Nejkrásnější výlety na tajemná místa

Nejkrásnější výlety na tajemná místa

Tisk

vylety perexV květnu vydalo nakladatelství Universum další ze své edice Rodinné toulky - Nejkrásnější výlety, tentokráte se zaměřili na tajemná místa. Jelikož se blíží prázdniny a počasí láká na výlety a objevování neokoukaných míst v naší malebné zemičce, co víc si můžeme přát?

 


V edici Rodinné toulky – Nejkrásnější výlety již vyšlo: Výlety do podzemí, Výlety autem, Výlety vlakem, Výlety lodí, Výlety lanovkou, Výlety na kole, Výlety do podzemí, Výlety na pevnosti a opevnění.

Třebaže je publikace doslova napěchována celou řadu informací, má příjemný výletní formát a jistě ji při výletu unesete. Nabízí 40 hlavních promyšlených cílů, kde nechybí orientační mapky, další zajímavá místa a taky legendy a zkazky o těchto záhadných lokalitách.

Při pročítání jsem se opět utvrdila v tom, kolik zajímavého toho naše země nabízí a jak je různorodá a bohatá na pověsti. Nadchlo mě, kolik toho autoři o těchto místech zjistili a že nás nechtějí na výlet jen nalákat, ale taky i nenásilně vzdělávat. Názvy kapitol přímo vybízejí k návštěvě, např. posvátný pahorek a mrtví-nemrtví (Praha – Pražský hrad), Kde voda teče do kopce (Kačerov), Největší český menhir (Zkamenělý pastýř u klobouk), Do říše strašidel (Kašperk), Kam krysař z Hameln odvedl děti? (Hamlíkov), Prokletí lebek (Mikuleč).

Nemůžu si pomoct, ale musím nejkrásnější výlety na tajemná místa vyhlásit za must-have pro nadcházející letní sezonu. Kdo má pocit, že už nemá co objevovat, nebo komu se již zajídají vyhlášené výlety a atrakce a hledá něco neotřelého, měl by sáhnout právě po tomto průvodci. A ti, kteří se rádi bojí a holdují tajemnu a/nebo mají rádi historii a pověsti, budou nadšeni ještě o chlup více.

vylety

Nejkrásnější výlety na tajemná místa
Autor: Petr David, Vladimír Soukup
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2017
Počet stran: 168, paperback
Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petr Zuska: Od tanečníků očekávám andělsko-dábelské nálety na diváky

Petr Zuska perexChoreograf Petr Zuska, bývalý dlouholetý umělecký šéf Baletu Národního divadla, připravuje pro Pražský komorní balet nové představení s názvem "Carmina Vetera". Komponovaný večer na motivy starých lidových písní bude mít premiéru 27. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Velké knihy českých říkadel a lidových říkanek

velka kniha rikadelShodou okolností se mi dostaly do ruky dvě nádherné knížky pro děti, ilustrované Josefem Ladou. Velká kniha českých říkadel a Velká kniha lidových říkanek. Okamžitě na mě dýchlo kouzlo dětství a...


Literatura

Je-libo bizárek v komiksovém kabátku? Dobrodružství Jeronýma Moucherota

dobrodruzstvi jeronyma moucherota200Komiksové nakladatelství Crew vydalo v květnu v edici Mistrovská díla evropského komiksu Dobrodružství Jeronýma Moucherota od význačného francouzského autora Francoise Boucqa. Necháte se nalákat na...

Divadlo

Super komedie Hnízdečko a šunkofleky

hnizdecko a sunkofleky divadlo radostJak může dopadnout situace, kdy si do svého sdíleného sklepního prostoru, který považují dva dlouholetí kamarádi za byt, oba přivedou novopečené manželky a snaží se jim vysvětlit, jak se jim krásně v tomto hnízdečku bude...

Film

Zjevení – když po vás jde to „z druhé strany“

zjeveni dvd 200Nejeden horor dává ponaučení, že není radno si zahrávat s tajemnými silami a s „druhou stranou“. Bohužel se však stále najdou tací, kteří si nedají říct a nedají. A takoví rozjíždí horor Zjevení.

...