Živí mrtví: stý sešit představuje nový řád

Živí mrtví: stý sešit představuje nový řád

Tisk

 

zm 200Nakladatelství Crew to v poslední době reaguje na šílenství ohledně Živých mrtví příjemným způsobem – vydávají tuto sérii čtyřikrát ročně. Takže si příběhy oblíbených hrdinů a všudypřítomných touláků můžeme dosyta vychutnat. V sedmnáctém díle překonáme stý sešit a v něm se představí nový antagonista. A bude stát za to…


Robert Kirkman (*1978) je americkým komiksovým scénáristou a největší slávu získal právě za sérii Živí mrtví, která světla světa spatřila v roce 2003. Do češtiny se začala překládat v roce 2009. Za zmínku stojí fakt, že v originále vyšlo 26 dílů. Pomalu doháníme náskok - a  to hodnotím velmi pozitivně.
Důvod se bát obsahuje sešity 97 až 102 a jako oslavu úspěchu se tvůrce tohoto díla rozhodl v jubilejním díle uvést na scénu nového hráče. Protivníka, na jakého naši staří známí ještě nenarazili – mnohem horšího a krutějšího, než byl Guvernér. Oponenta, který se vyžívá v násilí a zároveň je zdatný stratég a obchodník, jež využívá toho, v jaké situaci se ocitl svět po apokalypse.
Rickova skupina si v Alexandrii zvykla na poměrně slušný život a obchodováním s osadou Hilltop si chce ještě polepšit. Nabídne Hilltopu ochranou před takzvanými Zachránci, kteří pracují pro zlověstného Negana. To se ovšem přepočítali a svou chybu zaplatí nejednou šokující fatalitou.

zm1

Kirkman rozehrál další partičku šachů a otevřel další dějové zápletky. Přičemž se nebál tak radikálních kroků, jako zabití oblíbených postav.  Opravdu si nedovedu představit, jak se z tohoto bodu odpíchne a jak budou příběhy Ricka a spol. pokračovat. Že neusnou na vavřínech a co přinese budoucnost se dozvíme v díle osmnáctém, který ponese název Co přijde pak a jehož se dočkáme již v srpnu. A že je, na co se těšit!

zm2

Název: Důvod se bát
Autor námětu a scénáře: Robert Kirkman
Kresba: Charlie Adlard
Stínování: Cliff Rathburn
Obálka: Charlie Adlard
Překlad: Martin D. Antonín
Žánr: komiks, 17. díl série Živí mrtví
Nakladatelství: Crew
Rok vydání: 2016, brožované
Počet stran: 136
Hodnocení: 90 %

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní rozhovor s Ivonou Březinovou

01 Ivona v tÌlku Monika V·Úov· studio M101„Pro mě bývá léto obdobím, kdy vykazuji zvýšenou psací aktivitu,“ říká Ivona Březinová.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Krtečka, klasické české dovednosti nebo nějakou rošťárnu?

Krtek perexNemohla jsem se rozhodnout a tak máme všechny. Dcera se konečně začíná dostávat do věku, kdy u knížky vydrží víc než jen pár vteřin a já si to strašně užívám. Krteček je u nás favoritem. Proto, když narazím na něco s jeho motivem...


Literatura

Anselm Grün – Zastavení mého života

Anselgrun 200m Grün je jedným z najuznávanejších spiritualistov sveta, ktorí prepája duchovný život s psychológiou. Jeho knihy sčítajú milióny výtlačkov nielen v jeho rodnej zemi – Nemecku, ale aj v Čechách, na Slovensku a tiež v Južnej Ame...

Divadlo

Skleněný pokoj: Světová premiéra původně knižního bestselleru v Brně

Skleneny pokoj 200Román britského spisovatele Simona Mawera se odehrává v Brně, mezi roky 1925 a 1968. Podkladem příběhu je osud lidí kolem slavné vily Tugendhat, světově uznávaného architekta Ludwiga Miese van der Rohe.

Film

Gambler, kterého nezajímá výhra, ale prohra

gambler 200Film The Gambler (2014) je velmi zajímavé a přitom vtipné drama o hazardérovi (hraje Mark Wahlberg), který pořád hraje i když mu to očividně moc nejde. Hraje každý den, za velké peníze, nedá si přitom pokoj i když dluží spousty peněz a začíná mu j...