populárních workshopech Vášeň a přítomnost.

 

 

A tady ho máme pěkně popsaný. A můžeme si jím projít v pohodlí domova a v reálném životě si všechno hned vyzkoušet. Zároveň se také poučit ze zkušeností klientů.

Připravme se na skutečnou erotickou intimitu

Kniha zachází skutečně až pod peřinu a intimita tak zdůrazňuje syrovost tématu, jeho důrazné propojení i s běžnými vztahy. S tím, jak nahlížíme na svého partnera. Často jsem si všímala v praxi potvrzovaného faktu, že běžné chování partnerů naprosto věrně odráží sexuální intimitu. A naopak. Jakýkoliv intimní problém se ihned propíše do vzájemného chování obou partnerů… třeba i jen u vaření večeře nebo při nákupu.

S tímto vědomím velmi snadno vstoupíte do tohoto až terapeutického prostoru, který tato kniha otvírá.

Co rozhodně zaujme?

       Část cvičení je založena na všímavosti – a to využijete nejen pro intimitu, ale i každé jiné oblasti života! Naučíte se zkoumat, jak se cítíte a proč.

       Věnuje se podrobně také situacím, kdy vášeň zcela vyhasla, nebo kde byla z vážných důvodů porušena (nevěra, stárnutí)

       Naučí nás řešit partnerské problémy, umění pohádat se, vcítit se do sebe…

Kniha se opravdu ze všech sil snaží umožnit mužům porozumět ženám, a ženám porozumět mužům.

Výživové plány erotické energie

Asi tak si můžeme procházku knihou a programem představit; jako výživový program pro oživení, nasycení a znovuprobuzení.

Je mi jasné, že takové téma vyžaduje soustředění, opravdu vymezený čas a spoustu trpělivosti. Chuť rozbít nefungující stereotypy a nahradit je jinými, lepšími vzorci. Začít o sobě smýšlet jinak, jinak smýšlet o partnerovi a také samozřejmě to vyžaduje spolupráci partnera.

A znovu jsme u toho nejdůležitějšího… naučíme se s touto knihou prozkoumat svůj život, nejen partnerský, ale i tvořivý, vášnivý a často se dotkneme jednoduché a život dávající chuti žít.

Prostě chuti se do něčeho pustit, něco, nebo někoho MILOVAT.

Autorka: Maci Daye: studovala na Harvardské a Georgijské univerzitě. Vyučuje somatickou psychoterapii Hakomi a jako sexuální terapeutka se věnuje na pomoc párům. Vede párové retreaty a workshopy po celém světě.

vasen a pritomnost

 Maci Daye: Vášeň a přítomnost

Autorka: Maci Daye

Přeložila: Lenka Fořtová

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing

Rok vydání: 2022, www.synergiepublishing.com

Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Patron naší literární soutěže „Tak už mě nakousni" Milan Hrabal v rozhovoru o tom, jak začínal s poezií

Milan Hrabal-foto-Jitka N. Srbová - ořezMagazín Kultura 21 vyhlásil letní básnickou soutěž. Nebojte se si zaveršovat a své příspěvky nám ještě stále můžete zasílat na adresu

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pozor v knihovně je kocour aneb zábavné vzdělávání od Kláry Smolíkové

KocourKláře Smolíkové vyšel v letošním roce již druhý příběh s knihomolem Davidem a kocourem Koniášem. Tentokrát nese kniha název Pozor, v knihovně je kocour a vyšla u nakladatelství Mladá fronta.

...

Literatura

Road movie příběh Poprava

poprava200V únoru vydalo nakladatelství Kalibr debutovou knihu Matta Wittena Poprava, která pojednává o cestě matky přes celou Ameriku na popravu vraha své dcery. Nebo je to všechno jinak?

...

Divadlo

Manželské vraždění jako dárek k výročí

manzelske vrazdeni perexNelekejte se, krev v tomto článku nepoteče. Řeč je o divadelní hře Manželské vraždění francouzského dramatika Erika-Emmanuela Schmitta, kterou si přidalo do repertoáru Městské divadlo Z...

Film

Německy mluvené filmy dorazí do Prahy a Brna

pr 200Mnohé filmů, které v české distribuci sotva spatříme, zprostředkovávají početné přehlídky - tak se pořádají přehlídky středoevropských kinematografií, snímků natočených ve francouzštině, španělštině, nyní též německy. Festival německy mluvených filmů zvaný...