Pečeme bez mouky

Pečeme bez mouky

Tisk

peceme bez mouky perexV květnu vyšla v nakladatelství Esence moderní kuchařka Anji Donnermeyerové Pečeme bez mouky. Nabízí nám přes 90 inspirativních receptů na nejrůznější dezertíky, moučníky a další sladké pochutiny v bezlepkové formě. Pokud vám chybí cukrářské tvůrčí vnuknutí, tady ho jistě najdete!

 


Bohužel, o autorce jsem se z knihy dočetla jen to, že tato kniha vznikla díky nesnášenlivosti lepku v její rodině. A další zajímavostí je, že fotografie v této knize nejsou ničím vylepšovány, aby vypadala co nejlépe. A že ty fotografie opravdu stojí za to! Až se člověku sbíhají sliny…

Hned na klopách a vnitřních obálkách nás uvítá 10 základních receptů na dortové korpusy bez mouky. S nimi pak můžeme vymýšlet, experimentovat a připravovat dobroty podle své chuti, případně podle momentálního stavu ledničky a spíže.

Kuchařka začíná osvětou, proč a jak péct bez lepku a upozorňuje nás, že víc a víc lidí se musí přizpůsobit bezlepkové dietě: buď trpí celiakií nebo mají alergii na lepek v pšenici. Upozorňuje nás, jak se vyvarovat chyb při takovém stravování, jak nakupovat a předkládá výčet bezlepkových výrobků pro pečení.

Samotné recepty se dělí na tři hlavní kategorie: Pohádkové dorty, Lahodné koláče a Drobnosti. Zaujaly mě neotřelé variace, například Angreštový dort, Koláč s pečenými jablky, Tvarohový koláč s polentou a maracujou a třeba pralinky, nejvíc přitáhly mou pozornost Mozartovy koule.

Kuchařka působí moderně a lehce, ale trochu mi vadí, že sice má rejstřík, ale nemá podrobný obsah. Každý recept je vždy na dvojstránce, kde jednu stranu zaujímá velká barevná fotografie a druhá ingredience a postup. Předkládané recepty působní neotřele a všechny jsem chtěla ihned ochutnat. Proto myslím, že budou inspirací i právě pro vás!

peceme bez mouky

Pečeme bez mouky
Autor: Anja Donnermeyerová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Esence
Rok vydání: 2017
Počet stran: 128
Vazba: paperback, klopy
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moji nejbližší jsou pro mě na každé premiéře velmi důležití, říká herečka Veronika Bajerová

veronika200V poslední době se s ní setkává především publikum Městského divadla Mladá Boleslav, jehož je Veronika Bajerová členkou. Její herecký talent obsáhne psychologicky propracované temperamentní a rázné ženské typy i postavy komediálního či muzikálového...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Když kvůli péči o bratra musíte podvádět a krást

Vzdycky prijde noc perexVe svém šestém románu Willy Vlautin vypráví příběh třicetileté Lynette, žijící se svou matkou a mentálně postiženým bratrem v Portlandu. Hrdinka pracuje do roztrhání těla, chce ušetřit dost peněz, aby rodina získal...


Literatura

Den šílenství ve stylu sci-fi i konspiračních teorií

Den šílenství 200Neotřelý český tvůrce Petr Junek přichází se svou čtvrtou knihou s názvem Den šílenství, která se oproti těm předchozím v mnohém odlišuje. Především se žánrově posouvá do vod, kde by mohlo plavat daleko více potenciálních čtenářů....

Divadlo

Rozpustilé jeptišky z východočeské autodílny

jeptisky perexVětšina katolíků a především nekatolíků má ve svém povědomí pevně zafixováno, že jeptišky jsou vzorem serióznosti a kvůli dodržování přísné řehole ani nemají šanci zažít nějakou legraci. Dramatik Dan Goggin stejně jako staré...

Film

Nová animovaná pohádka o psích kamarádech již brzy v českých kinech

haftanan 200Hlavním heslem nové animované pohádky s názvem Haftaňan a tři mušteriéři je „jeden za všechny a všichni za jednoho“! Příběh o lásce, přátelství, psím dobrodružství a odvaze vstoupí do českých kin 17. února.

...