Závisláci na diářích a milovníci Paula Coelha, pozor!

Závisláci na diářích a milovníci Paula Coelha, pozor!

Tisk

coelho odvaha 200Knižní klub v těchto dnech vydal další diář Paula Coelha tentokrát zaměřený na Odvahu. Není pochyb o tom, že jej musejí mít milovníci tohoto brazilského spisovatele, ale jistě ním nepohrdnou ani ostatní.

 

 

Diář Paula Coelha vychází v různých obměnách už několik let – dříve byl zaměřen například na Moudrost, Alchymii, Sdílení, Okamžiky nebo Inspiraci. Je plný ilustrací od Cataliny Estrady, které mají velmi syté barvy a svou mystikou i optimismem vhodně doplňují moudrá slova Paula Coelha. Ty pocházejí převážně z jeho knih, ale také z různých fejetonů.

„Všechno vyžaduje úsilí. Musíme prostě důvěřovat. A abychom to dokázali, musíme strhnout bariéry předsudků, což vyžaduje odvahu. Abychom měli odvahu, musíme překonat strach.“
Nevěra

„Znala cestu, a musela jít až do konce. Věděla, že kdyby to vzdala, jakákoli její životní volba by byla stále obtížnější.“
Brida

Diář je o něco menšího formátu než A5 a má měkkou vazbu, tudíž se pohodlně vejde do kabelky a nezabere zde mnoho místa. Na každé straně jsou dva dny, což umožňuje hodně prostoru pro poznámky. Jak to tak u diářů bývá, důležité informace si můžete uchovat i do zadní části diáře, kde je k tomu vyhraněno několik volných listů.

Diáře od Paula Coelha jasně ukazují, že diář nemusí být žádná šedivá bichle plná důležitých dat a hořících termínů a to je právě důvod jejich oblíbenosti. Vždyť kdo by se při zapisování nepříjemné schůzky nerad nezklidnil nějakým moudrým citátem a barevným obrázkem?

Paulo Coelho se narodil 24. srpna 1947 v Rio de Janeiru a živil se jako dramatik, novinář, scenárista a písňový textař. Jeho život velmi ovlivnila pouť do Santiaga de Compostela, po které napsal první úsěšnou knihu Poutník - Mágův deník. Následoval Alchymista (1988) a mnoho dalších knih, například Veronika se rozhodla zemřít, 11 minut nebo Čarodějka z Portobella. Vydal také eseje Rukověť bojovníka světla a Jako řeka, jež plyne.

Catalina Estrada Uribe se narodila 12. října 1974 v Kolumbii a od roku 1999 sídlí v Barceloně. V obasti reklamy, průmyslového designu nebo módy spolupracovala například s Coca-Colou, Sony Music, Nike, Levis a dalšími velkými jmény. Její díla mluví výrazným a živým jazykem, jsou optimistické a mají tisíce barev. Jejím hlavním zdrojem inspirace je fauna a flora.

coelho odvaha


Odvaha - Diář 2016
Autor: Paulo Coelho
Žánr: diář
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2015
Počet stran: 264
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: bux.cz
www.knizniklub.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sami si vytvárame svojich nepriateľov cez svoju pasivitu

iv 200V kníhkupectve Panta Rhei v Bratislave 8. septembra pokrstil knihu Štěstí na míru český motivátor a autor bestsellerov o osobnostnom rozvoji Ivo Toman. Slovensko mu je dôverne známe, keďže na ňom vyštudoval ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Válka a diktatura očima malé dívky

persepolis 200Vynikajícím počinem na knižním trhu, který by mohl zaujmout i méně nadšené knihomoly, je komiks íránské autorky žijící v Paříži, Marjane SatrapiovéAutobiografic...


Literatura

Róninova milenka – poutavý příběh z oslnivého, ale i smrtelně nebezpečného světa

Roninova milenka 200Proč čtyřicet sedm róninů (samurajů, kteří přišli o svého pána a jsou vlastně bezdomovci) se rozhodlo pomstít svého pána Asana, který byl šógunem odsouzen k rituální vraždě za napadení šóguno...

Divadlo

Zlínské představení Koně se také střílejí má atmosféru a přináší hluboký divácký zážitek

konefoto200Šest hereckých párů, moderátor, živá kapela, nekonečný taneční maraton, během kterého by účastník vypustil duši – to vše slibuje nová inscenace Městského divadle Zlín Koně se také střílejí, jehož premiéra proběhla 25. února. Režisérem je Jakub Nvota...

Film

Vzestup další říše

Vzestup 200Film 300: Vzestup říše (2014) je tak trochu lyrický, a přitom hodně akční a bohatý na speciální efekty, spousty falešné krve nevyjímaje. Herečka Eva Green v něm hraje uprostřed mezi dvěma dávnými soupeři tu nejhlavnější roli.